Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Roosje

Roosje

20-04-2010 om 20:46

Waarom zijn bh's zo duur?

Ik erger me er gewoon aan. Zo'n klein stukje stof, wat kant eraan, een beugel erin en je bent (voor een goedkope) 20 euro kwijt! Maar wil je net iets mooier, steviger of iets dat ECHT goed past, trek dan je portemonnee maar. Is de kostprijs nu echt zo hoog, of is het zo duur omdat je niet zonder kunt en daarom wel moet?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Femke:-)

Femke:-)

20-04-2010 om 21:10

Ik vroeg me dat onlangs ook af

Ik moest 64 euro afrekenen....tja..ben goed bedeeld (zullen we maar zeggen) en een bh van de hema is voor mij geen optie.

Maar wat een geld he...en die van mij zijn nog niet eens zo mooi ook. Bij de wat kleinere cups heb je van die leuke printjes enzo...die van mij zijn meestal van die oudewijve dingen. Ach, af en toe vind ik wel een mooie hoor...maar de keuze is beperkt.

Bij

bonprix heb ik wel leuke, goedkopere grote maat bh´s besteld.

Ze gaan misschien minder lang mee, maar zitten (bij mij) prima!

Bijv.http://www.bonprixsecure.com/nl/Beha-Cup-C-1861285-bundle.htm?id=1049877553381084251-0-4bce0371&fb=0&ssz=90&spr=-1&sco=-1&label_id=-1&sss=-1&sma=-1&srz=-1

Goedkoop is duurkoop

het prijsverschil bij BH,s zit echt in de kwaliteit.
ik kocht vaak hema of h&m B.H,s ,maar die waren na een paar keer wassen vaal en uit model,tegenwoordig koop ik de duurdere (rond d 50 euro) en daar doe ik zeker een jaar mee.
De pasvorm blijft veel langer goed en de stof blijft veel mooier.
als je een goede B.H draagt staat je kleding ook vaak mooier.

Bastet

Bastet

21-04-2010 om 07:26

Femke

Ik kan met mijn bescheiden Acup ook geen hele leuke vinden,alleen de doorsnee maten mogen dat dragen kennelijk..
Bastet

Wat is duur

Ik betaal zo ongeveer 35 euro voor een BH, en dan heb ik er eentje van Triumph. Prima pasvorm, goede kwaliteit en ik doe er lang mee.

Ik heb ook weleens een goedkope bh gekocht bij de livera of hunkemuller maar ik heb toch liever mijn vertrouwde triumph. Dan maar iets meer betalen en veel plezier ervan hebben dan een goedkoper exemplaar die of stuk gaat of de pasvorm verdwijnt na een aantal keer wassen.

Overigens ga ik al jaaaaaren naar een klein winkeltje bij ons, staat een oud vrouwtje in en die weet bij binnenkomst al je maat. Het is een lieverd en ze helpt je geweldig. Binnen 10 minuten sta je weer helemaal tevreden buiten. Het winkeltje zelf is een chaos, helemaal vol, maar vol met de nieuwste modellen in allerlei soorten en maten.

Dus dat is voor mij ook een reden om daar heen te gaan. Persoonlijke hulp, snel klaar, niet 5 bh's passen want je geeft aan wat je wilt en ze reikt je iets aan en dat is vrijwel altijd meteen goed. Heerlijk
Dus dan toch liever 35 euro voor een bh betalen, ben ik gelijk klaar en zeer goed geholpen.

Roosje

Roosje

21-04-2010 om 09:48

Kwaliteit

Ik wil geen inhoudelijke discussie opstarten over gopedkoop is duurkoop en wie waar haar bh koopt, maar ik verbaas me over het feit dat ze dus zo duur zijn. Volgens mij is het puur commercie, juist ómdat een vrouw niet zonder kan. Het stukje stof zelf kost namelijk niks. Ik bedoel, voor de prijs van een goede bh kun je ook spijkerbroek kopen, dat is toch gek?

Tihama

Tihama

21-04-2010 om 10:05

Maten

Ik las een tijd geleden een artikel hierover in de Triv.
BH's zijn het enige confectieartikel dat in minstens 40 verschillende maten gemaakt wordt.
Broeken lopen meestal van 36 tot 44. Dat zijn 5 maten.
Bh's heb je van AA tot en met E (voor sommigen nog meer). Dat zijn alvast 6 maten qua cup en dan in wijdtes van 75 tot 105. Dat zijn 7. Voor 1 type bh heb je probleemloos 42 (6*7) verschillende maten. Ik kan me voorstellen dat hier een deel van de verklaring in zit.

Tihama

Tihama!

Dat is een goede verduidelijking!! Ik snap t nu iets beter. Zag ook nog een tijd geleden iets op tv (man bijt hond?) over dames met vreemde maten die zelf hun bh's maakten. Daar komt toch wel heel wat vakvrouwschap aan te pas. (koop zelf BH's niet onder de €80,-, anders zijn t ouwewijvendingen, die wil ik niet) Suus

Ellen Wouters

Ellen Wouters

21-04-2010 om 10:45

En veel onderdelen

Een bh bestaat verhoudingsgewijs ook uit veel onderdelen. Allemaal kleine stukjes stof die aan elkaar en tegen elkaar genaaid moeten worden. Ik kan me voorstellen dat dat ook duur is.
Bij veel (goedkopere) confectiekleding zoals bloesjes en jassen zitten naadjes snel los, vallen er knopen af etc. Bij een bh moet het naaiwerk echt van stevige kwaliteit zijn en op de millimeter nauwkeurig. Dus ik denk dat het in elkaar stikken van een bh veel arbeidsintensiever is dan het stikken van een bloesje.

