Home » Forum » Waar kijk je naar op tv

Waar kijk je naar op tv?

46 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yaron
Waar kijk je naar op tv?

Naar welke programma's kijk je op tv? Ik kijk niet zo heel veel en ook niet de geijkte programma's als Wie is de mol, The Voice en zo. Wat ik graag kijk is o.a. Heel Holland bakt, We zijn er bijna en Engelse woon/huizen programma's als, De grote verbouwing, Droomhuis gezocht op het platteland, De grote verhuizing e.d. Is er nog meer leuks te zien in dit genre? Ik merk dat ik er fijn bij kan ontspannen en eventueel ook nog iets eenvoudigs bij kan breien, vooral dat ontspannen is op het moment lastig door veel stress en spanning met twee van de kinderen.

Marie
Dr. Pol

Dr. Pol op National Geographic

Phryne Fisher
Niet veel

Meestal kijken we tegenwoordig Netflix. Wat ik nog wel kijk op tv: Grey’s anatomy, Heel Holland Bakt, WIDM, Flikken Maastricht en De Douane in actie.

AnneJ
Victoria

https://www.npostart.nl/victoria/07-01-2017/POW_03075825

https://www.npostart.nl/victoria/14-01-2017/POW_03075826

Net weer begonnen. Over koningin Victoria, met name het eerste deel waarin ze koningin wordt op 18jarige leeftijd en met haar neef prins Albert een gezin sticht.

Allerlei dingen uit die tijd, de wereldtentoonstelling, vereniging tegen de slavernij, epidemien van typhus, de aanleg van gas en riolering, de komst van de stoomtrein, en natuurlijk de met name Duitse koninklijke familie in Engeland en Europa, waarvan er een aantal door revoluties verdwenen.

AnneJ
Het Israel van Heertje en Bromet

https://www.npostart.nl/het-israel-van-heertje-en-bromet/VPWON_1295665

Interessante achtergrondinformatie. Er is ooit sprake van geweest dat Jiddisch de landstaal zou worden vanwege het grote aantal Europese Joodse mensen dat naar Israel kwam. Het werd Hebreeuws en het, met name, Jiddische theater, werd geboycot.

Er is gewoon teveel dat ik wel wil zien. Er loopt ook weer een serie over Europa van Geert Mak en ik heb helaas geen enkele aflevering kunnen zien van Hendrik Groen met Andre van Duin.

Dees
Lezen

Af en toe een film.

Ik lees vooral boeken.

Aagje Helderder
Hahaha

de tv staat hier heel veel aan omdat man en kinderen ‘m eigenlijk meteen aanzetten als ze thuis komen. Ik kijk nauwelijks bewust maar vaak wel zijdelings mee.

Wat ik kijk zijn eigenlijk altijd programma’s die we met het hele gezin of een groot deel daarvan kijken.
‘Heel Holland Bakt‘ is er zo een. En ‘Maestro‘. Ondertussen is er ook ‘De Slimste Mens’ bijgekomen. Vroeger keek ik ook altijd ‘Twee voor Twaalf‘ en ‘Per seconde wijzer’. Maar dat is er helaas bij ingeschoten.

margaretha
vanalles

twee voor 12 neem ik op als het niet meteen kan zien, soms kijk ik op BBC naar pointles. Detectives, call the midwife, andere tijden, documentaires ( moet het me wel interesseren). Maar ook wel eens als het zo uitkomt: spoorloos, dna onbekend, huizenprogramma's. Het hangt af van hoeveel tijd ik heb en of ik te moe ben om iets anders te gaan doen.

Dorry1
Yaron

Check, check en check! Dat kijk ik ook zo graag. En ik mis nieuwe programma’s in dat genre. First dates vind ik ook leuk, boer zoekt vrouw, de Jane Austen serie Sanditon op BBC First. Eigenlijk kijk ik t liefste BBC: Gardners World, Winterwatch, kookprogramma’s zoals Saturdays Best Bites in het weekend, of het slow-tv programma Yorkshire walks over een vrouw die wandelt door Yorkshire (zo rustgevend!). Stem eens een avond af op de britse zenders, ik denk echt dat je dat leuk zal vinden.

Yaron
Dorry1

Dank, aan de BBC had ik nog niet gedacht, zal het van de week opzoeken. Ik kijk meestal overdag als iedereen de deur uit is, maar zal vast ook op uitzending gemist zijn. De rest van het gezin houdt niet van de meeste van mijn lievelings programma's.

