Huis, Tuin en Keuken
rodebeuk
18-08-2013 om 10:57
Wat zal ik eens doen met visbouillon
Ik wil een vissoep maken. Gisteren heb ik een kilo poon gekookt, geplukt (dus ik heb een bakje met stukjes visvlees) en de karkassen nog verder gekookt.
Maar nou twijfel ik. Zou het lekker zijn met alleen wat selderij? Of ui erbij? Wit van prei? Wel/geen tomaat? Beetje de roomkant op? Of meer Italiaans met tomaat en basilicum en knoflook?
Aaaaargghhhh ik weet het echt niet meer. Wie helpt mij uit de brand?
Chiquita
18-08-2013 om 11:17
Heb e nog meer ingredienten op visgebied
of kun je daar vandaag nog aankomen; bijv. een pakket voor paella. Ui/knoflook bakken, (rauwe) vis even meebakken, rode/groene paprika, rijst erbij en dan de visbouillon.Op laatste moment geplukte vis erbij, doperwtjes mee laten koken, langoustines erop
Visbouillon kun je ook heel goed invriezen zodat je altijd die bij de hand hebt en zoveel lekkerder dan van een blokje
marinade
18-08-2013 om 12:03
Saffraan
Ik zou met wat jij hebt een beetje elegante bouillabaise maken: met tomaat, en saffraan. En dan op de bodem van het bord een met knoflook ingewreven en geroosterd sneetje stokbrood (of licht desembrood ipv laf supermarkt stokbrood). En wat rouille erbij. Lijkt mij lekker, als saffraan-fan.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.