Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat is je planning voor vandaag?

HOihoi!

Ik ben benieuwd wat er bij jullie vandaag op de planning staat! Voor mij een soort afvinklijstje.

Eerst even een powerhour: tafel afruimen, vaatwasser uit en in ruimen, aanrecht leeg, gordijnen open, rommel die ik tegenkom aan de kant.
Verder: was afhalen en in de kast (2 manden)
2 afspraken
boodschappen doen
En hopelijk lukt het nog om een schoonmaakklusje te doen.
Maar mn zoontje is om 12 uur al thuis en we moeten vanmiddag nog naar de tandarts, dus het zal krapjes worden allemaal!
Succes allemaal!


Bosbes

Bosbes

26-02-2018 om 09:45

Winkelen

Hier lekker winkelen in Antwerpen. Misschien nog even iets zien (museum of zo), lekker uit eten. Vanavond nog een beetje tutten op telefoontje en op Ouders online lezen 😜
Lekker veel kletsen met geliefde en de pubers.

planning voor vandaag

in bed liggen en wachten tot de griep over is. Af en toe -zolang dat gaat- een beetje lezen of internetten, maar vooral slapen en liggen niksen. Bleugh

jolibo

jolibo

26-02-2018 om 09:58 Topicstarter

bosbes en jippox

Bosbes, wat heerlijk!! Geniet ervan! Jullie dus vakantie Wij wonen in Brabant, dus hebben het er al op zitten...

Jippox, beterschap!

Mn eerste rondje al gedaan, tafel leeg, vaatwasser draait weer, de vloer is leeg, rommel weg, gordijnen open. Vuilnisbakken zijn weer leeg. Nu eerst twee afspraken...

Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2018 om 09:58

Medisch en vakbond

Ik heb een medisch dagje. Ben net even bij de huisarts binnengelopen om wat af te leveren. Nu wacht ik bij een prikpunt om te kijken of mijn bloed nog stroomt 😀. Vanmiddag afspraak met specialist in het ziekenhuis en tussendoor moet ik met de vakbond bellen voor juridische bijstand vanwege de beslissing van het UWV dat er genoeg werk voor me is dus ik kan werken. Ik vind het genoeg voor één dag.

En door de haast ben ik net vergeten een sjaal om te doen. Man man... wat is het koud!

Half a twin

Half a twin

26-02-2018 om 09:58

Beterschap jippox

Ik ga nu eerst een uur sporten en dan de puinhoop van de verjaardag van gisteren opruimen. Boodschappen doen, koken en dan lekker op de bank handwerken.

40er

40er

26-02-2018 om 10:04

Van alles

Al opgeruimd, hond uitgelaten, afwas en was gedaan, toilet is schoon. Uurtje gewerkt. Nu nog even boodschappen doen, eten voor vanavond en morgen voorbereiden en vanmiddag weer werken. Tussendoor de hond nog een keer weer uitlaten. Kind heeft vakantie en woensdag heb ik ook vrij. Gaan we gezellig klussen!

Jippox, beterschap!

Doenja

Doenja

26-02-2018 om 10:29

naar mijn kinderen

Ik heb net de was opgeruimd, een fotosessie ingepland, een oud bed opgemeten en gezocht naar een oud matras van 150 x 200, kleurtje gezocht voor op t bed, me zorgen gemaakt (doe ik teveel, kan t wel wat beter loslaten dan een poosje terug) en ik ga dadelijk naar mijn kinderen om samen huiswerk te maken. Ik hoop dat ze daar net zo blij van worden als ik....

Kaori

Kaori

26-02-2018 om 10:33

werken

opgestaan,wasmachine aangezet, half 9 op het werk en tot 7 uur werken. Half 8 thuis, eten koken, was ophangen, dan administratie voor de vereniging doen, mijn eigen administratie er achteraan. Misshien me nog even verdiepen in de nieuwe privacy wetgeving voor de stichting waar ik in het bestuur zit en ook voor de vereniging.
En dan is het wel tijd om met een boek m'n bed in te duiken.

Morgen verglijkbaar met vandaag want werken, alleen dan uit eten.
Woensdag zal wel weer vrijwel hetzelfde zijn als vandaag alleen wil ik dan nog even stofzuikgen en wat opruimen.
Donderdag: zie woensdag,
Vrijdag ben ik vrij, komt dochter weer thuis en willen we naar zo'n trampoline centrum of we gaan schaatsen. 's avonds weer naar de training.
Komend weekend hebben we een toernooi, dus 2 dagen sporthal hangen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

26-02-2018 om 10:34

Werken

Ik heb mijn mail weg gewerkt en ben bezig met een verplichte e-cursus. Net een van de vier deeltoetsen gemaakt en in een keer 100% gescoord Tussendoor ook nog mijn kind uitgezwaaid dat van 11 tot 15 uur college heeft, en gevloekt op een kat die in de gordijnen hing.