Yaron
Aagje

Ja, die programma's kijk ik ook en ik kijk ook veel zijdelings mee, vooral sportprogramma's waar man en kinderen van houden. De tv is op mijn vrije dagen en op zondag, 's ochtends van mij, zodra het poetsen en de hond gedaan zijn.

Yaron
Twee voor twaalf

Twee voor twaalf begint vrijdagavond weer, heb er nu al zin in.

AnneJ
Ja leuk

Daar snap ik nou ook niets van. Dan is Twee voor twaalf nog niet zo lang geleden gestopt en begint het weer. Wintervakantiestop?
Dat kijken we altijd op mijn vriendinnenavond. En anders is het surfen of the Voice (Kids) of Holland got Talent of zoiets.

Bennikki
Bijna niks meer

Wat ik de afgelopen maand heb gekeken is net als AnneJ het Israël van Raoul Heertje. Een absolute aanrader. Engelse woon/verhuisprogramma’s vind ik ook heel leuk maar ik weet niet meer wanneer en of die nog zijn. IQ is grappig en leerzaam.
En Wie is de mol. Dat was het wel, heel af en toe pak ik een stukje dr Pol of praatprogramma mee (maar man hààt talkshows dus dat kijkt niet zo relaxed).

Ik zit voornamelijk op YouTube merk ik. En Netflix en Disney +.

Kaaskopje
Er is tevéél

Er is zoveel, dat ik daardoor tot weinig van mijn wensenlijstje kom. Gebrek aan tijd heb ik niet, maar her is nooit het goede moment. Beerje gek van mijzelf dus.

Tot half 10 kijken we samen. Eenvandaag (zondag Podium Witteman), DWDD, journaal en dan iets op NPO1, 2, of 3. Als daar niks is, kijken we soms naar RTL4, of SBS6.

Ik kijk graag Heel Holland Bakt, Wie is de Mol, Nederlandse series als de Luizenmoeder en (nu) Dit zijn wij. Verder de Slimste Mens, 2 voor 12, (ik zit hier dan fanatiek mee te doen 😁). Wie denk jij wel dat je bent? Nieuwsuur en Op1. Ik kijk ook graag naar bijvoorbeeld Ik vertrek of Floortje Dessing. Maar ook Engelse detectives, 's avonds laat meestal.en ik heb een tijdje terug ontdekt dat SBS 's morgens Engelse huizenprogramma's uitzendt, Droomhuis op het platteland en Verbouwen of verkopen. Héérlijk! Zondagochtend kijk ik Eigen Huis en Tuin en de Grote Tuinverbouwing en meteen door naar Buitenhof.

Ik kijk dus veel tv. Maar ik merk dat mijn handen weer beginnen te jeuken voor andere bezigheden. Vandaag voorzichtig begonnen met doe het zelven. Er moest een ophanglatje aan een vogelhuisje worden geschroefd ( zelf boren en zo). Er liggen nog een aantal pallets... Gelukkig blijft het weer langer licht! 😀.

Maar er is veel meer wat ik wil zien en gek genoeg neem ik daar overdag dus niet de tijd voor. The Crown o.a.. Overdag een serie kijken voelt toch anders dan in de avond, haha.

40er
Binnenkort

Binnenkort begint seizoen 2 van oogappels. Leuke serie van BNN VARA over 4 gezinnen met pubers.

Sydney
Vranckx

Ik kijk graag documentaires zoals Vranckx, netwerk of zembla.

Dendy Pearson
Hier

Ik neem programma’s op zodat ik ze rustig kan kijken als iedereen ‘s ochtends de deur uit is. Spoorloos, Boer zoekt vrouw en ER. Ik kijk ook graag naar programma’s van Eus en naar die man die door de Arabische wereld trok, ben zijn naam even kwijt, hij verteld heel mooi.
Veel publieke omroep dus. En Netflix. De commerciele zenders ben ik een beetje moe, is dat de leeftijd? Of is er echt zoveel bagger op tv tegenwoordig?

Ik puzzel graag, legpuzzels. Dat doe ik meestal ‘s avonds.

