Home » Forum » Wat kostte jullie bruiloft

Wat kostte jullie bruiloft?

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Wat kostte jullie bruiloft?

en wat was het dagprogramma in groffe lijnen ? hier is er het vage plan om een feestje te geven als we 10 jaar bij elkaar zijn en dan kunnen we net zo goed even trouwen. En dan gaan we eerst in het gemeentehuis (hoeft van mij niet, vriend vindt dat wel leuk) en daarna naar een strandtent die we dan afhuren met drankjes, bbq, bandje vriend, klaar weg. Ik wil gewoon een ontspannen niet te grotesk dagje op het strand voor iedereen, dan huren we een springkasteel en zet ik een bak met schepjes en ballen neer en het moet vooral erg leuk zijn voor de mensen met kleine kinderen.

ishtar
Klinkt leuk

maar waarom wil je dan weten wat onze bruiloft kostte? Dat had een heel ander programma;-)
Trouwen, foto's maken, receptie, eten met select groepje en feest. Heel traditioneel;-)

SuusMaria
Uuuhm

100 gulden voor t trouwboekje + ondertrouw. Een tramkaartje en koffie met taart voor 5 mensen achteraf. Ik denk dus alles bijelkaar zo'n 125 gulden... (tsja, "gratis" getrouwd op maandagochtend met 2 vrienden en onze 2 jongens erbij!) Gr. Suus

Manda Rijn
Nou

omdat ik mij bijvoorbeeld afvraag wat het kost om een groep mensen de hele dag te voorzien van drankjes en hapjes, hoeveel kost dat p.p. ? Ik heb wel al een duidelijk beeld wat een buffet of bbq kost pp.

Biene M.
Tja

De bruiloft in 1994 kostte veel, maar de prijzen van toen zeggen denk ik niet zoveel meer over wat je nu kwijt bent. Trouwen in 2007 kostte erg weinig: drie kwartier parkeren en met zijn zessen taart eten en koffie drinken.

Ulla
Budget huwelijk na 10 jaar samenwonen

Gratis getrouwd in 1996 op dinsdagochtend met ouders, schoonouders en getuigen (mijn zus en zijn broer en hun gezinnetjes). We wandelden er gezamelijk naar toe vanuit ons huisje.
Trouwboekje kostte 35 gulden. Ondertrouw geloof ik ook zoiets.
Daarna taart en koffie/thee in een theehuisje in de buurt met dezelfde mensen voor nog geen 50 gulden!
Vanuit het theehuis ging iedereen weer naar huis.

's Avonds met kersverse man nog lekker roti laten komen :-)

Kleding: ik had zelf de dag ervoor een mooie lange zwarte jurk bij Hennes gekocht voor 20 gulden (ik draag 'm nog altijd regelmatig). Manlief droeg zijn favoriete trui (viel vorig jaar echt uit elkaar) boven een zwarte spijkerbroek die hij al had.

De ringen hadden we in Amsterdam gekocht bij een klein juweliertje voor 80 gulden (samen). Deze ringen werden helaas in de loop van de tijd heel lelijk (tja, 80 gulden...). In 2000 hebben we mooie zilveren ringen laten maken bij een edelsmid in Maastricht voor 300 gulden.

Een groot feest vonden we niet nodig, daar hadden we geen behoefte aan en dat paste ook niet bij ons. Niemand keek ervan op en niemand voelde zich dan ook gepasseerd.

Kiki
Beetje saai

maar ook hier gratig op de maandagochtend getrouwd. Ringen waren ook low budget, maar we hebben nu nieuwe ringen gekocht. Mijn jurk was van Claudia Sträter en was geloof ik 300 euro. Dat was het duurste van de dag.

Maar goed, hoeft niet perse over trouwen te gaan toch? Je wilt budget weten.

Ik heb toen ik 25 werd een kroeg afgehuurd, wat bandjes laten spelen met hapjes en drankjes. Ik was 75 euro per band kwijt, ongeveer 300 euro voor de avond kroeg inclusief twee bonnenboekjes voor de drank. Daarna nog wat bonnenboekjes gekocht. Volgens mij was de catering ook zoiets rond de 300 euro ofzo.

Volgens mij was ik totaal iets van 1000 euro kwijt.
Was een heel leuke verjaardag.

