Home » Forum » Welk matras 0

Welk matras

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anja
Welk matras

Wie wil delen welk matras hij heeft en hoe het bevalt?
De laatste keer heb ik 'maar wat gedaan' maar nu wil ik toch goed uitzoeken hoe en wat maar liefst geen kapitaal uitgeven. (zeker als niet nodig)
Het online zoeken heeft me vooral heel veel tegenstrijdigheden opgeleverd en ik krijg het idee dat het nogal een ondoorzichtig wereldje vaak is waar je moeilijk echt inzicht in krijgt.
Naar een speciaalzaak gaan kan natuurlijk maar daar krijg ik vast 123 een dure aangesmeerd. Niet zo erg als het echt wat toevoegt maar dan moet dat wel zo zijn.

Vorige matras was van Ikea. Niet slecht wat mij betreft maar ik heb wel lichamelijke klachten en wie weet is de matras daar een factor in. (lage rug klachten) Maar zo iets weet je nooit zeker natuurlijk.
Nu vond ik 1 matras van Ikea toch weer aantrekkelijk lijken (en liggen) maar nadeel is dat de tijk niet gewassen kan worden. Maar nu vroeg ik me toch af, was je een tijk wel? Doen jullie dat? Ik eigenlijk nog nooit geloof ik, weleens gedaan van de topmatras, nooit van de gewone matras.
Maarja, je zal maar net zien dat er een goede reden komt 'm toch te wassen, een jaar of 10 is toch lang.

Hanne
Bij rugklachten

Ik ben overgegaan naar een steviger matras omdat ik rugklachten heb en ik moet zeggen dat het voor mij een stuk beter is geworden.

Welk matras is denk ik persoonlijk, dus vooral over kijken en proberen. Misschien ook even bij Jisk kijken.

Stickertje
Auping

Toevallig eergisteren de 3e set besteld bij de speciaalzaak. Man is zwaarder dan ik dus we hebben ieder ons eigen matras in de omvouw liggen. 22 jaar geleden na rijp beraad en goed advies de eerste set gekocht en nu 2 sets matrassen versleten. Steeds heel tevreden over het ligcomfort dus nu weer voor dit merk gekozen.

Jasmijn
weer ikea

Ik heb er weer eentje van ikea, wel een redelijk stevige. Ik heb zo nu en dan rugklachten als ik bij mijn partner slaap (lat relatie, dus ander bed) en zijn matras is zachter en dan heb ik er sneller last van.
Mijn matras is op dit moment niet meer te koop bij ikea, dus daar heb je niets aan. Wat ik wel handig vind is dat je, mocht het echt niet bevallen, het matras terug kan brengen. Bij mij kan je de hoes wel wassen, is al een keer nodig geweest (doorgelekte menstruatie) maar goed, dat komt misschien 1x in de 5 jaar voor. (als het niet had gekund had ik zo'n schoonmaakflesje van HG gekocht, werkt ook) dus daar zou ik het niet voor laten.
Ik vind de prijs kwaliteit verhouding wel goed bij Ikea.

Lilian1
Mline

Ik heb een M line matras.Man is zwaarder en zou dan een zwaarder nummer moeten hebben maar ik slaap op mijn buik dus wilde ook een wat steviger matras (bovenlaagje is wel van dat comfort indeukspul) zodat ik rechter blijf liggen. Nu wordt hij wat zachter lijkt wel maar veert nog steeds terug.
Hebben m nu 9 jaar dus t eind komt langzamerhand in zicht.

Anja
Auping

Ligt auping echt zo lekker?
En is het het geld waard, want ik vind het wel erg duur.
En is het niet veel te warm?
Auping is toch van latex, volgens mij niet al te milieu vriendelijk. Hoewel het sowieso lastig te bepalen is wat milieu effect van matrassen is, tenzij je een heel duur exemplaar hebt.

Bij jysk heb ik gekeken op site, nu veel aanbiedingen.
Maar je krijgt daar dus niet matrassen van dezelfde hoogte in verschillende stevigheden, althans niet die ik interessant vond. Man en ik verschillen fors in gewicht.

M line zal ik eens naar kijken.