Mijn man kijkt graag films en series. Van die geweldadige, met dood en verderf. Ik hou daar helemaal niet van, krijg er ook nachtmerries van. Dus hij kijkt die alleen.
Nu ik er zo over nadenk kijken we zelden samen tv🤔

Adelaide
BBC-kijkers

Hebben jullie de serie Back in time for.... gezien? In Back in Time for dinner ging een gezin een paar weken lang leven en eten zoals Britten vroeger deden. Iedere paar dagen (of een week) een ander decennium. Volgens mij begonnen ze ergens begin 1900. In GB zijn tot in de jaren tachtig sociologische onderzoeken gedaan waarbij burgers lijstjes bijhielden wat ze kochten, aten en verdienden. Het huis werd steeds anders ingericht. Fascinerend programma. Ik zie op internet dat er al een tweede serie is gemaakt.
Er is ook Back in time for school en for muziek geweest. Weet niet meer hoe die heette. Britten zijn dol op geschiedenis en verkleden.

Adelaide
Verdere aanraders

Louis Theroux, de Frans Bromet van Groot-Brittannie.
En mijn guilty pleasure is Deurwaarders Uk. Dat neem ik op en kijk ik als ik alleen ben. Waarom het me zo fascineert? Geen idee.
Praatprogramma’s vind ik oervervelend geworden. Dezelfde poel met gasten die rouleren bij de programma’s en soms zijn presentatoren zelfs bij andere praatprogramma’s te gast. Als er interessante fragmenten zijn, hoor ik dat vanzelf en kijk ik het terug. Zoals de maandelijkse boekenrubriek van DWDD.
Heb heel erg genoten van Hendrik Groen, Penoza, Hollands Hoop.
Maar omdat ik mezelf heb opgelegd minstens 100 boeken per jaar te lezen (Hebban Reading Challenge) wil ik kritisch zijn met wat ik kijk. Mijn meeste avonden zijn als volgt: na het eten als de keuken schoon is ga ik een uur wandelen met wie mee wil, meestal van 19-20 uur. Dan bij thuiskomst eventueel tv als we een iets hebben opgenomen dat we willen kijken. Bij series wachten we meestal zodat we twee afleveringen kunnen kijken. En dan van 21-22 uur lezen. En dan naar bed. Ik vind het een heerlijk regime.

Lusithania
Adelaide

Geweldig, de ‘back in time’ series. Back in time for dinner, further back in time, back in time for tea, back in time for the factory, back in time for school. Ook is er een serie geweest over mensen die voor werk naar Londen trokken in de Victoriaanse tijd (the slum)

Ook de series over The Victorian Farm, Edwardiaanse Farm en War Time Farm plus de serie Full Steam Ahead. En dan zijn er ook nog series over de middeleeuwen.

Plus back in time for Christmas.

Nee hoor, ik vind er echt niets aan 🤣

Ook kijk ik graag naar escape to the county op de bbc

bieb63
Geen Netflix

Hier geen Netflix. Ik zou daar onrustig van worden van het idee dat ik van alles wil/moet zien...…. Ik kijk dan wel best veel TV maar alleen 's avonds tot een uur of 10, half 11 en eigenlijk nooit overdag (of er moet iets bijzonders op tv zijn). Dus dat Netflix hou ik er lekker uit, ook niet echt behoefte aan, en het 24 uur per dag kunnen tv kijken ziet niet in mijn/ons systeem en dat wil ik eigenlijk ook wel zo laten ;-)

Waar ik naar kijk op TV: journaal, soms JInek of OP1 (maar vind dat meestal te laat: 's morgens weer vroeg op en ik lees graag nog even in bed). Ook geen behoefte om terug te kijken. Ook dát doe ik nooit ;-) Wel zo rustig. Verder: Heel Holland Bakt, Maestro, De Van Rossums, The Voice, De Slimste Mens, 2 voor 12, Five days inside, Planet Earth, Holland Got Tallent, sommige spelprogramma's (hangt er van af), . En dan is er altijd nog National Geografic of Animal Planet als er niets is en ik even wil relaxen voor de tv

Sydney
Adelaide

Jaa, deurwaarders in de UK is echt gaaf! Zo knap hoe ze altijd weer rustig kunnen blijven en zo oplossingsgericht zijn.

Flavia
RTLZ

Ik mag graag in het weekend de documentaires op RTLZ kijken.
Verder 'Heel Holland Bakt' en dan heb ik het wel gehad aan programma's die ik echt graag wil zien. Ik zap meestal en kom dan ergens terecht of dochter wil graag iets kijken, die is meer van "Border control' , 'huisjesmelkers & foute huurders' en dat soort programma's.

