Home » Forum » Wat zijn de waskosten bij een verpleegtehuis

Wat zijn de Waskosten bij een verpleegtehuis

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manteltje
Wat zijn de Waskosten bij een verpleegtehuis

Ik zorg voor mijn lieve 2e moeder die in een verpleegtehuis zit sedert enkele maanden. Omdat ik hoorde dat er nogal eens wat misgaat met de was en omdat ik toch 3/4 keer per week naar haar toe ga, ben ik die zelf gaan doen. Nu merk ik dat het best lastig is af en toe; ze laat overal zakdoekjes en inlegkruisjes in zitten dus daar ben ik wel op bedacht maar toch. Via een bedrijf is schijnbaar ook erg duur. Ik kom echter maar niet achter hoeveel het kost. Vreemd eigenlijk. Ik was iedere week een kook en een bonte was voor haar en droog deze (niet te veel want anders kan ik het net zo goed laten wassen) ik denk er echter wel over. Kan iemand me vertellen wat de kosten zijn van wassen binnen een verpleeginstelling ? Bij voorbaat dank!

Yanea
Even googlen
Clowntje
Hier

Is het 30 euro per maand. Wij deden het in begin ook voor moeder, maar zijn daar mee gestopt.
Overigens raakte er wel veel weg, ook al was alles gemerkt. Maar op het laatst gooide ze ook veel weg, kwamen we later achter.

Marie
Hier

Is het iets van € 70,-- per maand

Flanagan
Idem

Hier ook iets van €70. Dat betrof wel een interne wasserette.
Ze zijn overgestapt naar extern. Best jammer want het zal wel iets stijgen in kosten. Maar het gemak van die taak uit handen geven, is dat geld m.i. wel waard.
De persoon in kwestie woont namelijk niet om de hoek.

Manteltje
Yanea

Superbedankt, daar kan ik wat mee. Ik had zelf ook al gegoogled maar kon het niet vinden behalve de site van Nibud en die was te uitgebreid. Hier vind ik een betere indicatie. Nogmaals dank!

karin hoek
Ook

Ongeveer 70 euro per maand.

Wilgenkatje
Gedeeltelijk

Voor mijn moeder waste ik de bovenkleding. Ondergoed werd in het verzorgingshuis gedaan.

Ik was blij met deze verdeling, zo was het goed te doen. Wel bleef de was soms lang weg. Van ondergoed en nachtkledingn had ze hele stapels dus dat ging wel goed,

Het ging weleens mis met die verdeling onder/boven, Op het laatst van haar leven morste ze vaak en de zorg gooide al snel iets in de was ( terecht natuurlijk). Op gegeven moment hing er geen vestje meer in de kast - en ze was zo kouwelijk, altijd vesten aan. Toen moest ik met spoed gaan winkelen voor een geschikt vest, en dat terwijl ik tonen krap in mijn tijd zat,

Misschien is dat voor jou ook wat: ondergoed daar laten wassen en bovenkleding zelf verzorgen. En ja, inderdaad op die zakdoekjes letten... ( ik heb nu nog zakdoekjes van mijn moeder, ze had een enorme voorraad verzameld en ik heb ze niet zo vaak nodig)

m.e.a.
90 euro

Mijn moeder betaalt ongeveer 90 euro per maand. De was wordt dan verzorgd door een particulier bedrijf. Zij zorgen ervoor dat alles netjes wordt gelabeld. De service is verder uitstekend.

mijk
Wat een verschillen

Net even nagekeken hier kost het 50 euro in de maand en daar wordt het ook voor gelabeld. Er is wel eens weg maar het valt eigenlijk best mee (en zij en haar medebewoners zijn allemaal dement dus ze winkelen ook wel eens in elkaars kast of ze laat ergens iets liggen).

Hier is zelf doen door de afstand geen optie maar ik zou het dan ook laten doen geloof ik. Toch allemaal heel andere stoffen dan we zelf gebruiken.Ik ben geen strijker, verpleeghuis regelt dat keurig! Bovendien als er nu iets kwijt is geeft ze de wasserette de schuld. Anders zou ik altijd de klos zijn (Laatst was ze boos omdat de gymkleren van de kinderen zoek waren. Die rotwasserette ook :)

Mijk

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.