Home » Forum » Wat eten we vandaag 2

Wat eten we vandaag?

121 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anneque
Wat eten we vandaag?

Lang geleden startte (dacht ik) Silone zo'n draad: "wat eten we vandaag?" Ik vond dat leuk, deed weer eens nieuwe ideeën op.
Is er animo voor? Ik doe de aftrap.

Sinds kort bestel ik wekelijks een krat groenten en vlees bij Willem en Drees en ik ben helemaal opnieuw geïnspireerd! Omdat het duur is, ben ik veel zuiniger en gooi ik nog minder (nu niets meer eigenlijk) weg. Ik heb altijd een hekel aan voedsel weggooien gehad, maar moet bekennen dat het toch wel eens gebeurde dat er ergens iets lag te zieltogen en dat ik dat dan maar wegmikte. Maar zo'n mooi savooienkooltje laat je gewoon niet verpieteren. Ze verkopen er trouwens ook soepkip, een oude uitgelegde hen. Héérlijke soep van getrokken van de week. En zelfs gebraden was die nog erg lekker: je moet best ff kauwen, maar er zit veel meer smaak aan. Goed, tot zover de reclame.

Wij eten vandaag: pasta met schorseneren en een omelet met raapsteeltjes.

Lusithania
Wij

Wij eten vandaag stamppot boerenkool, misschien wel de laatste keer deze winter. Eigenlijk stond het gisteren op het menu maar ik bleek geen nieuwe zak aardappelen meer te hebben liggen.

Kinne
Feesteten

Vandaag een jarige job in huis en die heeft gekozen voor pannenkoeken en ijs toe. Voor het gezonde tintje ga ik een fruitsalade erbij maken. Morgen maar weer verantwoord.

amk
vandaag en morgen

vandaag eten wij het favoriete gerecht van dochter: Pasta met brocolie, brie en walnoten.

pasta koken in sterke bouillion, kook over brie, in ovenschaal, beetje olijfolie er over, brie in plakken er over heen, walnoten er over en een kwartiertje in de oven bij 200 graden of onder de grill zodat de brie smelt.

morgen eten we pompoenstamppot met frutsels.

pompoen en aardappels door elkaar stampen tot stamppot. ui, paprika en spekjes bakken, italiaanse kruiden erover en serveren met de stamppot.

rodebeuk
bezoek van de oude heer

En in het verzorgingshuis waar hij nu woont serveren ze geen zalm.
Het wordt dus een soep, weet niet welke.
Chipolataworstjes voor de vishaters, zalm voor de zalmliefhebbers en iets van een zelfgemaakte bonenburger voor de vegetarier. Ik ben gek ook als ik het zo lees.
Erbij witte rijst en iets van groente (hier ook pakketten, van Beterbio en van "de Krat"). Raapsteeltjes moeten op, verder moet ik nog ff kijken. Pastinaak vind ik puur niet lekker. Witte kool, ook wat saai. Misschien met appel en witte wijn.

Toe iets zachts, weer mhoo het Hoge Bezoek.

Hanne.
vandaag, morgen en gisteren

Gisteren: Kipfilet met champgnon-roomsaus, naar keuze mais en/of paksoi en rijst.

Vandaag: Stoofvlees met prei en aardappelpuree

Morgen worden het waarschijnlijk pitabroodjes met fetaburgers, als ik er aan denk (verse) humus en een salade

Dendy Pearson
en hier

Gebakken kabeljauw, aardappelballetjes uit de oven en salade.

Niets bijzonders als ik zo lees wat jullie eten, maar er wordt wel altijd van gesmuld.

Hadewich
amk

Klinkt lekker, maar ik mis de broccoli in je recept, en wat bedoel je met 'kook over brie'?

Wij eten een ovenschotel met krieltjes, knolselderij, prei, kookroom, worstjes en kaas.

AnneJ
gewoon macaroni

Laatste dag voor ik weer weekboodschappen ga doen en we eten macaroni met uien, soepgroenten, spekjes en plakjes kaas. Mandarijn erbij.
Gisteren aardappels, spinazie, een ei, en jus met spekjes, appelmoes met kaneel. De jus gebruik ik nu weer voor de macaroni.
Begin van de week vaak diepvries zodat ik morgen weer eens wat vers ga doen. Misschien wel verse boerenkool, want ik ben er nog lang niet op uitgekeken.:-)
En dan een sudderlapje of zoiets. We eten niet de hele week veel vlees, maar wel een keer in de week royaal.

