Home » Forum » Welk merk armband zilver

Welk merk armband zilver?

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
Welk merk armband zilver?

Wat vinden jullie een mooi merk voor een armband. Ik wil misschien een Buddha armband kopen Ben. Maar dacht dat die hype onderhand wel voorbij was. Het is een hoop geld en ik wil niet over 2 maanden spijt hebben. Zijn er dit moment misschien andere sieraden in? Ik heb er namelijk geen verstand van.

Angela67
Juist als iets *in* is

koop je iets dat na twee maanden *uit* is. Waarom koop je niet iets wat je *mooi* vindt?
Gr Angela

Kikki39
Omdat

Ik wil zeker iets kopen wat ik mooi vindt. Maar misschien is er nu een bepaald merk en zie ik daar volgende week iedereen mee lopen en had ik dat sieraad ook graag gewild. En niet omdat iedereen het heeft, maar omdat ik het ook mooi vind.

Angela67
Maakt niets uit

Mooi is mooi.
Maar je bedoelt dat je iets wilt dat uniek is?
Waarom zou dat leuker zijn?
Ja je kunt zeggen het is niet leuk als iedereen er mee loopt maar dat begrijp ik dus echt niet en heb ik ook nooit begrepen. Eerder andersom: tien ik jong was wilde ik juist dat het leek op spullen die anderen omdat ik mijn eigen smaak niet kende of durfde te kennen. Maar als volwassene speelt dat toch niet meer? Zeker niet bij zoiets als een armband (waar er zóveel van zijn en wie kijkt er nou maar armband van een ander?)
Oftewel: struin het internet af om te kijkt wat je mooi vindt en ga dan naar een paar juweliers en koop er 1?
Gr Angela

Kikki39
Daar

Ging het verder niet om. Mijn vraag is wat zijn de mooiere merken dan kan ik daar naar kijken. Ik heb zelf ook al gekeken op internet maar weet niet goed waar te zoeken, zie door de bomen het bos niet meer

wil40
Kledingstijl.

Ik zou kijken naar wat je stijl is, waar je de armband bij wilt dragen. Bijvoorbeeld een wat grovere, stoere armband omdat je altijd sportief gekleed gaat of juist wat eleganter, fijner omdat je meer een klassiek type bent.
Ik draag bij een zomerjurkje andere sieraden dan bij mijn spijkerbroek met laarzen.
Of juist een armband die overal bij past, schakelarmband, slavenarmband stijl.
En je lichaamsbouw. Een dikke armband met grote schakels kan erg grof staan bij een smal polsje.

Gewoon juweliers inlopen en kijken wat je mooi vindt en wat bij je past. Heb je wel eens gekeken naar titanium armbanden, vind ik erg mooi. Bijvoorbeeld schakels met combinatie mat en glanzend.
Ik vind sieraden erg leuk, koop niet veel, maar wel wat ik écht mooi vind en doe er jaren mee, wissel graag af, passend bij mijn kleding. Modegrillen zoals de bedeltjes van Pandora of Buddha sla ik over.

Kaaskopje
Kopen wat je mooi vindt en niet wat 'in' is

Ik heb het gevoel dat de communicatie nu wat verstoord wordt doordat je hebt gezegd dat je wilt weten wat er in is. Zo lijkt het, voor mij althans, toch belangrijker voor je wat momenteel in de mode is en laat je je keuzes daar teveel door bepalen. Je vindt iets mooi of niet en dat zou je over twee maanden dan gewoon nog mooi moeten vinden, omdat het jóuw smaak is en niet omdat het mode is. Dus als je een Buddha armband ontzettend mooi vindt, maar niet koopt omdat het een hype is, zit je jezelf in de weg. Ik snap dat overigens wel. Ik koop ook liever iets waar niet de helft van Nederland in rondloopt, maar daar zit over het algemeen meteen een veel duurder prijskaartje aan. Massaproductie is nu eenmaal goedkoper. Ik heb nu oorbellen uit Spanje (ja ja, ik kom ook eens ergens, haha :-)). Ik vind het leuk om een herinnering mee te nemen waar ik iets aan heb. Wie weet zijn ze hier ook te koop, maar alleen al het idee dat ik ze daar vandaan heb is voor mij uniek genoeg.