Marie E
Bel een paar strandtenten

en je weet wat het kost. Je hebt vast al een idee van het aantal gasten.

Wat vind je verder belangrijk? Jij een bruidsjurk en je lief een nieuw pak, al dan niet van bekende designers, auto, taart, fotograaf (altijd doen maar da's eigen belang;-)).

Als je met alle toeters en bellen trouwt, zit je snel tussen de 10.000 en 20.000 euro.

Succes!

Manda Rijn
Nee geen toeters

en geen bellen. Ik ben ABSOLUUT geen 'bruiloft-type', 10.000 euro mag het zeker niet kosten, dan liever de zolder verbouwen. Bij het idee van een witte jurk of zoiets vreselijks kitsch als een opgedirkte oldtimer krijg ik jeuk (ahhh wansmaak aahhhh lelijk ahhhh).

Ik ben gewoon benieuwd naar prijzen, wat het duurste was, wat heel goedkoop kon, tips trics. En dan een prijs ongeveer per persoon.

angelad
Lastig hoor

ik organiseer voor mijn werk ook regelmatig evenementjes met hapjes en drankjes etc.
Laatst bijv een bijeenkomst incl lunch en borrel voor 100 man, kostte bijna 4000 euro. Was niet heel uitgebreid of speciaal.
Wij zijn als verrassing getrouwd. Alleen de getuigen wisten het. Verder was het voor alle gasten een verrassing incl onze ouders. Geweldig leuk! enorm veel voorpret en geen gedoe vantevoren met allerlei mensen en familie die wat moeten en willen etc :)
Wij wilden ook graag een dag met de kinderen erbij. Wij hebben dus ook vermaak en oppassers geregeld. Paar studenten die kids gingen sminken en kleuren, knutselen, er was lego etc.

Op zaterdag trouwen kost trouwens veel meer dan doordeweek. Bij ons wel iets van 800 euro.
Een fotograaf voor de dag incl een uitgewerkt boek kost je 1000 euro. (zou ik persoonlijk niet op bezuinigen!).
Beetje leuk trouwringetje (en wij hebben niks bijzonders en ook niks laten maken) kost je ook ruim 700 euro voor een setje.

Anyway: dagprogramma:
11.30 uur op de boot koffie etc
12.30 uur uitgebreide lunch
15.00 uur trouwambtenaar kwam aan boord
15.45 uur bruidstaart etc
17.30 uur van boord af, allemaal in een bus naar de autoparkeerplek
18.30 uur wij weer thuis
19.00 uur friet gehaald

Bij ons was de bus ook dus nog best een kostenpost. Ik had niks bijzonders aan, ik was zwanger. Gewoon een leuk broeksetje en topje.
O ja denk eraan: als je mooie opgemaakte haren wil en make up dan kost dat ook weer (heb ik niet gedaan)
Tot slot: de uitnodigingen. Kan zo gek als je wil. Zou wel iets laten drukken/printen... kan je ook zelf regelen.
veel voorpret!

Bastet
Over ringen

Er zijn vaak zat mooie aanbiedingen bij juweliers,tweede ring gratis enzo.Even in de smiezen houden dus!
Wij zijn ook op een gunstige dag getrouwd,receptie bij mijn ma in de tuin en dineetje met beide gezinnen.
Geen feest met dj en sketches,bbbrrrr.!
En ook niet in een witte jurk..:)
Bastet

Dorry1
Ulla ot

Ik las je bericht en ineens wist ik wat we vanavond zouden eten; roti! Zelf gemaakt en lekker, de meiden vonden het oom lekker, mar wel pittig.

Dorry

Dorry1
Wat wil je manda rijn?

Voor ons stond tijdens de trouwerij vast dat er twee dingen belangrijk waren; de kwaliteit van het eten en de band. De rest hebben we er omheen gebouwd.
Dus, laat je eerst voorspiegelen wat het menu zal zijn, want er is BBQ en BBQ. Je kunt de drank 'afkopen' dan zal men minder scheutig zijn met schenken, of je betaald per consumptie en dan vragen ze je elke minuut of je nog iets te drinken wil. Je kunt bepaalde groepen ook laten uitsluiten (zoals gedistilleerd, scheelt je in de kosten).
Als ik het zo bekijkt, zou je best tussen de 2000 en 3000 euro kwijt kunnen zijn. Een bezuinigings-strategie kan ook nog eens het aantal gasten halveren zijn. Of een 'korter' programma, trouwen, drankje, BBQ, klaar.