MoederMop
Soep of boerenkool

Het weer ziet er wel uit om een stevige winterhap te serveren. Twijfel tussen erwtensoep, pompoensoep of boerenkool. Nadeel van erwtensoep is de lange kooktijd, ofwel het weken van de spliterwten. Het staat op het pak dat weken niet hoeft, maar zonder weken duurt het soepmaken me te lang.

Anne Carin
Wij

Wij eten vandaag kipfilet, rijst en daarbij een 'prutje' van ui, paprika, prei, ananas en banaan met kerriesaus.

Gisteren aten wij Turkse Durum, da's zo'n pak, weet je wel, waarbij je zelf de verse ingredienten moet toevoegen. Ik at alleen met zoon, voor 3 personen is het net te weinig.

Morgen eten we hutspot met rookworst.

amk
Hadewich

dat moet zijn de kook over de brocolli.
beetje snel getypt.

Hadewich
amk

Oké, maar wat bedoel je daarmee? De broccoli aan de kook brengen en dan afgieten en in de ovenschaal? Ik ken die uitdrukking niet.

Mango
hier

Gisteren kerrierijst:
rijst met kerriepoeder opzetten, gebakken champignons, geruld gehakt, gefruit uitje en ananas waarvan ik de helft overheb voor vandaag.

vandaag preischotel.
Prei met aardappelpuree, danish blue erdoor, ananas, afdekken met geraspte kaas en daarbij een filetlapje.

Morgen wil ik heel graag eens een wintere soep maken.
http://www.24kitchen.nl/recepten/winterse-soep
Ik heb deze uitgekozen maar zal dan de worstjes of weglaten of vervangen door iets dat ik lekker vind.

Overmorgen maak ik denk ik een maaltijdsalade en de dag erna eet ik de tweede helft van de preischotel. En daarna is het weer tijd boodschappen te doen.

Mango
correctie lekker belangrijk

correctie eerste alinea: voor vandaag moet zijn: voor een andere keer.

bieb63
hier

Vandaag een salade van gemengde slasoorten, avocado, tuinkers met dressing van olijfolie/citroen/peper/suiker/zout/dille. Met gebakken aardappels (zelf gekookte) en zo'n kaasschnitsel van Milner.
Morgen: Moussaka
Overmogen: verse pasta met gerookte zalm, snijboontje, champignons, uien, cremefraich, witte wijn

En daarna.....: ik lees jullie tips voor inspiratie!

Charis
Komende drie dagen :-)

Vandaag pasta met rode gehaktsaus, lekker makkelijk want ik kook de saus altijd voor twee keer en vandaag kan ik de tweede portie uit de vriezer halen. Lekker met vers geraspte grana padano en fusilli.

Morgen rode bietjes met aardappels en gehaktbal. Is altijd net iets meer werk, want ik moet de bietjes altijd een half uur koken voor ik ze rasp, maar vind het altijd wel lekker.

Overmorgen babi pandan met varkenshaas, stukjes komkommer met sinaasappel-/limoensap als atjar en sperzieboontjes voor de groente. Naar het recept van Ramon Beuk. Zóó lekker. Ik doe er alleen altijd een stuk minder sambal in dan hij (flinke klodder ipv 4 eetlepels) :-)

http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=106197&userid=262509

bromvlieg
andijviestamppot en stoofpeertjes, en een hamburger

niet erg culinair, maar vooruit, zo ben ik.

amk
Hadewich

de kook er over is in dit geval: in de pan, aan de kook brengen,gas uit of van de plaat af en dan in het warme water laten staan tot de pasta gaar is.

amk
bromvlieg

het hoeft toch ook helemaal niet culinair te zijn, als jullie het maar lekker vinden.
Zo vind ik die broccoli van mij helemaal niet culinair want ingewikkeld is het niet, wel heel erg lekker.

lekkerbek
superleuk dit

En wat kook ik saai; zo vaak gewoon aardappels, vlees en groente. Ik ga jullie recepten ook proberen!

Vandaag hutspot met worstje en spekjes. En voor mij kip want ik wil kilo's kwijt.

