

Huis, Tuin en Keuken

Latino
29-12-2010 om 08:56
Wat eten jullie bij de vleesfondue?
Wij gaan Oudejaarsavond vleesfonduen. Wat eten jullie hier zoal bij? Uiteraard heb ik stokbrood en sausjes en wat rauwkost/salade.

gruffalo
29-12-2010 om 11:37
Vleesfondue
wij fondueen erg graag, maar dan in tuinkruidenbouillon met een teentje uitgeperste knoflook en wat prei ringetjes er in. Heerlijk, veel smaakvoller en minder vet dan in olie.
Wat we er in doen:
- blokjes biefstuk
- blokjes kipfilet
- blokjes varkenshaas
- balletjes tartaar
- champignons
- aardappelballetjes (voorgekookt)
daarnaast stokbrood, sausjes en salade.

reina
29-12-2010 om 15:34
Net als gruffalo
Als we fonduen gaat het in de groentebouillon. Met kip, balletjes gehakt/tartaar, biefstuk etc, maar ook met champignons, paprikastukjes, prei. En daarbij stikbrood, kruidenboter, sausjes, salade, fruit.

reina
29-12-2010 om 16:19
Fely
Ja, dat hoort eigenlijk, he? Ik bewaar de bouillon en maak er de volgende dag een lekkere groentesoep van.

Fély
29-12-2010 om 18:51
Reina
Ja ik ook, want het zijn maar kleine porties die er dan opgeslobberd worden dus er is altijd nog genoeg over. Het voelt ook goed voor mijn spijsvertering maar dat kan verbeelding zijn.

sus-anne
29-12-2010 om 23:26
Veel fruit
ik maak altijd een lekker fruitsalade met veel vers fruit.en een lekkere komkommersalade.
het vlees en de sausjes zijn vaak hartig en pittig,de salades zijn een frisse afwisseling.

Mickey
29-12-2010 om 23:52
Bloemkool
... is ook lekker in bouillonfondue.
Wij gebruiken altijd gewoon tuinkruidenbouillon, hij wordt vanzelf steeds lekkerder door alles wat erin gaat.
De volgende dag wat verdunnen, de overgebleven gehaktballetjes en kipstukjes erin en de bloemkoolroosjes of wat je verder hebt, en met wat (stok)brood erbij heb je weer een maaltijd.