Ik zou niet op de kwaliteit bezuinigen; dus kies de strandtent die je aanspreekt en die het menu serveert waar je blij van wordt en je gasten ook. En dan kun je altijd nog schuiven met de datum (sommige data zijn goedkoper), het aantal gasten of de lengte van het programma.

Ooit wil ik nog eens een feestje geven bij Bloomingdale :-)

Dorry

Manda Rijn
Hmm

goede tip, indd die consumpties. Misschien iets afspreken om het af te kopen inderdaad. En alleen een beperkt aantal soorten drankjes, sterke drank moeten mensen zelf maar betalen vind ik. Ik wil sowieso geen gehos en gekots, vreselijk.

MIsschien is een kort programma wel een idee, nadat de zon in de zee is ondergegaan de boel opdoeken. Ik hoef echt niet mijn vader te zien dansen met mijn schoonmoeder, nee dat moeten we zien te voorkomen. En de meeste gasten zijn al vertrokken na het desert want die hebben kleine kinderen.

Biene M.
Tip

Wat bij ons (in 1994 dus) in prijs enorm scheelde was dat we alles (bruidstaart eten, receptie, diner, feest, overnachting van ons en wat buitenlandse gasten) in hetzelfde hotel deden. We rekenden daarvoor destijds 10.000 gulden af, wat een collega van mij ook kwijt was voor zijn even grote feest in een naargeestig partycentrum met hapjes die hoofdzakelijk uit fabrieksmayonaise bestonden en wijn die niet te drinken was. Wij zaten in het Pulitzer hotel op de prinsengracht, hebben geweldig gegeten en gedronken en dus ook nog wat hotelkamers en een suite voor ons erbij.

Wat ik me wel herinner, zowel van deze bruiloft als van het bat mitswafeest van mijn dochter twee jaar geleden, is dat je goed moet bedenken hoe je het met drinken wilt doen. Ze willen je vaak een fixed fee per persoon laten betalen, gebaseerd op drie drankjes per persoon per uur. En dat is dan alleen met Hollands gedestilleerd. Dat vind ik niks, volgens mij drinken mensen als ze drie uur op een feest zijn geen tien glazen en bovendien wil ik dat iemand gewoon gin tonic moet kunnen bestellen als hij dat lekker vindt. Dus we hebben steeds de dranken op nacalculatie betaald.

Laat verder alles vooraf gespecificeerd offreren en vraag je af of je het een redelijke prijs vindt. Ik vind borrelhapjes voor € 5,50 per stuk niet normaal en daar heb ik flink over onderhandeld. Leg afspraken schriftelijk vast (een goed hotel zorgt daarvoor, maar kleinere ondernemers niet en dan moet je het zelf doen). Bevestig telefoongesprekken per e-mail. Nou ja, dit is natuurlijk gewoon zoals je het in je werk waarschijnlijk ook gewend bent.

sus-anne
Kosten

onze eerste bruiloft was een traditionele,witte jurk ,zwart pak,taxi, bruidsboeket,brabantse koffietafel,fotograaf en s,avonds een feest met 125 mensen + een band.
kosten: 10.000 gulden (1982)
Mijn tweede bruiloft was een stuk simpeler,met 30 mensen (familie en een paar goede vrienden +onze vier kinderen )naar het stadhuis,na afloop koffie met gebak in een leuk restaurant met speeltuin erbij voor de kinderen,een wijntje en een borreltje en rond 5 uur pannenkoeken eten met ijs en koffie toe.
totale kosten : 1000 euro.( 2005)
ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste keer 10x meer genoten heb dan de eerste keer.

Manda Rijn
Wat leuk susanne

fijn dat je genoten hebt, een leuke bruiloft hoeft ook absoluut niet te groot en te georganiseerd te zijn vind ik, mooi budget die 1000 euro !

Ik wil die dag vooral geen stress, alles relaxt, niets opgedirkt, geen mensen waar ik weinig mee heb.

Ik vind het idee dat mijn dochters de hele dag vrolijk met jan en alleman op het strand aan het spelen zijn, springkasteel, schepjes emmertjes, bbq met een bord in de hand heel leuk.

