Home » Forum » Wat nu te doen 0

Wat nu te doen,

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Truus 72
Wat nu te doen,

Hallo Allemaal,

Ik moet even mijn twijfel van mij afschrijven, over een paar weken gaat mijn jongste kind naar school, en ik zie er als een berg tegenop. Niet zozeer dat hij naar school gaat, maar wel tegen de tijd die ik ga krijgen.
Ik ben nu bijna al die tijd thuis geweest voor de kinderen (al 15 jaar), ja wel zo af en toe een klein beetje gewerkt, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.
Nu ben ik 2 ochtenden in de week aan het werk als hulp, maar ik zie niet zitten om dat nog meer te gaan doen. Ik kan er best wel een paar poetsadressen bij krijgen, maar dan heb je bij een ander de boel schoon, kun je thuis nog aan de slag.
Andere moeders die ik hier over spreek gaan bv en cursus doen, of gaan meer en weer werken, maar ik weet het niet......
Ik wil thuis zijn als de kinderen uit school komen, en ook tussen de middag wil ik samen met ze eten. Maar ik wil ook iets nuttigs doen...
Wie denkt met mij mee, en komt met leuke ideeen.
Ik ben vast niet alleen met dit soort twijfels als alle kinderen naar school gaan.

Groetjes Truus 72

Prada
Cursus kantklossen

Dat zou gemakkelijk zijn: je doet een posting en iemand heeft precies dat idee waar je zelf niet opgekomen bent...Je zult zelf op zoek moeten. Wat mij niet helemaal duidelijk is, is of je op zoek bent naar iets nuttigs of alleen maar vindt dat je op zoek moet zijn naar iets nuttigs. (Ingegeven door meningen van je omgeving bijvoorbeeld). Nuttig kan ook heel goed thuis zijn voor de kinderen zijn bijvoorbeeld. Dat is voor iedereen anders. Maar goed, gesteld dat je iets anders wilt dan dat zijn er drie mogelijheden:
1. werk - en dan sta je voor de uitdaging binnen jouw opleiding en mogelijkheden een baan te zoeken binnen de schooltijden. Dus op naar het uitzendbureau, netwerk aanspreken of arbeidsbureau.
2. vrijwilligerswerk - naar de vrijwilligerscentrale
3. hobby- informeer bij een centrum kortlopende cursussen worden gegeven. Vaak 10-12 weken en daarna doe je weer iets heel anders.

In alle gevallen geldt: neus buiten de deur steken en buiten de kaders denken. Als je aan verschillende dingen 'proeft' kun je nog voor prettige verrassingen komen te staan!

Succes,

Prada

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.