Pug

Pug

26-02-2018 om 11:21

vandaag

Kinderen naar school gebracht, wasmachine leeggehaald en weer gevuld, prullenbak verschoond, oud plastic en lege flessen meegenomen, boodschappen gedaan, keukenla uitgeruimd, gegeten, en zo ga ik die keukenla stofzuigen (kruimels) en kijken wat er weg kan.

Hier..

Voorjaarsvakantie....maar wel eea te doen...
2 wassen weggedraaid, 1 1/2 uur gewerkt ( onderwijs: planners gemaakt voor mijn bovenbouwklassen voor de komende periode) , middelste zoon uit bed gerukt en nieuwe schaatsten gekocht ( de ijsbaan gaat morgen open!)

Zometeen het sanitair soppen (werkster komt niet deze week.,,) en een koelkast een grote beurt geven. Daarna koffieleuten met goede vriend, op tijd eten & met oudste zoon en vriendin naar de naburige stad om nog even te kijken in het huis dat we gekocht hebben, en dat zij van ons gaan huren, waarvan ze over 2 weken de sleutel krijgen. Even dubbelchecken wat wel of niet geverfd moet, en of ze de bank en de kledingkast willen overnemen.....

Heb me voorgenomen deze week ( tm vrijdag) iedere ochtend een uur of 1 1/2 te werken, en een uur of 1 1/2 huishouden te doen ( reguliere zooi + wat extra klussen die echt nodig moeten gebeuren) mijn streven is dan om ‘s middags ‘echt’ vakantie te hebben.. lukt vandaag al niet....grrr. De badkamer moet nog!

Ingrid

Inanna

Inanna

26-02-2018 om 13:54

en hier

Na rustig op gang komen en verplicht een livestream kijken met mijn zoon ben ik begonnen met het opruimen van de kelder. Wat een zooi, vande helft had ik geen idee dat het er stond, er kan een hoop van weg en dan kan ik het opnieuw gaan inruimen.

Verder probeerde ik een telefoonabonnement af te sluiten voor mijn zoon, maar dat lukt nog niet erg omdat het systeem van de provider het niet lekker doet momenteel, aldus de mevrouw van de klantenservice.
Ik heb de ortho gebeld omdat de chain van dochters beugel gebroken is.
Ik heb soep gekookt.

En toen werd ik ineens misselijk en duizelig, ik hoop dat het overgaat nu ik even zit en dat ik niet ziek aan het worden ben.

jolibo

jolibo

26-02-2018 om 13:59 Topicstarter

het is al weer bijna 2 uur!!

Vanavond hoop ik even te reageren.

Om 12 uur mn zoontje opgehaald van school en meteen door naar de winkel. Moest uitgebreid boodschappen doen, en heb rustig aan gedaan, wel zo gezellig... Kheb de boodschappen bijna opgeruimd en tis al weer 2 uur!! poeh, om half 3 zijn de kids uit, dus moet alweer bijna gaan. Wat een boodschappen kun je hebben he. 15 appels, 3 zakken mandarijnen, 2 trossen bananen en dan nog de groentes voor 5 dagen, drinken, brood en kaas. Ik vraag me wel eens af hoe je dat doet met een minimum loon. Vast niet zoveel fruit en groentes. Gek eigenlijk dat gezond eten zo aan de prijs is. Heb ik nooit begrepen.

Nu ff snel aan het eten en dan gauw de auto nog even volgooien. Kids halen en dan door naar de tandarts. Wat een gerace vandaag zeg! Dat extra schoonmaakklusje gaat hem echt niet worden vandaag. Gelukkig morgen een stuk rustiger!! Heb er al zin in haha.

Fijne middag!

Lou

Lou

26-02-2018 om 16:43

Geen stress hier

Vanochtend gewerkt, vanmiddag een lange brief (mail) geschreven aan mijn enige echte correspondentievriend. Zojuist stoofvlees opgezet. Dat was het wel

maandag luierdag!

opgestaan om 15h, beetje luieren, wat lezen, wat TV kijken, eens op OO kijken, niks speciaals, eigenlijk. De krant van vandaag haal ik morgen wel uit de brievenbus.
Ik word betaald om niks te doen, dus languit op de sofa van genieten.
De stinkende vaat en dito was doe ik morgen wel. Of overmorgen .

