Home » Forum » Wat verdiend jouw kind met folderskrantjes lopen

Wat verdiend jouw kind met folders/krantjes lopen?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Folders
Wat verdiend jouw kind met folders/krantjes lopen?

Titel is duidelijk. Hoeveel folders/krantjes en moet er nog gevouwen worden. Hoelang doet je kind er over en wat verdiend je kind ermee?

Zoon is net gebeld, voor ingesealde folders van vsp krijgt hij een starttarief van 4 euro en daar bovenop afhankelijk van het gewicht 4-5 euro voor 222 krantjes en 5-6 kwartier werk.

Sawo
Kranten

Mijn zoon liep een krantenwijk soms met extra folders. Met invouwen en bezorgen was hij minimaal 2 1/2 uur kwijt.Maar eerder tussen de 3 en 4 uur. De verdiensten tussen de 6,5 en 8 euro. Erg slecht betaald dus. Na 3 maanden moest hij op de bezorgdag lang na school en meteen trainen dus is hij gestopt. Maar ik begreep dat folders beter verdient dan kranten.
Uiteindelijk vielen de verdiensten wel weer mee omdat ze hem 5 weken vakantie doorbetaald hebben.
groet

Saar

sinas
Het wisselt hier sterk

het hangt van de hoeveelheid folders af, hoeveel hij moet bijvoegen enz. Iets meer dan 50 euro per maand verdient hij gemiddeld. Nu heeft hij tijdelijk een krant erbij in dezelfde wijk. Daar moet ook weleens een folder bij in. Weet niet hoeveel hij daar mee gaat verdienen. Vaak helpen wij hem nog wel mee, met vouwen of bezorgen. Hebben we zelf ook een loopje ;-) Maar goed, hij heeft er al een laptop door kunnen kopen en een smartphone die hij graag wilde.

Jolijt
Nooit meer.

Wij hebben vorig jaar met drie personen en een auto op een bloedhete dag in 3 uur 900 kg aan folders bezorgd voor 13 euro en een beetje.
Zoonlief zei daarna heel beteuterd...'ik geloof dat ik voor meer dan 13 euro honger heb'

Sinds die dag krijgt de bezorger(ster) van deze folders regelmatig wat toegestopt, maar bezorgen doen we niet meer.

Nely
Ik lees mee

want onze zoon gaat over binnenkort 2 weken vervangen bij het bezorgen van streekkranten. Daar moeten soms ook nog folders ingevouwen worden.

Yura
Uitbetaling

Een bekende doet het en wat ik van de moeder begrijp is dat ze maandelijks de betalingen controleert, dat klopt niet altijd en soms komt er helemaal niks. Zij belt er dan weer achteraan, niet elke veertienjarige is daartoe in staat natuurlijk. Ik weet niet welk bezorgbedrijf helaas. Heb het zelf ook gedaan vroeger, 3x per week, maandag reclamefolderd, woensdag en donderdag hah-bladen met soms reclamefolders erbij. Destijds kreeg je bijvoorbeeld een cent per folder en 2 cent per hah-blad of zoiets. Rond Sinterklaas was het dan lekker verdienen, als moest ik dan soms 3x terug naar huis om folders bij te halen.

seva
37

is al weer een aantal jaar geleden dus wat ze per foldertje verdiende kan ik niet meer zeggen. Ik weet wel dat ze rond de 37 euro per maand verdiende. Daar ging ze iedere dinsdagmiddag het plaatselijke krantje voor rondbrengen. Die moest eerst nog gevouwen worden wat zo'n 20 minuten in beslag nam. Het rondbrengen duurde meen ik rond de 2,5 3 uur. Het verdiende slecht maar wat voor keus was er. Babysitten of krantjes was/is het enige wat ze op jonge leeftijd mogen en aangezien mijn dochter niet wilde babysitten was er geen keuze als ze toch wat extra geld wilde hebben. Niks mis mee dat ze wat willen doen. Als ik kijk hoeveel van haar vrienden aan ieder baantje wel iets vinden....je zou bijna denken dat het eerste bijbaantje meteen in een advocatenkantoor moet zijn ;-)

mix
Hier

dochter paar weken de weekkrant rondgebracht. Tweehonderd adressen, 4 keer in de maand. Lopen duurde met 2 man bijna 2 uur, vouwen deden we ter plekke, gewoon je duim ertussen en omklappen, scheelt veel werk en ook het aantal kranten dat je per keer kunt meenemen in de fietstassen is dan veel groter.
opbrengst: nog niet eens 20 euro in de maand.
Mijn oudejaarstip is goed, heb bewondering voor mensen die dit doen zonder dat het veel opbrengt

