Home » Forum » Wat zouden jullie doen kleur mengverf klopt niet

Wat zouden jullie doen? Kleur mengverf klopt niet

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hanne
Wat zouden jullie doen? Kleur mengverf klopt niet

Een week geleden hebben wij onze woonkamer en keuken geverfd en stukjes behangen. We hebben met veel zorg verf uitgekozen die mooi kleurde bij het behang/vloer en hebben deze in de bouwmarkt op kleur laten maken.

Nu viel de kleur aanmerkelijk meer (oud) roze uit dan ik had verwacht, ik had verwacht dat kleur meer richting creme/beige zou gaan. Maar je wordt gewaarschuwd dat de kleur wat kan afwijken, dus ik had me er maar bij neergelegd. En het kleurt niet precies zoals ik gekozen zou hebben, maar het kan wel bij elkaar.

Nu moesten we nog een muurtje verven en daarvoor hadden we net niet voldoende verf. Dus wij terug naar de bouwmarkt, met code van de verf die we hadden uitgezocht en na het mengen laten ze de verf zien en die heeft eigenlijk precies de kleur wij dachten te hebben besteld. Er was sprake van een storing van de verfmachine geweest.

Ze hebben geprobeerd om de kleur opnieuw te maken, maar die werd ook weer meer richting de beige kleur. En zelfs bellen met de leverancier van de verf loste het ook niet op. Nu hebben we na veel denken maar een bijna dezelfde kleur verf uitgezocht en deze kleur gaat volgens mij als het droog is wel goed in de richting komen, de verf 2,5 liter hebben we niet hoeven te betalen.

Maar nu ben ik thuis en heb ik er eigenlijk helemaal geen fijn gevoel over. Het is niet wat ik er oorspronkelijk had bedacht. Alles opnieuw schilderen in de kleur die we wel hadden uitgezocht is eigenlijk ook geen goed alternatief, want dat is allereerst veel werk (er is 10 liter verf op de muur gesmeerd) maar ik ben ook bang dat zeker op de stukken waar je naast het behang schildert het niet zonder knoeien zal lukken. Het is niet lelijk, maar zeker ook niet de kleur die ik ooit gekozen zou hebben.

Mijn vraag is eigenlijk wat zouden jullie in dit geval doen? Wat zou een goede reactie van de bouwmarkt zijn in dit geval?

Angela67
hangt ervan af

als je een beetje handig bent en het schilderen kan met 1 laag goedkomen dan zou ik het alsnog opnieuw doen. Maar dan moet je wel weten of het met 1 laag te doen is of dat het er 2 moeten zijn.

ik zou misschien ook het volgende aan mezelf beloven: als ik in de lente het nog steeds niet mooi genoeg vind dan schilder ik het nog een keer. Voordeel is dat het sneller droogt, je kunt de deuren openzetten zodat je de verflucht sneller kwijt bent e.d.
Maar ook hier geldt: ik zou wel willen weten of ik er met 1 laag zou kunnen zijn.

Optie is ook nog om een stuk opnieuw te doen en te kijken wat je ervan vindt.
Het is tenslotte min of meer dezelfde kleur als je nu hebt maar dan een andere tint ervan. Ik ben dol op ton sur ton :-)

gr Angela

Hanne
Afwachten

Bedankt voor je reactie Angela. Afwachten tot de lente is wel een idee. Ik kan niet schilderen maar mijn man wel. Geen idee of het met een laag dekkend zal zijn, maar dat zie ik dan wel. Wie weet ben ik tegen die tijd gehecht aan mijn rose muren.

Ton sur ton gaat niet werken want de kleuren bijten eljaar echt. Het is alles opnieuw of niets.

Jasmijn
alles opnieuw

Ik zou alles opnieuw doen, maar dat waarschijnlijk in de bouwmarkt al hebben besloten. Dus die nieuw gemaakte pot hebben gehouden en voor de muren die al gedaan waren alsnog de juiste kleur gevraagd hebben, en het aantal van de eerste pot(ten) verf die je in de verkeerde kleur had gekregen gratis hebben willen krijgen (die had je immers al betaald)
Je zit nu toch al in de puinhoop dus dan maar doorzetten, en als je het samen doet ben je lekker snel klaar. Muurtje verven is echt niet moeilijk, tenzij je het fysiek natuurlijk niet kan, dan houdt het op.

Sinilind
Je kan met schildertape

En dan de breedste soort, zorgvuldig je behangrand afplakken. Ik heb boven op de slaapkamers telkens een of twee muren behangen en de rest geschilderd. Je moet wel de duurdere soort nemen en niet de goedkoopste.
Sini

Hanne
Toch maar opnieuw

Als ik zelf had kunnen schilderen was de beslissing gemakkelijker geweest, maar dat is echt geen optie.

Ik denk dat ik toch zal gaan voor opnieuw schilderen, ik loop nu steeds rond met een gevoel van ach het valt wel mee en als de zon er op staat is de roze kleur ook niet zo erg.

De tip van de schildertape ga ik mee aan de slag

Hanne
Nieuwe verf

De nieuwe verf is gehaald en mijn man, de held, gaat ermee aan de slag.

Angela67
heel goed,

dan kun je snel genieten van mooie wanden!
Zou het toch een idee zijn om een stukkie mee te doen?
Weet niet of het lichamelijk echt niet kan?
gr Angela

Hanne
Helaas

Nee ik heb echt een behoorlijke handicap waardoor schilderen niet lukt, dus dat laat ik mooi voor wat het is. Ik heb andere specialiteiten.