Home » Forum » Wat vraagjes over verse gember

Wat vraagjes over verse gember

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
19donna72
Wat vraagjes over verse gember

Hallo allemaal,
Ik heb mezelf er maar eens aan gewaagd: verse gember. Netjes verpakt....ziet er grappig uit :-)

Maar...eenmaal thuisgekomen ben ik er mee in de weer gegaan. Ik maakte een Thaise salade en heb een stukje gember geschild. Hoort het een beetje "draderige" structuur te hebben? Ik dacht dat het gewoon glad hoort te zijn. En hoelang kun je eigenlijk bewaren?

Corleone
Diepvries

ik steek gember altijd ongeschild in de diepvries. Wanneer ik het nodig heb snijd ik een stukje af, schil dat en dan met de rasp heel fijn maken. Supermakelijk als het nog bevroren is. Als ik het gewoon fijn snij krijg ik klachten van mijn huisgenoten (die lusten zogezegd geen gember)
gr, Corleone

Silone
Yep!

Wortel gewoon in de diepvries mikken. Ik ben nog veel makkelijker dan Corleone. Ik neem de wortel uit de diepvries en rasp 'm dan gewoon met schil en al. Overgebleven stuk weer in de diepvries leggen. Zelfde met laos. Daarnaast bewaar ik al het Indonesisch blad in de diepvries (salam, deroek poeroet, sereh, pandan of petehbonen)

Triple
Draderig

Gember is inderdaad vezelig/draderig, daarom moet je het ook heel fijn snijden/raspen/hakken! Maar vers is superlekker. Heel fris en aromatisch.

Eke
Wow, de vriezer!

dat ik daar nou niet zelf aan gedacht heb! Ik gebruik best redelijk wat gember (naar Nederlandse maatstaven) maar ook niet vaker dan 1 x per week. Ik koop dus altijd hele kleine stukjes. Vanaf nu niet meer dus: in de vriezer ermee. Bedankt Silone!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.