Kaaskopje
Echt niet altijd 'een pretje'

Hier is ook een aantal jaar met krantjes en folders gelopen. De gesealde folderpakketten gaan dan nog. Dat doe je als hapklare brokken in de bezorgfietstassen en lopen maar. De krantjes met ingevouwen folders wordt echt slecht beloond vind ik. Je krijgt voor een paar uur uitbetaald, maar door het invouwen kom je daar altijd overheen en moet de familie eigenlijk verplicht bijspringen om het nog enigszins leuk te houden. Maar ook met het bezorgen van de ingesealde pakketten kan het best zwaar zijn. Soms moeten ze twee pakketten per adres afleveren en dat is best zwaar werk. Mijn man heeft zelfs een keer stennis geschopt bij VSP vanwege de slechte beloning van zo'n zware week. En hij kreeg extra geld los van VSP maar we mochten er vooral niet over praten, want stel je voor dat we anderen ook op een idee zouden brengen. Ha, dus wel hè!:-)
Als wij het over moesten doen, zou ik de losse krantjes echt niet meer aanmoedigen. De plastic pakketten.. nou vooruit.
Wat de beloning betreft: 8-9 euro voor 5 tot 6 kwartier werk vind ik veel. Zoveel dat ik het niet vertrouw:-) Ter vergelijk: Een 15 jarige krijgt bij een volledige werkweek 2,50 per uur. Bij een 36 urige week 2,78. Folders bezorgen ligt daar nog ver onder, dus misschien dat ze daar dan in diezelfde lijn ook meer per uur voor geven, maar waarom zouden ze dat bij kinderen onder de 15 doen? Hoe goedkoper hoe beter tenslotte.
Ik rekende net eens uit hoe dat zit met die verschillende bedragen per uur, bij verschillende werkweken en ik kwam tot de conclusie dat je echt mal bent als je 40 uur gaat werken op die leeftijd. Praktisch net zoveel als bij een 36 urige werkweek, raar hoor.

albana
Bij ah en plus

Nemen ze hier wel 14 jarigen aan voor ik dacht 2,50 per uur, is dus stukken beter betaald....Zeker als je b.v. 2 keer per week 2 uurtjes werkt (=10 euro per week).
Oudste heeft ooit 1 week folders bezorgd, midden in de winter, door koude regen en natte sneeuw, en verdient met die ene week, 1 dag, ong. 3 uur werk 3,50 euro. Waar ze trouwens ook nog wéken op heeft moeten wachten, ik heb denk ik meer kosten gemaakt met er achteraan bellen. Na die week kon ze beginnen bij de AH, vakken vullen. Dat verdiende stukken beter.
groeten albana

Fiorucci
Je hebt gelijk

Dat klinkt goed inderdaad, heel leuk betaald voor een veertienjarige. Mijn zoon kreeg maar krap 5 euro voor 220 kranten.

Christientje
Gemiddeld

Mijn dochter werkt al jaren voor Netwerk VSP. Ik vind dat zij zeer goed betalen. Het is per week gemiddeld tussen de 1 en 2 uur werken (pubertempo, ik doe het in ruim een uur).Het gemiddeld bedrag is 10 euro.
Elke 2 weken wordt het salaris gestort. Rondom bijzondere dagen (pasen, kerst, moederdag etc) is de stapel folders groter, maar het tarief is daar ook naar. Dan verdient zij p.week 17 euro. Al met al is het een bijzonder leuk zakcentje.
Christientje

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.