Ringen mogen van mij ook heel simpele zijn.

MIsschien moet ik de lijst gewoon kleiner maken, dat scheelt aanzienlijk in de kosten en dan wordt het waarschijnlijk ook wel wat intiemer. Ik wil ook die dag met iedereen wel een praatje kunnen maken.

Marie-José
Ongeveer, weet het niet meer precies

Een 200 euro. Gratis getrouwd, getuigen gehuurd, trouwboekje, Efteling met ons drietjes (er was al één kind), 's avonds thuis gegeten. Trouwkaart bestond uit een zelfgemaakte cd met voor ons belangrijke muziek over liefde en trouwen.
Geen ringen, geen jurk (hoogzwanger), geen pak, geen fotograaf, 1 roos als 'boeket'.

Manda Rijn
Sini

graag, ben benieuwd wat het haar gekost heeft en wat er in die prijs allemaal zat.

rodebeuk
Manda

Ga goed na wat je prioriteiten zijn, en bezuinig niet te veel! Wij hadden bijvoorbeeld de fotograaf simpel gehouden, achteraf hebben we wel veel sfeerfoto's maar geen echt portret. Toch jammer.

Wij waren ongeveer 13.000-15.000 gulden kwijt en ik zou het zo weer uitgeven. Getrouwd in het stadhuis op een vrijdag, gepicknicked en daarna een regenwandeling, aansl receptie met 120 genodigden en 's avonds diner met 80 mensen in de Hortus in Amsterdam. Vegetarische catering (lekker want we zijn culi's).

Ik zei ik wil dat veel mensen een mooie dag met ons kunnen vieren - en zo is het ook uitgekomen. Heel bijzonder om al je geliefden tegelijk om je heen te hebben. Spijt heb ik alleen van de dingen die ik gelaten heb (je moet altijd een kring trekken maar nodig liever meer dan minder uit). Jurk was gewoon van het rek bij Max Mara, geen toeters en bellen kwa make up of kapper, gewoon gelopen en de bus genomen naar de verschillende locaties. Geen kledingvoorschrift, iedereen lekker op zijn gemak.

Doe het nou maar Manda, zit niet te veel in over de kosten. Ik zei indertijd dat ik liever iedereen tegenkom op mijn bruiloft dan op een begrafenis. Beetje dik aangezet, maar we hebben wel het jaar erna mijn oma moeten begraven en ik was blij dat we elkaar al op het feest hadden gezien.

Oh ja bedrag is incl hotel voor de buitenlandse gasten (stuk of 20).

Het eerst waar ik bij jouw plan aan denk is goeie zonnecreme en petjes voor de kinderen.

sus-anne
Rode beuk

ik kijk daar heel anders tegen aan.
op mijn eerste bruiloft waren ze er allemaal; familie ,vrienden,vage kennissen,buren.
maar sommige zag ik pas terug op de foto,s,gewoon geen tijd om voor iedereen aandacht te hebben.( dus schuldgevoel),en ja,ze hebben allemaal genoten,en iedereen was er( getuige de foto,s),maar het was voor mij te groot,te massaal,het was een groot feest,maar niet mijn feest.
de tweede keer hebben man en ik heel erg genoten,we hadden tijd voor iedereen die aanwezig was(30 man),het was heel relaxed,en een stuk intiemer.
Als ik ooit weer trouw(wat ik dus niet doe;-)) dan zou ik het weer kleinschalig aanpakken,niet zozeer vanwege de kosten,maar vanwege de sfeer en de intimiteit.

Helen
....{zucht}.....

Ik lees dit draadje met veel plezier.. heerlijk om bij weg te dromen... en een beetje aanstekelijk :)
Manda, proficiat met je trouwplannen en het klinkt alvast heerlijk hoe je het voor ogen hebt!

liat
Ongeveer 1000 gulden

Wij hadden ringen bij de kijkshop gekocht. De jurk was een goedkope avondjurk van ongeveer 200 euro. De gasten hebben bij ons thuis gegeten. Het eten had ik samen met mijn familie gemaakt, de bloemstukken ook. 's Avond hadden we een salsaband gehuurd en een goedkoop lokaaltje. We hoefden alleen voor de drankjes te betalen. Er kwamen ongeveer 80 mensen.

