Home » Forum » Waar wonen in dronten

Waar wonen in dronten?

113 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
fladder
Waar wonen in dronten?

Omdat we steeds meer problemen binnen ons gezin krijgen vanwege de kleine woonsituatie en de kans op een grotere woning binnen vijf tot tien jaar nihil is, heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven bij de woningbouw in Dronten. En die vertelden me dat ik binnen één à anderhalf jaar al een echte eengezinswoning kan krijgen binnen mijn financiële mogelijkheden!
De kinderen zijn er bekend (vriendin van ex woont er) en zien het wel zitten om daarheen te gaan, maar zelf ken ik Dronten maar oppervlakkig.

Nou heb ik het niet zo heel hoog in mijn bol, maar ik kom uit Almere en elke Almeriaan weet dat daar enkele buurten zijn waar je nog niet dood gevonden wil worden. Heeft Dronten ook van die straten/wijken die je beter kan vermijden?
En is Dronten meer op Zwolle gericht of meer op Lelystad?
Ook andere ins en out en do's en don'ts van Dronten zijn welkom.

liora
Fladder

Ik kan je helaas niet helpen, maar ben wel heel benieuwd naar de buurten in Almere die zo slecht zijn...

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

fladder
Liora

Heb je verhuisplannen? ;)

Berucht zijn de Molenbuurt en Stedenwijk-noord. En op dit moment gaat er veel mis in de Hoven.

fladder
...geen drontenaren...?

En ik wil zo graag weten hoe het er is...! ;-)

ingmyr
Fladder

Doe mij je mail adres dan kan ik je ws verder helpen.
Weet niet of ik direct reageer ben ff druk vandaag en morgen maar ik mail je zeker weten. Kan je er nl veel over vertellen.

ingmyr

Temet
Fladder

"En is Dronten meer op Zwolle gericht of meer op Lelystad? "

Ik weet het niet, maar ik zou eerder aan Kampen denken dan aan Zwolle, want dat ligt veel dichterbij. Best een leuke plaats, Kampen (hoewel ik het alleen als bezoeker ken, schoonfamilie woont daar).

Groeten,

Temet

fladder
Ingmyr en temet

fladderbeestje@gmail.com ;)

Temet: ja, natuurlijk, Kampen! Dat ik daar niet aan heb gedacht! Ik heb even gegooglemapt, maar zag dat Zwolle toch nog dik 30 km verderop lag.

Tinus_p
Suggestie

Fladder heb je een auto? Zonee, een huis in de buurt van het toekomstige station Dronten? http://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Dronten

Carmen
Familie

Ik heb familie in de buurt van Dronten, die kunnen je vast ook wel meer vertellen. Ik zal het vragen.

Carmen.

fladder
Yes, tinus! :)

Die trein in 2012 is één van de doorslaggevende redenen geweest om Dronten te kiezen! Ik heb nog een auto, die wel net doodeenvoudig door de APK is gekomen, maar het beestje is 14 jaar en ik heb geen idee of ik wel geld heb voor een nieuwe als deze de geest geeft. Trein is dus best belangrijk.
Anders had ik net zo lief Swifterbant of Biddinghuizen gekozen ;-)

fladder
Carmen

Graag, bedankt alvast!

Puck
Fladder

Ik mail je wel even, heb er jaren gewoond en kom er nog wekelijks. Dronten is sinds het nieuwe winkelcentrum vooral op Dronten gericht. En eigenlijk totaal NIET op Kampen, eerder op Lelystad.

fladder
Puck

Misschien heb je nog mijn oude mailadres, maar als je "planet" vervangt door "upcmail" komt het wel terecht ;-)
Nou ja, je weet me sowieso wel te vinden, vermoed ik ;-)

Carmen
Bericht terug

Copy/paste uit mijn mailbox:
Natuurlijk heeft Dronten ook zijn slechte wijken. Ja, hier wordt ook drugs gebruikt en criminele aktiviteiten zijn er ook. Maar zeker niet zo extreem als in een grote stad als Almere. En als hier wat gebeurt wordt dat uitgebreid in de media en kranten gemeld en veroordeeld.
Drontenaren gaan naar zowel Zwolle, Lelystad, Almere, Kampen en Harderwijk. Het is maar net waar je eigen voorkeur ligt.
De nieuwbouwkant is natuurlijk altijd beter. Zeker het koopgedeelte. Ze zijn net als bij ons in het dorp oude huurhuizen wel aan het renoveren en gaat er daardoor wel beter uitzien. Maar overal wonen goede en natuurlijk minder goede mensen. En omdat het toch dorps is is het rustiger wonen dan in een grote stad.
Maar overal geldt: Je moet er zelf wat van maken.

fladder
Puck en carmen

Puck, je krijgt binnenkort nog een berichtje van me, ik heb het even druk met het echte leven ;-)

Carmen, bedankt voor het doorgeven, en bedank de schrijfster ook!

