Home » Forum » Wat te doen met rest chocolade uit chocoladefontein

Wat te doen met rest "chocolade" uit chocoladefontein?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Niki73
Wat te doen met rest "chocolade" uit chocoladefontein?

We hebben zo'n 300 g chocolade met boter en room over. Weggooien is zonde. Wat kan ik ermee doen?

Fransien
Taartglazuur

Een lekkere chocoladetaart bakken en dit als glazuur gebruiken 😋

Niki73
Fransien

Dat wordt dan wel een heel zware taart! Maar wel lekker. 😀

Ik hoopte het eigenlijk ergens in te verwerken. Het is alleen zo'n raar mengsel.

Doenja
Truffels

Met twee lepeltjes balletjes of hoopjes vormen en door cacao rollen. In de koelkast kun je ze nog lamg bewaren. Dat lukt mij trouwens nooit haha
Of je maakt cakebeslag en smelt dat chocolade mengsel en schept het door het beslag. Bakken als brownie. Beetje nat dus.

Niki73
Doenja

Brownies, dat is ook een leuk idee. Dank je.

Doenja
In de vriezer

Je kunt brownies ook invriezen. Stuk voor stuk. Heb je altijd iets lekkers achter de hand met visite.

Ginny Twijfelvuur
Hou op jullie

😩

Pluis
Ginny

Ja! Ik ga maar weer eens steun zoeken in het afvaldraadje ...😬

Niki73
Sorry

Dit draadje is een onbedoeld bijeffect van een kinderfeestje. Het was niet mijn bedoeling om iemand de ogen uit te steken of iets dergelijks.

Pluis
Niki

Zo bedoelde ik het niet hoor! Maar ik doe al maanden verwoede pogingen om wat af te vallen en dat lukt maar niet. Omdat ik er zo mee bezig ben en dus veel aan eten denk heb ik juist nog meer trek. Dan is een draadje over chocola wel heel erg frustrerend 😉

Tijgeroog
Weggooien

:-)

Ginny Twijfelvuur
Er lag een reep Tony’s Chocolonely in de kast

Daar ontbreekt nu een heel groot stuk uit....

Sinilind
Tony

Is een gevaarlijke man. Ik kan aan hem knagen, lebbelen en zelfs zuigen totdat hij helemaal gesmolten in mijn mond en dan in mijn buik zit.
Burp....
Sini

@Emma
Wat te doen met rest "chocolade" uit chocoladefontein?

Gewoon een lepel pakken en opeten! Mmmmmm 🤣

Noor
Mag ik een persoonlijke gruwel delen?

Een chocoladefontein, da's toch van die gerecyclede dikke chocomel waar men op bruiloften en partijen willekeurige etenswaren en ledematen in marineert? Echt niks persoonlijks Niki, ik vind het echt een hartstikke tof idee voor een kinderfeestje en ben ook maar het product van de opvoeding van mijn smetvrezerige moeder, maar dit hergebruiken: weet je het zeker? Ik zou voor de brownies uit de oven gaan, lekker lang en lekker heet bakken 😉.

(je hoeft hier echt niks mee, ik erken dat dit geheel en al mijn afwijking is. Heb in vervlogen tijden ook menig Herman door de gootsteen gemikt en vervangen door cakemix...)

Stickertje
Nou inderdaad

Als het in mijn huis gebruikt is en tijdens het kinderfeestje was ik er zelf bij om te zien hoe het is gebruikt zou hergebruik in brownies nog een optie zijn. Wel flink verhitten inderdaad om eventuele ziektekiemen te doden.

Als ik niet weet waar en hoe iets gemaakt is dan ben ik er altijd een beetje "vies" van.
Hoe is iets bereid, bewaard en is het wel voldoende verhit, goed gekoeld.... Ik word al misselijk van het idee en ik heb niet eens smetvrees.

Geef mijn portie maar aan fikkie.

Niki73
Tuurlijk, heel vies :-D :-D Afblijven!

Het mengsel hebben we zelf gemaakt van extra pure chocolade, roomboter en room. Dat is van hoge kwaliteit. Ik zei kinderfeestje, maar dochter werd 14. Op die leeftijd prikken ze al heel netjes fruit aan hun fonduevork en houden ze dat onder de druipende chocolade. En ik heb geen smetvrees, gelukkig. ;-)

We gaan morgen brownies bakken.

Temet
nog wat smeuiger maken en dan op brood

Ik zou het smelten, er een scheut melk of room door gooien en weer laten afkoelen. Als het goed is heb je dan hele goede chocopasta die prima op toast of een beschuitje kan. Een scheut grand marnier in plaats van room of melk kan denk ik ook, ook goed tegen de bacteriën :-)

Ooit bleef ik, om redenen waar ik jullie niet mee zal vervelen, eens zitten met een zak van de allergoedkoopste hazelnootbonbons. Ik heb de hele boel in een schaaltje gemikt, e.e.a. au bain marie gesmolten, de hele hazelnoten eruit gevist en een scheutje melk door het choco/hazelnootpapje geroerd. Na afkoelen had ik een bakje met een superieure nutella-variant. Als bonbons stelde die dingen weinig voor, maar als broodsmeersel bleken ze prima te voldoen.

groeten,

Temet

Niki73
Yes

Lekker Temet! Lukt ook met Amaretto, denk ik zo. Hm, keuzestress.

Tijgeroog
Oh...

Even iets rechtzetten: Mijn "weggooien" was gebaseerd op het feit dat ik chocolade echt heel erg vies vind, niet omdat ik het niet meer vertrouw qua voedselveiligheid enzo. Volgens mij bederft chocolade niet zo snel.
Als ik wel van chocolade zou houden zou ik het denk ik in de dagen na het feestje opsnoepen, over toetjes verspreiden of er iets van bakken. Misschien kun je er fudge van maken? Dan moet er ook room en boter door de chocolade. En wordt het stevig verhit, knappe bacterie die dat overleeft.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.