Home » Forum » Wasmandenoplossing wie denkt mee

Wasmandenoplossing, wie denkt mee?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anneke
Wasmandenoplossing, wie denkt mee?

We zijn erg kleinbehuisd, dat ten eerste. Gezin met twee kinderen van 9 en 11, allemaal ook sporters dus veel was. De wasmachine staat in onze garage, die ligt niet aan het huis. Onze badkamer is klein, wel een douche en een bad en daar staat nu een waszak, maar dat is geen succes. Iedereen gooit de vuile was in de badkuip. Ziet er niet uit en ik vind het ook goor om steeds die was te sorteren. Ik doe 40 en 60 graden was.
We hebben geen andere ruimte, zoals een bijkeuken waar de vuile was kan staan.
Ik dacht aan twee wasmanden met deksel die niet te groot zijn (moet toch bijna iedere dag wassen) en dat ze daar dan zelf de was in kunnen gooien op 40 of 60. Hoef ik niet te sorteren. Maar heeft iemand een idee of er van dat soort manden zijn, die er ook nog uitzien in de badkamer? Of een helemaal ander idee?
Bedankt alvast voor het meedenken.

Pollewop
Ikea

heeft hele mooie witte bakken met een klapdeksel, je kunt ze stapelen. Ik gebruik ze zelf ook, op de klep staat welke was erin moet. Werkt tot nu toe beter dan een wasmand op de slaapkamers, toen kwam er bijna geen was meer naar beneden of ineens mega veel was.

Pollewop
Aanvulling

Ik heb zelf op de klep gezet wat erin moet, niet IKEA.

Maxime
Duo-mand

Hoi, ik heb wel eens van die manden gezien met 2 vakken erin. Daar zouden ze dan in kunnen sorteren. Bij ons thuis moest dat vroeger alleen dus wit en bont, mijn moeder sorteerde dan het bont zelf in licht- en donkerbont, maar dat was meer omdat ze geen 3 bakken in de badkamer wilde. Ik weet niet of er een wasmand in je badkamer past? Gebruik je heb bad veel? Je kan als ruimte oplossing gewoon die bak in het bad plaatsen, als er iemand gaat badderen haal je hem er gewoon even uit.
Ik heb een bak in de badkamer staan, het is daar niet groot maar deze mand past net. Beneden heb ik in de keuken nog een wasmand staan. Wij doen dus niet aan sorteren, dat doe ik zelf als ik de was ga doen.

Maxime

Sjillie
Twee manden

op de overloop. De wasmacine staat wel op de badkamer maar wasmanden passen er bsoluut niet meer bij!

Heb 1 mand voor wit en mand voor bont. De bonte was sorteer ik zelf. Kan geen drie manden kwijt op de overloop.

Mamasan
3 wasmanden

Ik heb drie badkamerkastjes waarin achter de onderste deur een wasmand(je) zit. Iedereen gooit zijn was gewoon in de wasmand waar plek in is. Als ik ga wassen sorteer ik alles: stapeltje hand-/theedoeken, stapeltje wit, stapeltje bont. In de kelder, waar de wasmachine staat, staan ook nog twee wasmanden waar momenteel de winterjassen in zitten. Die moeten een dezer dagen gewassen, maar daar moet ik even zin in hebben ;-)

tonny
Hier

is het nu zeer overzichtelijk, dus één wasmand op de overloop is genoeg.

Vroeger met een drukker huishouden had iedereen een wasmandje op de eigen slaapkamer.

tonny

IngridT
Hier....

veel was. (5 personen en veel gesport, dus dat tikt wel aan). omdat ik niemand echt vertrouw als het om was sorteren gaat heb ik 1 grote wasmand op de overloop staan. Maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat er naast die wasmand 1 of 2 groeiende gesorteerde witte of bonte bultjes liggen die 'een volle machine' aan het worden zijn. Stoort me niet eens echt moet ik zeggen. Handdoeken uit de douche pluk ik gewoon van het rek daar als ik ze wil wassen (wij viespeuken doen dat niet na elke douchebeurt), en beneden ben ik gezegend met een royaal 'washok' en daar verzamelt zich alle sportkleding/handdoeken etc. Ook op een bult. Maar daar zit een deur voor, dus dat ziet niemand!

Verder ben ik niet zo kritisch qua kleuren..verder dat wit, licht en donker kom ik niet, dus natte sporthanddoeken zitten oha binnen 24 uur in de machine. Dus die beneden-bult wordt nooit zo heel groot!

Rommelig type ben ik eigenlijk nu ik dit zo opschrijf!!

Overigens (als we het over kleuren hebben) vind ik niks zo leuk als de volledige was van 3 weken zomervakantie uitstorten in mijn washok, en dan zo prachtig mogelijk sorteren, zodat ik een heel wasrek vol heb met rood/roze, of blauw-paarsig of zo. maar dat doe ik maar 1 keer per jaar!

Mamba
Ook ikea

Van die stapelbare bak met een schuine klep: wanneer het gestapeld is, kan je er nog steeds was in kwijt. Volle bak is volle trommel. Op het klepje staat welke kleur waar moet. Ik heb 6 van die bakken, neemt evenveel plaats in als 2 manden.

