Home » Forum » Wat kost een huis ontruiming

Wat kost een huis-ontruiming?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MariaR
Wat kost een huis-ontruiming?

Mijn moeder is verhuisd naar een verzorgingstehuis en nu moet ik haar oude huis leegruimen. Heeft iemand hier ervaring met het leeg laten halen en leeg laten opleveren door een bedrijf? Wat kost het (woning van zo'n 80m2)? Hoe snel kan het? Waar moet je op letten?
Alvast bedankt

Anneke
Hier

Vriendin heeft huis laten ontruimen door Kringloop. Weet niet of het uberhaupt geld heeft gekost.

albana
Hier

Zijn verenigingen (muziek/sport) die een jaarlijkse grote rommelmarkt organiseren en het gratis doen. Behalve de vloerbedekking, die moet je zelf doen (en dat zeggen ze ook). Er moet dan nog wel enigzins 'wat' staan, dus niet alleen kapotte zooi...Het hoeft ook niet spectaculair waardevol te zijn. Maar b.v. inboedels van ouderen die ruimen ze graag op (vintage, verkoopt goed).
Ik denk dat je beter in de omgeving van je moeders huis kan zoeken/navragen dan hier te vragen hoe en wat dat kost. Heeft het verzorgingshuis geen tips? Heb je dat gevraagd? Want die weten het w.s. wel .
groeten albana

Pham
Toen

mijn vader overleed en zijn flat leeg moest hebben wij inderdaad eerst kringloop gebeld en die hebben het een en ander meegenomen. Verder hebben we de boel zelf afgevoerd.

Pham

Rosa van der Zanden
Kringloop of de kerk

Of in het plaatselijke sufferdje kijken, wordt vaak aangeboden.

Rosa van der Zanden

Ginny Twijfelvuur
Opkoper

Volgens mij hoeft dat niet veel te kosten.

Er wordt wel vaker voor geadverteerd in de huis-aan-huis bladen. Is gewoon een kwestie van eentje laten langskomen en horen wat ie zegt. Die mensen hebben vaak in een oogopslag gezien of het voor hun nog wat te verkopen valt.

Waar je op moet letten? Dat je goede afspraken maakt over wat ze achterlaten en wat niet meegaat in de verkoop.

Wat je ook zou kunnen doen is eerst de kringloopwinkel eens laten kijken en wat zij niet willen naar de stort laten afvoeren. Dat kost je dan waarschijnlijk wel een paar honderd euro.

Tink
Marktplaats

Toen het huis van mijn ouders ineens binnen een week leeg moest, was ik snel veel dingen kwijt door ze 'gratis af te halen' op Marktplaats te zetten. Meubels, fornuis, wasdroger, dat soort dingen. Ik was het kwijt en zij waren ook blij.
Er zijn ook nog sites als gratisoptehalen.nl en gratisaftehalen.nl, heb daar zelf geen gebruik van gemaakt maar volgens mij roept P er altijd nogal over, dat zal dus ook wel werken.
Kringloop was hier enorm kritisch, zelfs de bijna nieuwe leunstoel wilden ze niet meenemen. Die is uiteindelijk op de stort beland...

Hanny61
Ook kringloop

Na het overlijden van mijn moeder hebben we het huis leeggeruimd. De spullen die we zelf konden gebruiken of wilden houden, hebben we eruit gehaald (mijn nichtje ging scheiden en kon een hoop gebruiken). De rest is door de Kringloop opgehaald en afgevoerd. Ook het tapijt hebben ze meegenomen/afgevoerd. Het heeft ons 300 euro gekost. Ze kwamen van de kringloop wel eerst kijken of er spullen van hun gading bij waren. Ik geloof dat we niets of minder hadden moeten betalen als we zelf het tapijt hadden verwijderd. Overigens hebben we verschillende kringloop-organisaties gevraagd, uit verschillende gemeentes in de buurt. Niet alle organisaties hadden belangstelling. Je zou bij jou in de buurt kunnen vragen of er een kringloop-organisatie interesse heeft en wat er dan evt. aan kosten betaald zou moeten wordne.

eltie
Bedrijfje

Ik heb dit bedrijf wel eens zien rijden: www.oprommer.nl. Is dat wat je bedoelt? Ik ken ze dus niet en geen idee hoe duur dat is. Als je niet in hun regio woont kennen ze misschien wel een collega.

Monet
Niets

Toen mijn schoonmoeder overleed hebben we een opkoper laten komen voor de meubels die we zelf niet wilden hebben (2 fauteuils en een klein eethoekje met 2 stoelen, een salontafel en tv meubel).
Hij nam alles mee en zorgde ook voor het verwijderen van de vloerbedekking. Het kostte ons niets, we kregen ook niets, maar waren allang blij dat het zo makkelijk ging.

Vertigo
Wel het geld waard

Hoi Maria,

Van wat ik uit je andere berichtjes opmaak, zal het iedere euro waard zijn als je van de praktische kant af bent!
Ik hoop dat je een goed bedrijf vindt. Succes in ieder geval!

Onderwerp gesloten