Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Helena

Helena

22-01-2017 om 22:11

Weet iemand hier meer over Arzberg?

Vanwege dat draadje over Arzberg, ben ik in de kast gedoken en heb wat oude borden van mijn overleden oude tante opgeduikeld. Ze zijn van Arzberg, maar ik heb een paar vragen.
Hoe vind je precies welke soort het is? Ik heb op sites lopen struinen, maar ik vind bijvoorbeeld Form 2000 en Form 1382 erg op elkaar lijken. Een van die twee lijkt het te zijn.
Kun je aan het logo zien uit welke tijd het ongeveer is? De zes diepe borden hebben een strakker, moderner ogend logo, de platte hebben een krulleriger logo, doet me ouder aan. Toch lijkt me dat mijn tante ze tegelijkertijd heeft gekocht.

Ik heb een gebaksbord dat ik wel kon terugvinden, daar zit gelukkig een randje op, maar gewone witte borden hebben weinig specifieke kenmerken .

Het moet een redelijk oud series zijn, zeker van voor de jaren zeventig vermoed ik. Ja, dat is een rare zin met 'zeker' en 'vermoed ik' in één zin
Zijn er winkels in en rond Amsterdam die zoiets inkopen dat jullie weten? Ik zag iets in Leeuwarden, dat is voor mij als autoloze te ver.

Fruitella

Fruitella

23-01-2017 om 12:06

Nou

Je kan er een foto van maken en naar zo'n winkel mailen met de vraag welke het volgens hen is. Of je neemt wat mee naar de winkel.

Zijn er niet ook juist winkels (al dan niet online) die ook oude series verkopen? Dan zou ik hen ook even vragen.

Kennis of verkoop?

Helena het is me niet helemaal duidelijk of je nu meer wil weten van de herkomst van het servies, of dat je het ook wil verkopen?

Met het laatste heb ik wel ervaring: ik had (ook uit een erfenis) een servies waar ik niet precies de productiereeks kon achterhalen, alleen het merk. Dat heb ik gewoon via marktplaats verkocht. Als je goede foto's maakt, dan weet de kenner wel waar hij op moet letten en of het is wat hij zoekt.

Als je wil weten welke serie het precies is, dan lijken me de logo's wel een aanwijzing ja. Zijn er geen specialistische serviezenfora of zo?

Helena

Helena

23-01-2017 om 15:34

Verkopen

Omdat ik het wil verkopen in het kader van ons huis opruimen en ontdoen van overbodige spullen, N@nny. Maar om ze netjes op bijvoorbeeld Marktplaats te kunnen zetten, probeerde ik de serie of soort uit te vinden, maar dat was moeilijker dan ik dacht. En hier zit zoveel kennis van allerlei onderwerpen dat ik het hier eens probeerde.
Ik ga eens zo'n serviezenforum zoeken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.