Biene M.

Biene M.

21-04-2010 om 11:37

Valt niet mee

Tegenwoordig kan ik soms 75D aan en dan kan ik wel een redelijke bh vinden voor € 30,- of zo, maar toen ik 70DD had was ik doorgaans niet voor minder dan € 60,- klaar. Tegenwoordig verkopen ze bij livera en hunkemöller soms ook 70DD, maar die cups vallen altijd te klein.

tonny

tonny

21-04-2010 om 12:02

Wat ik zo lastig vind

is dat ik meestal pas na een dag echt goed voel of een BH lekker zit.
Maar ja, dan kun je hem niet meer terugbrengen.

Mamvantwee

Mamvantwee

21-04-2010 om 14:04

Goede zaak

Ik ga tegenwoordig naar een gespecialiseerde zaak hier in de stad en daar staan altijd dames van boven de 40 om je te helpen. Dat wilde ik vroeger absoluut niet, maar inmiddels vind ik het een zegen: ze werpen een blik op je voorgevel en vragen naar de gewenste kleur, reiken een voor een de setjes aan en kijken kritisch naar de pasvorm. Sindsdien hobbelt en bobbelt er niets meer de verkeerde kant uit...

Maar inderdaad, je betaalt ervoor: 40 euro voor een 80C, zonder enige opsmuk. Ik vind het het wel waard.

groet, mamvantwee

Bastet

Bastet

21-04-2010 om 16:44

Was het maar waar..........

Was het maar dat bh's in zoveel maten worden gemaakt.Ik loop er vaak tegenaan dat een bepaald model alleen in de gangbare maten worden gemaakt,zeg maar alles tussen B en D.Kleiner of groter heeft dan pech.En helaas zijn dat vaak wel de leukste en minst suffe.
Bastet

tonny

tonny

21-04-2010 om 16:58

Ook een zege hoor

een overwinning dus, als je besluit naar zo'n 'tuttige' winkel te gaan

Ik heb de juiste nog niet gevonden, 'mijn mevrouw' van 40 plus wist mijn portemonnee goed leeg te krijgen met een beha die bij nader inzien toch niet fantastisch zit. Dus nu op zoek naar de volgende 40-pluszaak

Mamvantwee

Mamvantwee

21-04-2010 om 18:04

Zege of zegen, in dure zaken zijn wel veel maten

Bij de Hunkemoller vind ik mijn maat zelden. Cupmaat en omvang lijken wel nooit bij elkaar te horen. In de speciaalzaak (zege en zegen inderdaad) hebben ze echt alle maten.

Ik heb laatst nog 2 bh's gekocht, en ze zitten prima. Ik kan er ook zeker weer een jaar mee tegenaan.

groet, Mamvantwee

ijsvogeltje

ijsvogeltje

21-04-2010 om 18:42

Geen last van

Met mijn A-cupje let ik amper op kwaliteit. Het hoeft echt geen stevig harnas te zijn voor mij. En ik betaal dus niet veel voor BH's. Ja, soms eens eentje voor 25 euro, maar een Hema- of Livera-dingetje van een tientje is vaak ook net zo goed voor mij. Mijn favorieten zijn mijn (al jaren oude) Hema sport BH's, en dan het model dat alleen maar in A-maten wordt (werd) gemaakt. Die zitten nog steeds lekker!

tonny

tonny

21-04-2010 om 19:28

Jaa, tips!

Wat is een goede zaak in West-Nederland?

Tine Winkel

Tine Winkel

21-04-2010 om 20:00

Acup niet te vinden

Precies, een leuke A-cup is echt niet eenvoudig te vinden. Zeker als beugels pijn doen... 's winters loop ik dus vaak maar gewoon zonder BH maar met zo'n seamless hemdje.

Maar die sportBH van de Hema, die iemand hier noemde, die ga ik eens proberen.

Tine

Jessica O

Jessica O

21-04-2010 om 20:21

Oh wat ben ik blij

met het winkeltje in ons dorpje.
Pas nog nieuwe bh`s besteld, van After Eden. Die zitten bij mij perfect. Alleen hing er nu een ander model, dus heeft ze het andere model gewoon voor me besteld.

Jessica

Amsterdam

http://www.maryannlingerie.nl/?page=1
Een volgepropt winkeltje met een zeker 40plus (als het geen 60plus is!!) mevrouw. Mooie BH's, diverse merken, alle maten, niet goedkoop! Mijn nichtje kan daar met haar mini A-cupje net zo goed slagen als ik met mijn F-cup (en flinke omvang) Groet Suus

Biene M.

Biene M.

21-04-2010 om 21:52

Ook in amsterdam

en ook niet goedkoop: http://www.dedes-underworld.nl/ Er werken trouwens ook vrouwen onder de 40, maar sinds ik zelf niet zo piep meer ben vind ik een wat oudere verkoopster eigenlijk wel prettig

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.