Lilian1
Mline is wel warm

Dat wel. Zomers moet je daar wel tegen kunnen. Als t in de kamer heel koud is,dan is de matras even keihard. Toen ik m kreeg midden in een koude winteren dr op plofte schrok ik me wild. Was net een plank. Pas na een minuut of wat vormt ie naar je lichaam.

Anja
Warm

wil ik sowieso niet.
Niet echt handig met opvliegers!
Wie weet hoe lang dat nog gaat duren.
Bovendien slaap ik altijd met heel hete kruik voor mijn rugpijn, dus warm is het sowieso wel.
Qua materiaal denk ik dan eerder aan koudschuim of gewoon pocketvering. Hoewel dat laatste niet altijd kan omdat we een vrij massieve lattenbodem hebben.

Stickertje
Koele tijk

In Auping zit wat latex ja maar ook andere materialen en je kunt kiezen of je een warme of koele tijk wilt.
Ik lig nu ruim 20 jaar op Auping en vindt het het geld echt dubbel en dwars waard.
Zolang latex wegwerp handschoenen nog mogen vindt ik dat beetje latex in mijn matras niet zo'n probleem.

Juline
Lidl

Wij hebben nieuwe matrassen, weet niet meer waar vandaan. Maar man heeft onderzoek gedaan en matrassen van de Lidl kwamen zeer goed uit de test. Het nadeel voor ons was dat ze alleen standaardmaten hebben. Dat paste dus niet bij ons bed. Volgens mij hebben ze bij de Consumentenbond laatst nog een test gedaan.

Triva
?

Een goed matras is voor iedereen iets anders. Ligt aan je slaaphouding, of je het snel koud of warn hebt, je gewicht, lichamelijke klachten etc. Bij lidl heb je dan wel weinig keus. Ikea heeft zoveel soorten en idd een garantie. Hier ligt altijd een molton en hoeslakenop het matras maar een topper kan ook. Wasbare tijk? Geen idee..

Dendy Pearson
Ikea

Hier ook allemaal een ikea. Er ligt een molton op, die wordt afven toe gewassen. Tijk heb ik nog nooit gewassen.

margaretha
een oude

weet werkelijk niet meer hoe oud, waarschijnlijk ergens tussen de 15 en 20 jaar. Gekocht in een goedkope matrassenzaak, 200 euro maximaal. Binnenvering en eronder liggen vaste latten (plankjes zonder enige vering). Regelmatig draai ik hem , hoofd/ voeten en onder/ boven. Officieel zou hij wel vervangen moeten worden maar zolang wij er tevreden mee zijn zie ik niet waarom. Omdat het volgens de normen zou moeten is niet genoeg reden. Als deze vervangen moeten worden gaan we voor eenzelfde.

Paasei
Ikea en MLine

Man is niet zo 'moeilijk', die vindt een 'gewoon' goede matras OK. Ik ben de lastige, met lichamelijke klachten. En nachtzweten en opvliegers. En ik ben de zwaarste van ons twee..;-). Bijgevolg ligt man op een Ikea en ik op een MLine. In dezelfde ombouw, zie/merk je niks van. MLine is duur, maar toch wel een klasse beter (en duurder..:-(). Is de enige matras waarop ik op mijn zij kan liggen zonder dat de bloedbaan in mijn heup afknelt, of op mijn rug zonder pijn. Man maakt dat minder uit, vandaar voor hem de goedkopere -maar ook goede- Ikea.

Mijn advies: laat je goed adviseren en proefliggen. Auping en MLine hebben veel soorten! Als je jouw matras gevonden hebt, kijk dan online. Zie je vaak mooie aanbiedingen. Zeker als je maar 1 matras nodig hebt.

Ik heb op mijn MLine trouwens een dunne topper liggen; soort dekbed met elastiek op de hoeken. Die kan in de wasmachine. Fijne bescherming.

Mijntje
koudschuim

Over auping matrassen hoor ik weer slechte verhalen in mijn familie. Mijn ouders zweren bij Pullman. Het is heel lastig een goed matras uit te zoeken met zoveel keuze.
Ik heb indertijd lang onderzoek gedaan. Ik wilde koudschuimmatrassen, net als in ziekenhuizen, maar niet zo duur als in de beddenzaak waar we ze eerder vandaan haalden. De prijzen verschillen nogal. We hebben twee verschillende matrassen ivm verschillend gewicht. Ik heb het even opgezocht, ik weet niet of ik reclame mag maken, maar wij hebben een RHF Comfort de luxe matras van de firma healthfoam. Niet heel goedkoop, maar ze liggen geweldig. Met garantie.

