Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

judiths mama

judiths mama

18-09-2008 om 11:40

Wat is wijsheid (huis)

mijn schoonouders hebben in hun huis (ruime eengezinswoning) een badkamer die 20 jaar oud is en echt aan vervanging toe is. Er zit een bad, douche en wc in, maar zacht gezegd ziet het er niet al te fris meer uit. Eigenlijk wilden ze de badkamer vervangen en dan alleen een douche erin, lekker groot, voor hun eigen gemak.
Nu denken ze: als we het huis gaan verkopen, over 5 jaar, en er komt een gezin in, krijgen we meer voor het huis als er een bad in zit, dan wanneer er alleen een douche in zit. Maar dat betekent dus dat ze niks aan de badkamer gaan veranderen.

Ik denk dat je meer krijgt voor een huis met een mooie badkamer zonder bad, dan voor een oude badkamer met bad.

Wat denken jullie? Is het zinnig om de badkamer te verbouwen, of juist niet?

judiths mama

judiths mama

18-09-2008 om 11:41

Aanvulling

behalve een douche, wilden ze ook een nieuwe wc en wastafel, uiteraard. Alleen geen bad meer.
Ik had het een beetje raar opgeschreven, net of er niks meer in kwam dan alleen een douche.

Verbouwen!

Als ze de boel laten zitten is het eerste dat de nieuwe bewoners doen die oude badkamer eruit slopen, dus daar krijgen ze geen stuiver extra voor. Ik zou trouwens wel de aansluitingen laten zitten en foto's maken van de oude situatie, zodat bij verkoop kan worden gezegd 'kijk, er past een bad in, maar wij hadden liever een grotere douche'. Als die leidingen etc er al lopen is dat voor de toekomstige bewoner wel makkelijker als die t.z.t een bad wil, denk ik.

Ik zou kiezen voor het comfort nu, en de boel verbouwen. Een ruime douche is wel erg prettig. En als ik nog twee tipjes mag geven: anti-sliptegels op de gehele vloer, en een douche zonder bak (dus bv met een easydrain). Staat strakker, maakt makkelijker schoon en heeft geen vervelend opstapje.

Misschien levert de moderne badkamer inderdaad nog een centje extra op. Misschien ook niet, maar die oude badkamer ook niet, en bij verbouwen hebben ze tenminste nog 5 jaar lol van die fijne douche gehad.

Groeten,

Temet

Brianna F

Brianna F

18-09-2008 om 11:51

Gewoon je eigen wensen volgen

Ik zou verbouwen geheel naar eigen wensen. Je gaat toch niet iets in huis doen wat je eigenlijk niet wilt, alleen het oog op eventuele toekomstige bewoners. En wie weet willen die toekomstige bewoners helemaal geen bad.
(ik heb er eentje, van mij mag deze er vandaag nog uit, staat alleen maar stof te vergaren)
Ik houd met niets rekening met evt. bewoners na mij, dan zou ik niet in mijn eigen huis wonen, maar in die van hun, de grote onbekenden.

Gewoon doen

wat zij willen en er niet te veel geld in pompen, alles netjes maar het hoeft geen villeroy en boch te zijn met dure regendouche etc. Gewone vierkante witjes gebruiken voor tegels met standaard sianitair van gamma oid. Daarmee vermeerder je de waarde diret.

Als het huis verkocht wordt dan kunnen die nieuwe mensen er zelf wel een bad in zetten, douche slopen, bad erin, tegeltjes klaar.

Verbouwen naar eigen wensen

Ik sluit me aan bij de rest. Als mensen gaan kijken naar een nieuw huis, verkoopt een nieuwe badkamer met fatsoenlijke douche het gewoon beter dan een oude badkamer die duidelijk aan vervanging toe is. Ik zou overigens juist niet alvast leidingwerk voor een bad aanleggen. Voor hetzelfde geld willen de nieuwe bewoners hun badkamer heel anders indelen als ze toch aan het breken gaan. En bovendien krijg je dan dode leidingdelen - een nestelplaats voor legionella. Gewoon het leidingwerk leggen dat er liggen moet en je badkamer naar eigen wensen indelen. Ik zou geen rekening houden met de wensen van de volgende bewoners, want je weet niet wie dat zijn en dus ook niet wat hun wensen zijn :-)