We hebben alleen heel weinig tijd om te kijken wegens werk, school, sport en andere bezigheden.

Adelaide
Sydney

En ik ben verliefd op de ogen van die ene man. Geen idee hoe hij heet, maar hij is een jaar of 40 a 50, hij praat met een accent (uit Wales?) . Oke, ik heb hiermee verraden waarom ik kijk 😀
Verder vind ik Paul Bohill ook geweldig. Die is al 73 ofzo en dan steeds maar weer die agressie naar je kop.

Back in time for the factory heb ik helaas gemist. Die is vast ook interessant. Van die Victoriaanse slum heb ik ook wel wat gezien. Ik heb ervan onthouden dat mensen per nacht een plek op een bank huurden en dan hangend over een touw sliepen. Ben vergeten hoe dat heette.

Dees
Tv

Wij hebben dus juist Netflix omdat we ons irriteerde aan reclames tussendoor. Manlief kijkt in de avond meestal een uurtje en soms 2 Netflix. Soms kijk ik mee maar meestal lees ik lekker

Zou er sowieso niet aan moeten denken de hele dag de tv aan. Ik kom weleens binnen bij huizen waar mijn zoon dan weleens speelt en daar staat dus de hele dag de tv aan. Zoonlief zegt vaak dat ze dan boven gaan spelen maar soms blijft het kindje dan zo star kijken dat hij weer weg gaat want hij vind het ook vervelend en dat terwijl hij op zijn tijd ook graag tv kijkt

Merel
wisselt

Hier wisselt het wel. Ik kijk in ieder geval altijd editie.nl en rtl boulevard (mijn guilty pleasure). Verder volg ik zo nu en dan een nederlandse serie (als ik 'm in de gaten heb) dus ik heb Keizersvrouwen gekeken, maar die andere serie "Dit zijn wij' ben ik vergeten te kijken en dan laat ik het verder ook zitten.
Verder toch ook wel Netflix. Bonusfamilien helemaal uitgekeken, en nu kijk ik Grace & Frankie. Zo'n serie vind ik toch wel heel leuk, de ene keer kijk ik maar 1 aflevering en de andere keer wel 4 achter elkaar. En documentaires kijk ik graag als het onderwerp me aanspreekt.
De huizen verbouw shows; daar ben ik inmiddels wat op uitgekeken, net zoals talentenjachten,dans en schaatsshows ed. te vaak gezien, daar vind ik niet veel meer aan. En hier ook liever geen behang tv, hij gaat pas om 18.00 uur aan, overdag is ie uit.

Lou
Acht uur stipt

Ik zit, net als mijn ouders vroeger, vrijwel elke avond om 8 uur stipt voor de buis voor het Journaal. Verder kijk ik het liefst documentaires (VPRO reisseries zijn vaak erg goed) en Engelse detectives. Vrijwel nooit Netflix. Nooit overdag tv. Ik voel me wel ouderwets ineens :-)

margaretha
BBC

er zijn ook programma's geweest over o.a. bakkers en wat ze bakten van lang geleden tot rond 1900 (of was het nog iets later?)

Yaron
Leuk

Die Engelse back in time series lijken me erg leuk, zal dat eens uitzoeken.
We hebben wel Netflix, maar daar kijken alleen de kinderen naar, heb weleens wat voor mezelf gezocht, maar toen niet gevonden.
Talentenjachten vind ik niks aan, boer zoekt vrouw, alleen als er een bekende in voorkomt. Wie is de mol heb ik nog nooit gezien en door de hype eromheen heb ik die behoefte ook niet.
Maar nu wel genoeg kijkplezier als ik alle reacties zo lees.
En over dat overdag kijken, dat deed ik eerst ook nooit, maar voor nu is dat toch mijn ontspanning, vooral ook omdat ik in de avond te weinig ontspanning vind. En om me niet schuldig te voelen (niet voor de lezers hier hoor 😉) pak ik er vaak een wasmand vol was bij om op te vouwen, dat moet toch gebeuren en dan kan het mooi tegelijk.

Sydney
Yaron

'Talentenjachten vind ik niks aan, boer zoekt vrouw, alleen als er een bekende in voorkomt. Wie is de mol heb ik nog nooit gezien en door de hype eromheen heb ik die behoefte ook niet.'

Ik ook niet. De enige uitzonderingen zijn Expeditie Robinson en (vroeger) Peking Express. Al vind ik ER minder leuk met BN-ers en BB-ers.

Pagina's