Home » Forum » Wasmachine droger combinatie

Wasmachine-droger combinatie

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jolies
Wasmachine-droger combinatie

Wie heeft er ervaring met een wasmachine - wasdroger in één apparaat. In verband met ruimtegebrek overweeg ik er één aan te schaffen. Bevalt de machine en wat zijn de voor- en nadelen?

Groetjes, Jolies

Primavera
Bevalt geweldig

Ja, wij hebben er sinds dik een jaar eentje en die bevalt in één woord geweldig. Één van de beste koops ooit die we hebben gedaan.
Ik kan je wel aanraden om er eentje te nemen met een grote trommel waar 8-9 kg in kan. Het apparaat is nauwelijks groter dan één met een capaciteit van 6-7 kg en heeft het grote voordeel dat je geen miniwasjes hoeft te draaien als je die daarna gelijk automatisch wil laten drogen. Grote dikke winterjassen, tweepersoons dekbedden, alles past erin. Als je er eentje neemt die bij bepaalde programma's automatisch bepaald hoeveel was erin zit heb je ondanks de grotere trommel geen verspilling van water en electriciteit bij een kleinere was dan de trommelcapaciteit. Zo'n grote trommel zorgt ook dat de was minder kreukt.

De grote voordelen zijn natuurlijk ruimtebesparing en het in één keer klaar zijn met de was. Je stopt die er vies in en je haalt ze er strijk, kast of kurkdroog weer uit. Nooit meer natte was die in de trommel blijft liggen.
Een ander voordeel dat we hebben ondervonden is dat waarschijnlijk door die grotere trommel we eindelijk wollen truien fatsoenlijk kunnen wassen. Ze komen er als nieuw uit, maar misschien ligt het gewoon aan de betere kwaliteit van de wasmachine of het speciale wolprogramma. In ieder geval sinds we deze wasdroogcombinatie hebben is handwas verleden tijd.
Ander voordeel is dat je hem aan kan sluiten als een gewone wasmachine en geen droogslang ergens uit moet steken of bakken water moet opvangen/legen.

Nadelen zijn dat zo'n wasdroogcyclus er aardig lang over doet. Ik heb het idee dat een gewone droger efficienter werkt. Wel heb ik voor kleinere wasjes een snelprogramma die de boel binnen een kwartier wast en binnen een uur droogt. Heel handig met kinderen die er pas 's middags achterkomen dat ze hun sportkleding die ze die avond nog nodig hebben weer eens een keertje in de tas hebben laten zitten.

Ander nadeel is dat je na iedere was met een vochtig doekje even de pluis uit de rubberen ring van de opening moet halen omdat je anders riskeert dat die over de volgende was verspreidt wordt. Aan de andere kant heb je geen droogfilter wat je schoon leeg moet maken vanwege brandgevaar.
Kijk wel even naar de recensies van gebruikers voordat je een bepaald merk/model aanschaft. Ze zijn niet allemaal even goed. Wij hebben een Hoover, die dus erg goed bevalt.

Shonagh
Mmmmm

Ik heb er een tijdje eentje gehad in een huurhuis en vond het niks, de was werd niet droog. Maar zoals Prima al zegt, er zullen ongetwijfeld betere exemplaren te koop zijn. 2 vriendinnen hebben er eentje en gebuiken hem alleen als de was buiten niet helemaal droog is geworden ( of als het binnen niet droog wordt) dus om na te drogen. Ik vond het ook heel erg lang duren.

Tigress
Bevalt goed, maar...

Ik heb er nu een sinds ruim 1 jaar. Ik ondervind wel een paar kleine nadelen. Ik was en droog niet in één cyclus want de was komt er dan zeer gekreukt uit. Nu stel ik het wasprogramma in en na afloop haal ik de was eruit, sla het uit en doe het terug. Dan stel ik het drogen in zoals je met een separate droger zou doen dus. Omdat ik geen gezinswas hoef te doen voldoet dit prima voor mij. Ook heb ik om die reden geen extra grote trommel wat ik jou wel zou aanraden anders moet je de was in twee gedeelten drogen. Alles bij elkaar duurt het zo'n 3 uur. Deze tijdsopgave geldt voor een normale bonte was op 40 graden. Via eco en lagere temperatuur kun je er tijd afsnoepen. Ik heb een Indesit die centrifugeerd op 1200 toeren maar ik zou je aanraden 1400 of hoger te nemen, dat scheelt in droogtijd. Ik kan ook mijn droogprogramma verfijnen op strijk- hang en kastdroog (buiten een tijdsduur, wat ook kan)

Primavera
Daarom dus een grote trommel

Toen ik mijn was-droog-combi uitzocht heb ik in recensies wel vaker gelezen dat de was er te gekreukt uit kwam, maar dat waren toch eigenlijk allemaal gebruikers met een kleine 6/7 kg- trommel. Mijn theorie is dat zo'n trommel gewoon te klein is om een was, zelfs al is die klein, fatsoenlijk te drogen.
Ik krijg alleen kreukels in kleding als ik de het drogen op de hoogste stand van extra-droog programmeer, maar met strijkdroog en kastdroog dat toch echt droog genoeg is, tenzij er veel badhanddoeken bij zitten. Die was ik dus apart van de rest en kreuken toch nauwelijks ook al laat ik ze extra-droog drogen.
Ecostand doet er hier juist langer over, ik vermoed dat dat zo is omdat de machine dan minder water gebruikt en dus langer het zelfde beetje water door de kleding laat sijpelen. Die functie gebruikt ik dus nooit want ik heb de pest aan wasmachines die door hun zuinigheid in water mijn was verknallen.

Jolies
Bedankt

Voor de reacties. Ik ga me verder oriënteren op een was-droogcombinatie. De eventuele nadelen wegen voor mij niet op tegen de voordelen. Hopelijk word ik net zo enthousiast als Primavera.

Onderwerp gesloten