Home » Forum » Welke batterij oplader

Welke batterij oplader?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mar_66
Welke batterij oplader?

Ik ben op zoek naar een goede batterij oplader voor batterijen die in speelgoed gaan, maar ook in de digitale camera.

Sinds we ongeveer het eerste speelgoed op batterijen kochten (zo'n vier jaar geleden) voor onze oudste hebben we direct een oplader aangeschaft. Maar helaas hij voldoet niet. De batterijen zijn erg snel weer leeg.
Mijn vriend zegt dat het waarschijnlijk komt omdat de oplader te snel beweert dat de batterijen opgeladen zijn. Maar ja, daar kan ik weinig aan doen.

Graag wil ik een nieuwe aanschaffen, maar dan natuurlijk wel eentje die voldoet. Dus graag zou ik reacties willen ontvangen voor welke ik zou kunnen gaan. Hij zal vooral voor AA batterijen gebruikt worden.

Mar

Puck2
Al zwaardere batterijen geprobeerd

JE zegt dat de batterijen al snel weer leeg zijn en dat dat volgens je vriend aan de lader ligt. Maar mijn eerste ingeving is dat het ook heel goed aan de batterijen kan liggen. Onze digitale fotocamera was ook altijd heel snel leeg totdat we batterijen kochten met een hoger vermogen. SIndsdien is het probleem helemaal verholpen terwijl we dezelfde lader gebruiken. Batterijen met meer dan 2300 mAh, zijn aan te raden. En wat voor batterijen zijn het? Sommige batterijen hebben zo'n opslageffect waardoor ze vermogen verliezen als ze niet helemaal leeg weer opgeladen worden. NiMH-batterijen hebben dat probleem niet. En oplaadbare batterijen gaan ook niet een eeuwigheid mee. Zeker als je een snellader gebruikt (druppellader is beter) dan is de levensduur toch wel enigzins beperkt vind ik.

Mamvantwee
Let ook op de lader

De oplader kan ook maar een maximaal mAh aan, dat staat meestal op een sticker op de oplader zelf. Let daar ook op: als je te 'licht' batterijen in een te sterke oplader stopt, kunnen de batterijen kapot gaan ("lekken"). Zeker omdat je al een paar jaar deze oplader hebt, kunnen de batterijen intussen te 'zwaar' zijn.

Hanne.
Denk ook batterijen

oplaadbare batterijen hebben ook niet het eeuwige leven. Als je al 4 jaar mee gaan denk ik dat ze zo vaak zijn op en ont-laden dat ze ondertussen al aan vervanging toe zijn!

(De oude oplaadbare batterijen doen het vervolgens nog perfect voor minder veeleisende apparaten zoals de klok, afstandsbediening etc)

Puck2
????, mamvantwee

"Let daar ook op: als je te \'licht\' batterijen in een te sterke oplader stopt, kunnen de batterijen kapot gaan ("lekken"). Zeker omdat je al een paar jaar deze oplader hebt, kunnen de batterijen intussen te \'zwaar\' zijn."
Eerst heb je het over te "lichte" baterijen die kapot gaan in een lader met meer mAh, daarna heb je het over te "zware" batterijen. Maar dat is toch verder niet erg, daar gaat niets kapot van. Overigens heb ik in de loop der jaren 3 batterijopladers verzameld en op geen van 3-en staat het maximale mAh. Niet op een sticker en ook niet op het apparaat zelf gedrukt.

Mamvantwee
Licht en zwaar

Hmmm...staat een beetje cryptisch, maar wat ik bedoelde te zeggen is dat als je nu een batterijoplader gebruikt die je bijv. al 5 jaar in bezit hebt, en je stopt er nu nieuwe oplaadbare batterijen in (dus nieuw uit de winkel en met een groter vermogen, dus 'zwaardere' batterijen dan de oude), dan kan het dus voorkomen dat je oplader er niet mee uit de voeten kan of het duurt heel erg lang voordat je batterijen opgeladen zijn.

Andersom kan het gebeuren dat een nieuwe oplader (die dus meer vermogen aankan) met daarin je oude batterijen ('lichte' batterijen, met veel minder mAh dan tegenwoordig in de winkel ligt) niet goed oplaadt, omdat de batterijen dan kapot kunnen gaan - dit laatste is bij ons gebeurd.

Ik heb niet zoveel verstand van de technische vaktermen, vandaar deze woordkeuze...

Puck2
O zo, mamvantwee

Zoals je het nu verwoordt klopt het volgens mij ook. Mijn snellader van een jaar of 5 oud kan trouwens prima uit de weg met de moderne 2500mAh batterijen.

Inge M
Meter kopen

Wij hebben een klein metertje om te kijken hoe vol de batterijen nog zijn. Ik vind dat erg leerzaam. Soms zitten er vier batterijen in een apparaat. Batterijen lijken leeg want apparaat doet het niet meer. Na meting blijkt er maar één lege batterij te zijn.

Mar_66
Puck 2, mamvantwee, hanne. en inge m

Puck 2: De oplader is een UniRoss X-Press 1000. In eerste instantie dachten wij ook dat het aan de capaciteit van de batterijen lag. De bijgeleverde waren 1300 mAh (Ni-MH). Dus kochten we uiteindelijk een aantal 2700 mAh. Deze leken het beter te doen maar na een tiental keer gebruikt te hebben kregen zij ook dezelfde kuren als de andere batterijen. Terwijl op de gebruiksaanwijzing van de batterijen netjes staat dat je ze 1000x kan gebruiken.
Het is volgens mij een sneloplader dus volgende keer maar voor een tragere gaan indien dat beter resultaat geeft.

Mamvantwee: Niet aan gedacht dat de oplader misschien te licht is voor de batterijen. Het zou dus kunnen zijn dat onze huidige oplader niet de capaciteit kan leveren die wij willen (vooral de digitale camera en Duplo trein slurpen). De gebruiksaanwijzing gaat namelijk maar tot 2000 mAh terwijl wij batterijen van 2700mAh willen opladen. Oftewel dit advies zal ik meenemen voor het kopen van de nieuwe oplader.

Hanne.: De oplader is wel vier jaar oud, maar vanaf het begin hebben we problemen. Leuk te lezen dat je adviseert om de batterijen te gebruiken voor minder slurpende apparaten. Dat deden we gelukkig al.

Inge M: Goed idee om een metertje te kopen.

Allen bedankt voor het meedenken.

Met alle adviezen dan ik op op zoek naar een nieuwe oplader. Ik weet waar ik op moet letten. Toch ben ik ook benieuwd of iemand geode ervaring heeft met een bepaalde merk oplader.

Mar

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.