Weet je... Voor mij is het bijna te mooi om waar te zijn... Ik sprak enkele dagen geleden een bijna geboren en vooral getogen Drontense, en toen ik vroeg welke wijk ik moest mijden, zei ze, na aarzelen: "Het centrum... Oude huizen..." Bij oude huizen denk ik aan een afbraakbuurt, maar nee, het komt er zo ongeveer op neer dat de badkamers bruine en groene tegeltjes hebben ;-)
Vervolgens viel haar onderkaak op de grond toen ik (op haar verzoek) vertelde wat mijn huidige appartement aan huur kost. Daarvoor had zij een volledige eengezinswoning met toeters en bellen!
Het is te mooi om waar te zijn. Ik vrees dat het addertje nog wel zal komen, maar jeetje, zeg, een eengezinswoninkje met een zolder en een tuin, zelfs in het centrum... Misschien al over een jaar!
We gaan ervoor!!! ;-)

Puck
Fladder

Ik zie wel wat er komt. Zou het ook helemaal geweldig voor jullie vinden. Mag ik komen pimpen?

fladder
Puck

Je mag altijd komen pimpen, als je maar niks weggooit ;-)
Het wordt nog lastig, ik ben nog steeds niet ingeschreven... Mijn boekhouder heeft uitstel voor 2009 aangevraagd (wist ik ook) maar daardoor kan ik nog geen precies inkomen van 2009 opgeven, en 2008 mag niet... Ik heb nu een telefoontje gevoerd en mag een overzicht van mijn facturen plus andere inkomsten op de bus doen. Of dit voldoende is om al ingeschreven te worden? Geen idee... Maar elke dag uitstel is me nu echt teveel, ik heb echt háást om het bewijs van inschrijving te hebben!

Met mijn pechverleden begin ik het opeens ook heel erg benauwd te krijgen... Straks word ik afgewezen omdat ik te weinig inkomen heb, of te onzeker inkomen, of weet ik veel... Ik moest al allerlei bewijzen van goed woongedrag sturen, dus ze zijn best streng...
Ik voel een paniekbui naderen! ;)

*adem in, adem uit...*

Carmen
Het centrum

Het centrum is juist nieuw, althans, het winkelcentrum. En is best leuk. Leuker dan Almere centrum in elk geval. Ik reis door Dronten als ik naar mijn familie ga, en dan loop ik weleens een uurtje of twee door Dronten City.
Volgens mij komt het wel goed. De pech zal zo ondertussen toch wel op zijn?

Carmen.

Puck
Carmen

Met het centrum van Dronten wordt niet het nieuwe winkelcentrum genoemd maar de wijken er omheen. De wijken die als eerste in Dronten zijn gebouwd liggen in het centrum en die worden in het algemeen bedoeld met Dronten Centrum. De appartementen boven de winkels zijn leuk, maar Fladder snakt naar een tuintje. En waarom vindt jij Winkelcentrum Suijdersee leuker dan Almere City. Ik deel die mening namelijk niet. In Almere heb je toch een veel groter aanbod van winkels. Dronten is wél knusser dan Almere, dat wel.

fladder
Carmen

Pech op? Ik heb me net ziekgemeld omdat ik weer een nare achillespeesblessure heb. Vorige keer was ik er maanden zoet mee... Andere voet doet nu ook mee...

Het centrum kent ook eengezinswoningen, zegt de site. Ik zal eens zoeken naar straatnamen.

fladder
Puck

Ik vond Dronten juist weer zo leuk! Al heb ik er nog geen toko gevonden, die zal ik wel missen. Waar moet ik dan mijn garlic black bean sauce scoren ;-)

Puck
Fladder, toko

Fladder, er is volgens mij wel een toko in Dronten, helemaal op de hoek van het rijtje waar de Aldi zit, net om de hoek bij de Bruna zeg maar. En Prego is een heel gevaarlijke winkel, pas op! ;-)

fladder
Go ahead, make my day!