Pooh Bear

Pooh Bear

26-02-2018 om 19:38

En hier

7 uur opgestaan om van 8 tot half 1 te gaan werken. Daarna snel douchen en wat eten om daarna met mijn moeder naar haar man in het geriatrisch centrum te gaan.
Toen ik daarvan thuis kwam even wat opgeruimd en daarna ben ik samen met mijn man naar een woktestaurant geweest.
Mijn dochter was toch niet thuis die was gezellig met vrienden een dagje naar de Efteling.

Ook vroeg

Hier even na zevenen opgestaan om met zoon te ontbijten die deze week ook dagelijks naar zijn stage gaat.
De afwasmachine aangezet en heerlijk gemistte programma's gekeken. O, de luizenmoeder moet nog, is ook gisteren geweest.
Dochter is een paar dagen weg, dus heerlijk genoten van even niemand om mij heen.
Wat noodzakelijke mails en financien geregeld.
's middags met een vriendin op haar werk geluncht en daarna wat boodschappen gedaan.
Ik had gisteren al gekookt zodat we direct kunnen eten zodra zoon thuiskomt. Is er nog steeds niet.
Morgen werken we de hele dag aan een werkstuk van dochter.

rode krullenbol

rode krullenbol

26-02-2018 om 22:06

Een rampzalige metamorfose

Vandaag heb ik ter voorbereiding op mijn incognito verschijning bij de eerstvolgende OO-bijeenkomst een ‘full body makeover’ ondergaan. Om precies te zijn: al wat mij op de Krullevaar doet lijken is door mijn tienerdochter – die nu toch vakantie heeft – vakkundig onder handen genomen.

Mijn krullen? Met een hete tang omgetoverd in lange, steile slieren. Mijn rode haarkleur? Geheel bedekt met allerlei kleuren haarkrijt voor een leuk regenboogeffect. Mijn al te sobere uitdossing? Totaal opgestijld naar de moderne tijd door middel van wat grepen uit haar kledingkast. Mijn huid? Voor zover nog zichtbaar met een cosmetisch sponsje voorzien van een dikke laag huidpoeder.

Helaas stelde het eindresultaat nogal teleur. Sterker; we wisten beiden niet wat we zagen! Tot onze schrik was ik van een (nacht)vlinder in een rups veranderd. We zijn nog even een blokje om geweest alsook naar de supermarkt om uit te testen of anderen er ook zo over dacht. Toen dat inderdaad het geval bleek te zijn, heb ik mijn verdere planning van de dag drastisch omgegooid.

Eigenlijk was het de bedoeling om na het avondeten nog even een ‘full body workout’ te doen bij mijn sportschool. In plaats daarvan heb ik mijn ‘killerbody’ naar de douche gesleept voor de grondigste wasbeurt ooit in mij leven. Inmiddels zit ik in mijn pyjama op de bank. Vast van plan om extra vroeg te gaan slapen teneinde deze nachtmerrie zo snel mogelijk achter me te laten.

Tijdens het douchen schoot me een alternatieve mogelijkheid te binnen. Wat als ik gewoon niet kenbaar maak hoe ik heet? Dan kan ik toch ook anoniem blijven?

Rode krullenbol

Ik schuif

zo'n dingen ook altijd in de schoenen van mijn dochter )).

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2018 om 09:13

Rode Krullenbol beetje o.t.

Iets wat ik hier thuis ook wel eens zeg: "Als ik iets niet goed vind zeg ik er iets over, maar als ik iets wel goed vind doe ik dat ook." Ik zeg dit nu ook tegen jou. Ik heb smakelijk om je verhaal gelachen . Het complimentje komt héél veel soepeler uit mijn toetsenbord dan de kritiek, want daar zit ik over het algemeen eerst weken bovenop voor ik het toch maar eens zeg. Het is niet mijn hobby .