Anja
Mijntje

Bedoel je royal health Foam?
Daar ben ik wel steeds naar aan het kijken de laatste dagen. Maakt een net wat betrouwbaardere indruk. (dan veel andere internetaanbieders)
Maar blijft duur, hoewel niet zo schrikbarend duur als andere 'echt kwalitatieve matrassen'.
Heb jij van hun een koud of traagschuim? (oh, gezien de rest van je verhaal vast koudschuim, maar bevalt dus echt zo goed? Heb je ook een topper van hen?

Goed adviseren, tsja, dan moet ik wel kunnen vertrouwen op advies! Ik ben wellicht te wantrouwig van aard maar het zegt me niet zo veel.
Proefliggen lijkt me ook weinig zinvol, ik geloof wel dat je enkele weken nodig hebt.
Ik wil dus iig lang genoeg kunnen proefslapen. Voorwaarden bij royal health Foam lijken wel gunstig, al vind ik 45 dagen wat kort.
(lang genoeg om matras te testen maar krap om ook gelijk actie te ondernemen, mijn leven is nogal druk en onregelmatig)

Anja
Topper

Wil ik sowieso wel, wil 2 losse matrassen maar toch graag de suggestie van 1 groot matras.

Mijntje
Anja

Koudschuim inderdaad. Ik had ook veel reviews gelezen, leek me wel ok. We hebben geen 'topper', wel een matrasbeschermer en molton.

Anca
Geen traagschuim voor mij

Traagschuim is af te raden voor mensen die het koud hebben als ze net in bed stappen. Als ik moe ben, heb ik het koud en in de winter 's heb ik avonds ook vaak ijsklompjes van voeten. Dan is een traagschuimmatras echt heel onaangenaam. Ik heb het gevoel dat het alle warmte aan mijn lichaam onttrekt en ik krijg het het eerste uur echt niet meer warm. Bovendien is zo'n matras keihard zolang het nog koud is, bij mij duurt het ruim een uur voordat het zacht wordt en lekker ligt. Ik heb het dus heel snel teruggebracht.
Ik heb nu een pocketverenmatras met een wollen laagje direct onder de tijk. Heerlijk warm in de winter, koel in de zomer, en het ademt geweldig.

Tamar
oude matras

Wanneer is een matras te oud? Mijn ouders hebben hun hele leven geslapen op iets dat volgens mij meer een soort strozak was, die volgens mij al tweedehands was toen ze trouwden. Onze matrassen zijn 20 jaar oud. Zou ik ze dan toch moeten vervangen en zo ja waarom?

Anja
Ik weet het niet

Ik wil mijn matras vervangen omdat ik dus lage rugklachten heb. Ik geloof niet in een wonder maar wil iig proberen of dit te verminderen is met een nieuw/beter matras.
Zonder die klachten zou ik mijn matras lekker laten liggen.
De vraag is of je 'last' hebt van een oud matras. Ligt het niet lekker, wordt je uitgerust wakker, ventileert het niet goed, heb je het erg warm of koud, ergens pijn, schimmel in je matras, etc.
Zonder een goede reden zou ik het lekker laten.
Mijn partner bijv slaapt nog prima op zijn matras. Hij heeft dezelfde als ik. Die voor hem eigenlijk veel te zacht zou moeten zijn, met zijn gewicht.
Wat hem betreft vervangen we ook alleen mijn matras maar ik vervang ze liever meteen beiden.
(sowieso zou een precies even hoog matras vinden lastig worden want ik wil er wel met een topper 1 matras van maken)

Tamar
Ja

ank, dat zijn wel nuttige tips. Voorlopig liggen we dus nog goed. :-)

ma van 3
M line

Ik met ballen erin verwerkt en het zachte matras, mijn man zonder de ballen erin en het harde matras. Hebben deze nu een jaar of 3. Zal een iets ander type zijn dan ze nu hebben denk ik.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.