Veel plezier en alvast gefeliciteerd!

rodebeuk
Sus-anne

de vage mensen waren alleen op de receptie, dat zijn de kosten niet.

Waar ik vooral op doelde was de familie, en dan met name de buitenlandse familie. Die had ik makkelijk weg kunnen laten of te laat kunnen uitnodigen, maar door ze heel erg op tijd in te seinen (jaar van te voren) en doordat de meesten nog geen gezin hadden, kon iedereen er zijn. Daar bewaar ik heel dierbare herinneringen aan.

M Lavell
Bizar!

Rodebeuk, mijn feessie was zo ongeveer hetzelfde. Programma, lokaties, buitenlandse gasten... en ja, mijn jasje kwam ook van Max Mara. Het bedrag was ook ongeveer gelijk. Maar dan in guldens. Het is wat langer geleden kennelijk ;-)
Groeet,
Miriam Lavell

Dorry1
Hotelkosten voor je gasten

Wat me opvalt is dat er enkele hier vertellen dat ze de hotelkosten voor de buitenlandse gasten betaald hebben. Is dat normaal?
Een vriend van ons ging trouwen in Roemenië, en wij kregen ook een uitnodiging. Verwacht werd dat we met baby en kleuter zouden komen; 1400 euro voor de vliegreis en dan zelf je hotelkosten (dat zal wel niet zo duur zijn geweest) betalen ter plaatse.
We hebben vriendelijk bedankt, mede omdat het me niet zo'n geschikt land leek om met een baby naar toe te gaan. Daarna is de hele vriendschap stuk gegaan, omdat we het er blijkbaar niet voor over hadden.
Wat is nu eigenlijk normaal? Vriend was nederlands, bruid was roemeense.

Dorry

Manda Rijn
Nee hoor

toen onze vrienden in Rome trouwde hebben we zelf de tickets en het hotel betaald.

Nou was dat een ongelovelijk chique upper-upperclass bruiloft die de lat onbereikbaar hoog zette dus dat hotel hebben we er zeker wel uitgehaald ;-)

En als tegenprestatie krijgen ze van ons een bordje in de hand met wat barbeque hapjes en een springkasteel op het strand, haha.

liat
Hotel betalen voor de gasten

In Nederland in ieder geval niet normaal lijkt. Wij hebben toch de doe maar gewoon dan doe je gek genoeg mentaliteit.

Wij hebben in ieder geval niet betaald voor de hotelovernachtingen van vrienden. Ik hoop dat ze daar niet beledigd door waren. Als mensen niet kunnen respecteren dat je budgetbeperkingen hebt, dan is het ook niet de moeite waard bevriend met ze te zijn.

Manda Rijn
Beetje zwart wit vind ik dat

het wel of niet komen afmeten aan de hoogte van de vriendschap.

Ik bedoel, soms komt het gewoon slecht uit of is het te duur, te ver weg etc. Dat je dan niet komt zegt dan niet direct iets over de waarde van die vriendschap lijkt mij. Bovendien niet al je vrienden hebben dezelfde beurs als jij.

M Lavell
Hoe graag?

Tja, of dat normaal is weet ik niet. Ik weet wel dat mijn buitenlandse gasten de trip en het verblijf niet hadden kunnen betalen. We hebben ze niet voor het dilemma gesteld. Niet van ze gevraagd zo'n rib uit hun lijf 'voor ons over' te hebben.
We hebben het gewoon voor ze betaald, omdat _wij_ graag wilden dat ze er waren.
Groet,
Miriam Lavell

Maylise
Buitenlandse gasten

Ik weet niet wat precies de etiquette is maar zelf zou ik het normaal vinden als de gasten zelf hun reis regelen/betalen en dat het bruidspaar voor onderdak zorgt; Dat hoeft niet persé in een hotel maar kan natuurlijk ook bij het bruidspaar of familie thuis.
Zo zou ik het in elk geval regelen. Ik heb meerdere bruiloften meegemaakt in het buitenland en altijd was het eigenlijk op die manier geregeld.
Ik weet niet of dit correct is maar zo zou ik het in elk geval ook doen. Als ik trouwens zou weten dat mensen de reis echt niet kunnen betalen maar wel heel graag zouden komen dan zou ik ook kijken of ik de reis van hun zou kunnen betalen.

Maylise

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.