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2018 om 09:59

Dochter

Gister heb ik mijn dag ook nog even opgeleukt (ja ja )) met een kort bezoek aan de stad. Er is sinds een maand een Pipoos-winkel in de stad en ik snakte naar een eerste kennismaking. Resultaat: twee nieuwe trainingsbroeken voor man en mij voor 15 euro van Bristol die er vlak naast ligt, niks van Pipoos omdat waar ik belangstelling voor had nog niet geleverd is, pas over een aantal weken en bij Xenos wat spulletjes gekocht. Als ik daar toch in de buurt ben, kijk ik altijd wat ze voor eetwerk hebben staan. Soms hebben ze leuke koopjes. Waar ik vooral voor naar binnen ging, vond ik zo snel niet, maar wel iets wat eigenlijk beter was en is. Ik wil wat grotere potjes om kruiden en specerijen in te doen. Lege potjes zijn bij sommige winkels een euro, dat vind ik eigenlijk een beetje zonde van het geld. Nu heb ik een potje van de juiste maat gekocht mét inhoud, ook voor een euro. Beter dus . 's Avonds hebben we naast DWDD naar Koken met Van Boven gekeken. Zo jammer.. de laatste serie. Ik vind het programma erg leuk. Door haarzelf en haar hondje Marie. Ik krijg altijd zin om de huiskamer om te bouwen tot een grote keuken als ik gekeken heb.

jolibo

jolibo

28-02-2018 om 09:33 Topicstarter

woensdag

Gisteren had ik niks op de planning staan wat betreft huishoudtaken, dus heb ik mn kans gegrepen en ben aan het behangen gegaan. Ik moet nog 2 banen, maar kwam behang tekort, helaas... Bijgehaald met het idee om het nog af te maken, maar helaas was de energie op. Nu zal het moeten wachten...

Vandaag eerst een huiswerkplanning voor mijn kids gemaakt met voor elke dag een huishoudklusje erop. Deze keer hun slaapkamer, elke dag even 5 minuutjes een taak en dan is over een week hun kamer weer schoon, scheelt voor mij toch weer en ik vind het goed dat ze het zelf leren.

Dadelijk even boodschappen doen en monchoutaart maken. Morgen vier ik mn verjaardag voor wat vriendinnen, dus wat voorbereidingen doen. Om 1 uur nog even naar de fysio, dus de tijd vliegt. Er staat al een wasje aan, dus die kan nog opgehangen worden straks.

Vanmiddag de kids vrij en dan tijd voor vriendjes en tussendoor nog even naar drumles. Het lukt me dan wel om wat eten te koken tussendoor en dat was het dan ook wel.

Fijne dag allemaal!!

Miep Kraak

Miep Kraak

28-02-2018 om 11:35

Misschien

Misschien klinkt het flauw, maar is dit nu een draadje " kijk mij eens druk en toch vrolijk zijn of zit er een andere bedoeling achter? Want wie zou het interesseren dat ik tussen 2 wasjes nog even een kastje heb uitgeruimd voor ik kind bij vriendje heb opgehaald, voordat ik een stoofschotel de oven ingeslagen heb omdat man laat werkt en ik vanavond met een haakwerkje op de bank plof?
Dit was even aangedikt, maar ik ben nieuwsgierig naar het doel, omdat het bijna hetzelfde is als 1 kastje per dag.

40er

40er

28-02-2018 om 13:37

Staan hierboven 24 reacties, dus dan vind ik het wel een draadje 😉

Ik zie het meer als de vraag, hoe was je dag? Soms ook een opsomming met een verhaal erbij. Ik vind het wel gezellig!

Miep Kraak

Miep Kraak

28-02-2018 om 13:50

Ah oké

Ik las de titel als vraag ( strand/bos/musea/leuke daguitjes)en dacht ideetjes op te doen en de posting erna blijkbaar meer als behoefte (Drukdrukdrukdrukkerdandrukzodruk). Mag allebei, maar ik heb het dus verkeerd begrepen

Miep Kraak

Miep Kraak

28-02-2018 om 13:52

Oh wil40

Ik bedoelde niet dat het geen draadje was, maar een draadje à la " kijk mij eens enz.".

Lente

Lente

28-02-2018 om 14:21

Ik dacht voor mensen die vrij zijn van hun werk of niet werken

...

Pirata

Pirata

28-02-2018 om 14:40

Schaatsen

Ik ga mijn kostbare tijd echt niet verdoen aan huishoudelijke klussen als er gescbaatst kan worden. Werken, schaatsen en pizza, dat is hier de planning zolang het kan.

Pug

Pug

28-02-2018 om 15:13

Pirata

Schaatsen leeft hier helemaal niet; we hebben geen water. Nouja, heel ver fietsen wel ergens. Toen ik klein was hadden we een sloot voor de deur en daar konden we iedere winter wel schaatsen. Was leuk. Moet je er ver voor weg? En wordt de pizza aan de sloot bezorgd? Lijkt me wel gezellig

Pirata

Pirata

28-02-2018 om 15:18

Pug

Dat is een goed idee! Dat bespaart tijd!
Hier een sloot rondom de tuin en een natuurijsbaan op 800 meter. Het huis versloft, maar wat geeft het.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.