Je zou internet ook eens af kunnen struinen. Er zijn aardig wat mensen die hobbymatig sieraden maken, ook van zilver. Dan heb je de kans dat je een meer uniek sieraad vindt, dan in een winkel. Een platform voor diy producten is etsy.com. Dan wel in het zoekvakje 'echt zilver' of 'sterling zilver' en armband, anders krijg je echt alles waar zilver in staat. Zo krijg je het een béétje gefilterd binnen. Ze moeten uiteraard wel kunnen aantonen dat de armband van echt zilver gemaakt is. Daarmee moet je via internet extra voorzichtigheid zijn. Ik noem Etsy nu, maar er is ongetwijfeld veel meer om in rond te kunnen struinen.

Merel
volgens mij andersom

Misschien lees ik het verkeerd, maar ik las het juist andersom. Kikki wil een sieraad dat 'in' is, en dus niet nu die Buddha armband kopen, want straks is er weer iets anders 'in' en dan heeft ze dat niet gekocht en loopt zij met een Buddha armband die 'uit' is.

Als ik het mis heb, moet je het zeggen hoor Kikki, helpen kan ik je verder niet, want ik heb helemaal niets met sierraden. Misschien kun je eens kijken wat bekende infuencers/nederlanders nu dragen, dat is vaak de laatste trend.

Succes!

Kikki39
Klopt

Ik zoek graag iets wat nu 'in ' is. Maar niet omdat het 'in' is hoor. Mijn Buddha armband heb ik al 10 jaar omdat die toen 'in'was en altijd heel blij mee geweest. Dus twijfel of er nu weer zo een te kopen of dat er andere merken nu 'in' zijnen ik daar voor ga.
Maar sorry, ik wil die discussie daar eigenlijk niet over voeren, daar gaat het niet om. Ik vraag om wat merken zodat ik kan kijken of ik iets anders wil.

Greet
In uit uniek

Het is ontzettend in om te zeggen dat je niet graag met de massa meeloopt en dat je zelf heel uniek bent. Tja, net zoals iedereen.

Kortom: doe niet aan in, uit, uniek; daar word je toch helemaal mesjokke van?

Als jij graag iets wilt, maar het laat gaan omdat het "misschien ooit eens" uit de mode is, dan geniet je niet van wat je hebt en je leert nooit een eigen keuze maken.

Angela67
ik begrijp 'm niet

"Ik zoek graag iets wat nu 'in ' is. Maar niet omdat het 'in' is hoor."

Waarom dan?

1. je wil graag kunnen kiezen uit een aantal nu-in-de-mode stijlen omdat het helpt structureren: dan hoef je niet álles te bekijken. Oftewel: keuzestress beperken?
2. je wilt in ieder geval iets dat anderen ook leuk vinden omdat je niet wilt dat anderen zeggen: wat heb jij voor "ouderwetse/rare" armband om?

gr Angela

Kikki39
Ik

Had beter de vraag anders kunnen stellen merk ik. Ipv advies te krijgen krijg ik nu een discussie over mijn misschien verkeerde woordkeuze. Ik zoek gewoon een leuke armband en als ik op internet kijk zie ik door de bomen het bos niet meer. 10 jaar geleden sprak ik mijn vriendin en zegt de Buddha armbanden zijn zo mooi. Ik had er nog nooit van gehoord, toch gekeken en nu 10 jaar veel plezier van. Nu is er misschien iemand die zegt; die en die armbanden zijn mooi....duidelijker?

Kaaskopje
Zinzi
Angela67
Blijft raar ,(ot)

Maar dat zegt meer over mij 😅. Doe je dit bij alles wat je wilt kopen?
Als je niet weet wat je wilt dan heb je het kennelijk niet 'nodig'. Is het niet leuker om gewoon te wachten tot je ergens een keer tegen een leuke armband aanloopt?
Gr Angela
PS misschien is dit forum een plek voor jou 'om ergens tegenaan te lopen'?

Kikki39
Kaaskopje

Dank je, daar zitten mooie tussen.

Yanea
Esprit

Ik vind sieraden van Esprit vaak leuk. Wat steviger qua uitvoering.

Kikki39
Oke

Ga eens kijken, dank je wel

AnnaNiem
Pandora

Pandora vind ik leuk. Rustig bedeltjes sparen die voor mij een betekenis hebben. Hangende bedeltjes vind ik niets dus die heb ik niet.