Hanne.
Curver manden

ik heb twee curver wasmanden. Plastic, met een deksel me kleine gaatjes voor de ventilatie, en een groter gat waar sokken ed precies doorheen passen.

2 manden 1x wit (voor de witte was) en 1x donker (voor de rest van de was). Voordeel is dat een volle ton ook een volle machine is. Ik zie dus op meters afstand al of de machine al (bijna) aan moet

Anneke
Super dat jullie zo meedenken!

Nou, hier heb ik wel wat aan! Onze badkuip wordt niet dagelijks in gebadderd dus daar ga ik inderdaad twee van die Ikea bakken met deksels inzetten. Als dat tenminste past. En ik moet nog even zien hoe ze eruit zien. Wasmandjes op de slaapkamers vind ik persoonlijk niet zo fris. Bovendien zijn de slaapkamers ook klein. op de overloop hebben we ook geen plaats. Dus dan wordt het toch maar de badkuip! Bedankt!

*Sophie*
Hier

gooien ze op mijn verzoek alles op de zoldertrap. In de ochtend, als manlief naar het werk is en kinders op school, dan neem ik de bult mee naar zolder en heb daar 4 rieten manden staan, die vierkante, van de Ikea. Die passen precies in zo'n ondiepe Ivarkast. De manden staan op de grond, en ik heb er van die viltjes onder geplakt, zodat ze lekker makkelijk over het laminaat schuiven. Je ziet niet dat het wasmanden zijn en ik heb zo het voordeel dat alles gelijk gesorteerd in de manden belandt. Zo kan ik ook weer direct zien of ik al aan een volle machine toe ben, aangezien er ongeveer 1 volle machine in 1 mand past. Heel makkelijk. 1 mand donker (zwart-grijs & groen), 1 mand wit 60 graden, 1 mand blauw en 1 mand allerlei gekleurd.

Toen we nog geen zolder hadden, stonden de manden bij zoonlief op de slaapkamer. Hij had de grootste kamer met het meeste ruimte over. Ook bij hem stond zo'n ondiepe Ivarkast met daarin al zijn spulletjes. Op de grond dus die manden en niemand die ooit zag dat hij 4 wasmanden op z'n kamer had, omdat ze er totaal niet uitzien als wasmanden. Ze staan juist wel mooi in zo'n kast.

Groetjes, Sophie.

K@rin m
Curver

Ik heb zo'n opbergrek waar 4 curver stapelbakken in staan. Ooit eens bij de gamma gekocht. Elke curver bak zit gevuld met een bepaald soort was. Donker, wit, handdoeken, spijkergoed enz. De kids weten inmiddels ook vrij aardig hoe het werkt en ik hoef niet constant stapels was te sorteren. Als een bakkie vol zit,gaat ie mee naar de wasmachine. Dan kijk ik overigens wel effe voor de zekerheid of er niet toevallig een blauwe sok tussen de witte onderbroeken zit; je weet maar nooit.
Ik vind het zelf reuze handig.

Groetjes, Karin

*Sophie*
Cameron

het zijn diezelfde bakken die ik aanraadde bij dat meel/pasta/rijst-bewaardraadje, weet je vast wel. Daar heb ik ook een link naar de foto gezet.

Heb nu haast; koken!

doeg!

*Sophie*
Ik heb bonde-manden

dus ik weet het niet met die plastic bakken. Manlief bewaart er zijn tandtechnisch gips in, maar dat bedopel je natuurlijk niet he? ;-)

Die Bonde-manden zijn die vierkanten rieten manden die in een Bonde-kast passen van de Ikea.

Ojee, ik moet plaatsje wisselen met manlief, hij wil op de compie en de compies van de kinders zijn al uit, want de kinders slapen :-( Nu moet ik stoppen met OOL :-( Hoe doe je dat????????

Help!

Doeg dan maar, snik.

Pollewop
Cameron

Ik heb de grootste maat en als die vol zit, niet aangedrukt vol maar gewoon vol, dan heb ik 1 wasmachine vol, 6kg.

Inge M
Hier ook die ikea manden

Wij hebben twee maten staan. De grote maten zijn voor bonte en fijne was. Daarop staan nog twee kleinere modellen voor witte was en zonder naam. De witte was gaat direct van keuken/badkamer naar de wasmachine. Daar is geen bak voor nodig. Het gaat dan alleen nog om de vaatdoekjes tussendoor en zo (die eerst moeten drogen anders gaan ze zo stinken)
Meet vooral thuis eerst de hoogte die je hebt. Dan weet je hoeveel van die bakken je kwijt kunt.
Een volle grote bak is inderdaad een hele wasmachine.

mamak
Superoplossing

Ook wij hebben boven weinig ruimte en vonden bij de Ikea laatst twee waszakken gevonden, met een stevige basis. We hebben twee haken aan het hek dat de overloop van de trap scheidt gemaakt en daar hangen de twee zakken met van die klemmen die je ook voor het klimmen gebruikt aan. Er zit ook een riem aan waarmee je ze over je schouder kan hangen. Ik ben er echt helemaal blij mee! Hopelijk is het zo duidelijk genoeg.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.