Dorry1
Fish pie

Fish Pea Rocket Pie! Vis in roomwijnsaus in de ovenschaal met daarop een doperwten rucola puree met een laagje wortel ertussen. Nieuw bedacht. Ben benieuwd!

Juline
Heerlijk zo'n draadje

Zowel voor het watertanden als de inspiratie.

Hier gisteren: schorseneren, worstje, aardappels
Vandaag: sushi salade (rijst, zalm, avocado, komkommer, sushimi, zeewierblaadjes...)

Morgen? Weet ik nog niet. Ideeën genoeg hier!

Juline

Hadewich
amk

Aha, dank je wel! Ik ga het ook eens maken!

fratsje
Bruine bonen

2 grote uien , rode paprika in blokjes, bakje kerstomaatjes, 3 tenen knoflook, flike lepel sambal en scheut zoete ketjap, uitgebakken ontbijtspek.

Alles in de pan gaar bakken.

S' avonds blik bruine bonen er doorheen

Serveren met ijsbergsla en in ons geval zelfgemaakte appelmoes

gruffalo
Leuk!

Leuk draadje voor inspiratie!

gister spaghetti uit de vriezer, vandaag macaroni uit de vriezer..saai maar makkelijk. Morgen spinaziestamppot. Donderdag denk ik zelfgemaakte spaghetti carbonara of aglio et oilio... heerlijk!

ijsvogeltje
echt lekkere spruiten

Een van onze winterfavorieten: stoofpotje met spruiten, wortel, aardappel en draadjesvlees.

Gisteravond heeft het vlees al een paar uur gesudderd. Daar heb ik nu een gesnipperd uitje bij gedaan, spruiten, winterwortel in stukken en - ietsje later zodat het gelijktijdig gaar is - vastkokende aardappelen in stukken. Lekker veel vocht (met bouillonblokje + restje jus) in de pan laten. Echt heerlijk!

Morgen nog een keer Hollandse pot, want de aardappelen moeten op. Dan met bloemkool en een kipschnitzel.

Daarna hebben we voorlopig wel weer even genoeg aardappelen en vlees gegeten:-)

amk
gruffalo

ben ik wel benieuwd welk proces er voor het invriezen zit :-) wat voor saus bv.

Tanneke de Mey
Wat ik at

Gister komkommerroerbak met sesam en omelet uit de laatse Allerhande. Ik vond het wel ok, zoon vond het erg lekker en het was erg makkelijk en snel klaar.

Vanavond spruitjesboerenkoolstampot en sausijzen met witte wijnsaus

Morgen en overmorgen spaghetti met Bolognesesaus uit de diepvries en rode curry met kip.

Vrijdag weer boodschappen doen

Lilian1
gisteren

boerenkoolstamppot met spekjes en gehaktbal( ik wilde worst maar daar houden de kinderen niet van dus compromis ;) )
vandaag broccolipaprikasoep voor dochter( lang leve de restjes )
gebakken rode aardappeltjes met schil, worteltjes kipsnitzel( voor de kinderen.
Morgen lasagne met courgette, rode ui,prei,tomaat,paprika etc.
De ene kant heel veel paprika voor dochter en de andere kant veel courgette en rode ui voor mij in het midden stuk voor zoon met gewoon alles een beetje :) met salade en komkommer.
Manlief haat pastagerechten dus die mag het restje boerenkool.

Donderdag friet... met rauwkost en fruit(ik hou niet van friet dus ik maak gegrilde groenten en restje lasagne)

Vrijdag prei met kip en aardappelpuree.

Moni
pasta met stracotta de heer en stukjes snijboon

Stracotta de Heer is op dit forum geregeld voorbij gekomen. Ik maak het ook, in de slowcooker. Ik maak dit stoofgerecht van stukjes rundvlees zonder groenten (wel met tomatensaus) zodat ik het makkelijker per keer kan combineren en met meerdere porties tegelijk kan invriezen.
Vandaag de laaste portie uit de vriezer gehaald. Ik hoef dan na het werk alleen de pasta te koken en dit keer de snijbonen gaar te stomen. Daarna gaat alles door elkaar en heb ik een lekkere maar ook makkelijke maaltijd.

Binnnenkort weer een nieuwe voorraad maken.

Pagina's