Roda
Swivel ringen

Jammer dat je nu net een armband wilt:-), ik ben fan van de Swivel ringen! 2 of 3 stoere ringen tegelijk, met steentjes of juist niet en op allerlei manieren met elkaar te combineren.

Marit
Hier ook pandora

Met dat wat ik mooi vind en/ of voor mij betekenis heeft. Ik heb zilver met een vleugje roze. Ze zijn alleen best prijzig, dus een volle armband duurt even 😀, maar dan heb je wel iets persoonlijks.

Marit

Kikki39
Pandora

Vind ik ook mooi, maar erg zwaar als je hem vol hebt. En een paar eraan vind ik niet mooi

Kikki39
Swivel

Ringen, wat mooi zeg! Maar eerst een armband en daarna zal ik daar eens naar kijken.

swaen
Tiffany&co

Ik heb een meerdere items van Tiffany&Co. De associatie is meestal dat dat heel duur is, en je kunt daar inderdaad prima je geld kwijt, maar qua zilveren armbanden is ook best veel betaalbaars te vinden.

Ze hebben twee winkels in Amsterdam. Ik weet niet of je daar in de buurt woont, maar daar iets uitzoeken is gewoon een feest. De service, het geduld en de behulpzaamheid van het personeel, een goede koffie, hoe het wordt ingepakt. Zalig! Ik hou er enorm van.

Online is de collectie te zien. En te bestellen trouwens ook. Qua waardebehoud en tijdloosheid zit je bij Tiffany eigenlijk altijd goed. Sommige stuks draag ik al jaren, maar ik hecht me dan ook aan mijn juwelen en zou nooit een modeartikel als Buddha to buddha kopen. Te duur, te tijdelijk, en ‘iedereen’ heeft het.

https://m-nl.tiffany.com/jewelry/bracelets/sterling-silver/sort-relevance

Flanagan
Nathalie SE

Persoonlijk vind ik de sluiting van BtB wat grof, maar als Kiki die mooi vind..
Ik hou van een aparte schakel, geen bedels eraan en niet te los om de pols.
Het BtB model Nathalie vind ik een tijdloos model model vanwege een niet veelvoorkomende schakel. Ik vind de schakel ook sierlijker en vrouwelijker dan de Ben.

De Nathalie is zelfs te combineren met de Ben, zodat de middelste Ben schakelrij minder massief (lees eentonig) over komt.

Ik merk wel dat er meer keuze is in aparte vormgeving van schakels bij gouden armbanden. Zilver is blijkbaar niet sterk genoeg.

Kikki39
Dat

Ziet er mooi uit. Ik zal het onthouden als ik binnenkort een keertje naar Amsterdam ga. Bedankt

Kikki39
Flanagan

Die Nathalie is ook erg mooi ja.
Ik heb zelf nu de chain, maar veel te zwaar vind ik, dus die ga ik weg doen.
Daarom dacht ik de ben is ook wel mooi, maar ik ga ook eens in de winkel kijken naar de Nathalie, is denk ik ook wel mooi ja...

Ginny Twijfelvuur
Die Nathalie

Die is inderdaad erg mooi!

En verder eens met Swaen. Tiffany klinkt duur en is duur, maar tussen al dat over de top dure spul ligt ook wel het een en ander dat wel redelijk betaalbaar is. Ik vind het altijd erg leuk om daar bij de Bijenkorf eens uitgebreid te neuzen.

Zelf heb ik Pandora (maar dan niet de standaard armbanden, of nou ja die heb ik ook maar draag ik nooit) maar de armbanden waarop je maar een paar bedels op kunt doen en die draag ik vaak als set met bijpassende ring en oorbellen, en Ti sento.
Ik heb veel van de Floral serie van Pandora en draag dit in wisselende samenstellingen toch zeker al een jaar of 5 met veel plezier. Door de afwisseling blijft het leuk.

Ginny Twijfelvuur
Vergeet ik nog mij all time favoriet

Fossil. Geen zilver, maar staal, maar daardoor echt niet minder mooi. Vind ik dan.

karin hoek
Lapponia

Ik vind de (zilveren) sieraden van het Finse merk Lapponia heel mooi. Het is wel een duur merk.

Kikki39
ginny

die floral kan ik niet vinden.

Kikki39
lapponia

is niet mijn style, toch bedankt

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.