Een toko en een gevaarlijke winkel... Hou me vast! ;-)

Puck
Ja fladder....

Ik weet niet wat voor kinky ideeën jij bij een gevaarlijke winkel krijgt, maar Prego is een Italiaanse ijssalon met ijs dat het echte italiaanse schepijs redelijk benadert. Valt dat tegen of mee ;-)

fladder
Kinky

Ik weet niet hoe kinky jij mij inschat, maar je kan héel lekkere dingen doen met Italiaans ijs... Opeten bijvoorbeeld!

Ik vind het wel heel grappig dat je dat zegt. Mijn kinderen zijn bekender in Dronten dan ik en toen ik ze, voorzichtig, inlichtte over een eventuele verhuizing in de toekomst, maakte jongste een luchtsprong en riep: "Oh, daar is een winkeltje met héél lekker ijs!"

Puck
O fladder

In dat geval kan jongste je prima de weg wijzen naar de toko, die zit namelijk links de hoek bij Prego. Als je hem een ijsje belooft wil hij je er vast wel heen gidsen.

heli
Brrr... dronten

Wat grappig dit draadje, ik woon vlakbij Dronten (in Kampen dus) maar kom er bijna nooit; ik krijg echt zo'n Poldergevoel (recht toe recht aan, betonnen blokken) bij Dronten, net als bij Emmeloord trouwens. Maar nou hou ik ook erg van oude huizen en binnensteden.
Ik heb geen idee waar Drontenaren meer op zijn gericht, Lelystad of Zwolle. Vanuit hier zijn mensen volgens mij meer op Zwolle gericht als het gaat om winkelen gaat oid.

Nou ja, weer een echt zinnige bijdrage van mij, hier heb je dus helemaal niets aan... In ieder geval hoop ik dat je iets kunt vinden en dat het je zal bevallen. Mocht je besluiten ietsje verder te gaan wonen en iets over deze stad wil weten dan hoor ik het wel :-)

Puck
Heli

't Scheelt dat Fladder het poldergevoel al kent vanuit haar huidige woonplaats. En als jouw poldergevoel rechtoe rechtaan betonnnen blokken is dan moet je toch eens wat beter om je heen kijken. Een oude binnenstadgevoel kan je er idd niet vinden (sommigen zullen dat dan weer een oude vervallen bende vinden) maar betonnen dozen die zie je echt nergens hier hoor.
Kampen is trouwens geen gek idee vind ik, Fladder. Ik denk alleen dat je daar veel minder makkelijk aan een woning kunt komen.

Julie
Kampen is leuk

Het heeft de voordelen van een stad (een polikliniek, een station (straks 2) een bioscoop, een Hema:-) en de voordelen van een dorp (niet te groot, alles op fietsafstand, binnen max. 10 minuten in de weilanden of bij de IJssel. Het is gezellig en sfeervol en niet al te duur.

fladder
Ook tegengeluid is welkom...

Als Almeriaan ben ik gewend aan nieuwbouw ;-) en als ex-Hilversumse weet ik dat die oude huizen ook hun makke hebben ;-)
Ik ken Dronten een beetje, en de eerste indruk was goed. Heb voor mijn werk diverse adresjes moeten bezoeken, en nergens dacht ik: "Daar wil ik nog niet dood gevonden worden." Maar zonder erbij te denken: "Hier ga ik nog eens wonen." Emmeloord trekt me overigens minder. Een gevoelskwestie. Net zoals Heli Dronten niet ziet zitten.
En ik denk ook dat meer mensen denken zoals Heli. Houdt de prijzen lekker laag, zal ik maar zeggen ;-)

Kampen is misschien niet gek, maar ik ben min of meer economisch verbonden aan Flevoland. Wat ik geen straf vind, by the way.

joos
Emmeloord

nou Fladder, als ik mocht kiezen tussen Emmeloord en Dronten zou ik ook voor Dronten kiezen hoor. Maar dan moet ik er wel bijzeggen dat ik vaker in Emmeloord kom dan in Dronten, omdat het dichterbij ligt. Dronten ken ik alleen maar van winkelen, dus daar kom ik alleen in het 'gezellige' gedeelte. Ben je afhankelijk van openbaar vervoer? Anders is een dorpje misschien ook nog een optie? Of vind je dat dan weer te stil? En wat dacht je van Zeewolde? Of ligt dat weer te ver uit de route?

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.