Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Waterfles

Ik ben voor dochter op zoek naar een fijne waterfles. Liefst glas of iets anders dat echt goed schoon te maken is. En een mooi design is ook meegenomen. Het mag best iets kosten; na alle miskopen wil ik nu eens iets echt goeds.
Wie heeft een goede tip??

Geen glas - daar beginnen we hier niet aan - maar wij hebben goede ervaringen met de Dopper, die uitstekend schoon te maken is, ook in de vaatwasser.

Verder ook zeer goede ervaringen met de waterfles van Tupperware, niet die met een flipdop, maar deze: https://www.bol.com/nl/nl/p/tupperware-ecofles-500ml-lichtblauw/9300000036666027/?Referrer=ADVNLGOO002036&gclid=EAIaIQobChMIsqb2xYi2_gIVb4uDBx2erQj_EAQYBSABEgKnnvD_BwE, ze zijn er in meerdere formaten.

Door het ontwerp van de dop goed strak dicht te draaien maar ook door kinderhanden probleemloos open te krijgen vanwege dat uitsteeksel (waardoor je makkelijker kracht op de dop kan zetten). Gaan jaren mee zonder dat er een druppel lekt, en zijn vaatwasserbestendig.

de dopper, we hebben ze in ern regenboog asn kleuren maar ook de isolatie variant en de grote metalen.

Waterflessen goed schoonmaken gaat heel makkelijk met de ouderwetse flessenborstel (te koop bij de babywinkel of de dille en kamille) en steradent tabletten. Met een vaatwastablet en goed schudden kom je ook een heel eind. En vooral, de naam zegt het al: waterfles, dus geen zoetige drankjes er in. 

Ik heb een chilly bottle. Een thermosfles. Vind ik vooral in de zomer fijn, blijft het water koel.

Hoe oud is je dochter? Waar gaat ze de waterfles voor gebruiken (school, sport, thuis)? Wat wil ze zelf? Wil ze een grote 'tuit' of juist niet?

Een glazen waterfles is nu echt het laatste wat in mij zou opkomen.

Ik zou juist niet voor glas gaan, zeker niet voor schoolgaande kinderen. Zelfs als je een rustig kind hebt dat netjes met de spullen omgaat heb je ook nog te maken met andere kinderen die niet altijd even zachtzinnig met dingen omgaan.

Er zijn zoveel verschillende soorten flessen, ik denk niet dat het echt heel veel uitmaakt als je er alleen water in doet. 

https://www.blond-amsterdam.com/nl/wonen/bidons/bidons/bidon-paradise/?gclid=CjwKCAjwov6hBhBsEiwAvrvN6JPdHeA1uOBJKYzbix3_dmf8-Bx97XF55gfLtbuLfRLiDc1MVzwgfRoCj6MQAvD_BwE

Ik heb deze, van plastic, doe er nu 1.5 jaar mee. Er kan een liter in, ideaal. Tuitje gaat niet heel hoog, maar werkt nog steeds goed. Lekt niet, ik sjouw m overal mee naartoe, in de zomer met ijsblokjes erin

klean kanteen! 
Metalen fles. Ik doe er al langer dan 10 jaar mee. Bevalt heel erg goed. Verschillende maten mogelijk.
Mijn kinderen hebben ze ook en gebruiken hem graag.

https://www.kleankanteen.com/#

Mijn kinderen hebben een Air-up.

hier ook een air up

deze heb ik al een jaar of vier : je kunt bovenste deel eraf schroeven om er bijv ijsblokjes bij te doen en hij is heel mooi 😁

https://www.bol.com/nl/nl/p/aladdin-fresco-waterfles-rvs-700-ml-blauw/9200000077545745/?s2a=

Gr Angela 

Klean kanteen

rutiel

rutiel

24-04-2023 om 12:13 Topicstarter

Veel dank voor jullie reacties! Ik vergat erbij te vermelden dat dochter jongvolwassen is. Haar vorige fles was van glas en dat beviel goed (zat in zo'n beschermhoesje), vandaar.
Met doppers helaas minder goede ervaringen, de rest zal ik eens onderzoeken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.