Nou ik zou het kopen!

m'n hele leven lang heb ik (tot 5 jaar terug) de beschikking over een bad gehad. en als ik er al met al zo'n 8 keer gebruik van heb gemaakt is 't al veel. ja de kinderen badderde ik erin (samen) tot ze een jaar of 5 waren. maar daar volstaat een flinke douchebak met afsluitdop ook voor. toen we hier kwamen wonen zat er ook een oude badkamer mét bad in. door tijdgebrek zat ie er nog in toen we hier woonden. man is net zo badderig als ik. en kinderen ondertussen te oud voor lang spelen in bad. na een weekje of 4 badkamer verbouwt. en 't was wéér met bad of zonder bad met meer ruimte. wij hebben gekozen voor zonder bad. natuurlijk liggen de aansluitingen nog wel ergens (staat op orginele bouwtekening)...maar de douche+w.c. staat nu zo dat er voor een bad eigenlijk geen plek meer is. maar we hebben ruim kasten (héérlijk) plek genoeg (heerlijk) en een flinke zeer ruime douche. waar jongste (10) ook nog 's heerlijk in kan badderen mocht ze de behoefte hebben. om écht te liggen is ie niet geschikt. dus jammer voor puberella's mochten ze dat willen.
en heus wij zijn de enigen niet in de wereld. er zijn hier verschillende andere gezinnen die onze badkamer-opstelling overgenomen hebben. ook i.v.m. ruimte (of je moet helemaal uitbouwen naar slaapkamer). of het huis in waarde daalt maakt me echt geen fluit uit. ik woon hier nu en wil ervan genieten. wat zou het uitmaken op de prijs? 2000 euro? 3000 euro?? schijntje toch in vergelijking met de gehele prijs? daarvoor wil ik niet met oude omhandige badkamer zitten........
groeten albana

reina

reina

18-09-2008 om 18:46

Zij?

Wat willen ze zelf liever? Ik zou geen rekening houden met de verkoop straks, maar nu doen wat zij zelf het liefste hebben, ze zijn toch nog van plan er een paar jaar te blijven wonen? (Ik wil ook gaan verbouwen, manlief nog niet :-), dan gooi ik het bad er denk ook uit, gebruik het zelden en er kan zoveel meer met de ruimte zonder bad!)

Tinus_p

Tinus_p

18-09-2008 om 18:58

Heu

Judiths mama:
"Nu denken ze: als we het huis gaan verkopen, over 5 jaar,"
Hoe zeker is dat? Ik bedoel, dat soort plannen veranderen toch nog wel eens??

judiths mama

judiths mama

19-09-2008 om 13:26

Bedankt

Iedereen heeft zo ongeveer hetzelfde idee als ik: een mooie badkamer zonder bad spreekt meer aan bij eventuele kopers dan een lelijke badkamer met bad.

En inderdaad, nu zeggen ze, over 5 jaar willen we verhuizen, maar dat is zomaar een getal, want dan wordt mijn schoonvader 70. Net of de gebreken bij een bepaalde leeftijd ontstaan. (Hoewel de kans natuurlijk wel groter wordt).

Nou, ik ga nog eens de argumenten in de strijd gooien, en voor de rest moeten ze het zelf maar weten!

Bedankt voor de reacties!
Saskia

Tinus_p

Tinus_p

19-09-2008 om 18:10

Idd

Saskia:
"En inderdaad, nu zeggen ze, over 5 jaar willen we verhuizen, maar dat is zomaar een getal, want dan wordt mijn schoonvader 70. Net of de gebreken bij een bepaalde leeftijd ontstaan. (Hoewel de kans natuurlijk wel groter wordt)."
Precies. Er is dus helemaal geen concreet plan om weg te gaan, en waar zouden ze dan heengaan? Bejaardenhuis? Andere woning? Voor hetzelfde geld wonen ze er nog 20 jaar ofzo; omgekeerd, als er dingen zijn die ze niet bevallen, kunnen ze beter NU verhuizen.

Gebreken

juist als de gebreken ontstaan zullen ze blij zijn met een ruime douche ipv een bad (en nogmaals: neem een douche zonder douchebak, dat scheelt nog een opstapje). In een ruime douche kan je ook makkelijker een stoel of kruk kwijt, mocht dat aan de orde zijn.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.