Home » Forum » Welke damesfiets

Welke damesfiets

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Annabelle
Welke damesfiets

Na ruim 25 jaar heeft mijn fiets het begeven mijn vertrouwen erin is verdwenen, dus reparatie gaat niet meer gebeuren. Nu ben ik helemaal "uit" de goede fietsen info, mijn fiets heb ik uit de tijd dat gazelle of Batavus goede fietsen waren (en dat is met mijn Gazelle wel gebleken). Kunnen jullie mij adviseren wat voor damesfiets ik zou kunnen kopen? Ik ben wat aan de zware kant dus het moet een goede stevige fiets zijn.

Ik fiets er dagelijks mee naar mijn werk, hij zal dus ook 5 dagen per week buiten staan in weer en wind. Kind moet tot een jaar of 10 achterop kunnen. En liefst een fiets waar een mooie mand op kan voor de booschappen.

Yaron
Proeffietsen

Ik zou naar de fietsenwinkel gaan en daar je wensen bespreken, dan komen zij vast met een paar goede fietsen en mogelijk kun je er dan een proefrondje mee fietsen. Zelf heb ik een Batavus met 24 versnellingen, een lichte fiets die ook licht fietst. De bagagedrager kan maximaal 25 kilo aan, maar dat was voor mij geen probleem. Misschien een rare vraag, maar waarom moet er een kind tot 10 jaar achter op kunnen? Dat lijkt mij niet fijn fietsen, jongste dochter fietst sinds haar vierde alles zelf, dat was erg jong, maar vanaf een jaar of zes moet dat toch wel kunnen.

specht
Koop bij een fietsenmaker

Zelf ben ik erg tevreden over mijn gazelle, ongeveer 7 jaar geleden gekocht, en hij is nog als nieuw.
Gebruik hem veel, maar hij staat wel altijd in de schuur.
Staat hij bij jou op een veilige plaats?
Ik heb altijd het idee dat een fiets met weinig toeters en bellen voor dagelijks gebruik het beste is; wat er niet op zit kan ook niet kapot gaan.
Als een tienjarige nog achterop moet zou ik denk ik wel voor een fiets met handremmen gaan.
Koop in ieder geval bij een lokale fietsenhandelaar, als er wat mee is, kun je daar terecht. En onze ervaring is dat hij fietsen die bij hem gekocht zijn snel repareert als hij weet dat je niet zonder kan.
Je hebt overigens in Amersfoort een gazelle testcentrum waar je alle gazelles kan uitproberen, ze verkopen ze daar niet. Hetzelfde heb je in de buurt van Ede voor Batavus.

Annabelle
Yaron

Ik wil niet teveel naar fietsenwinkels op dit moment maar heb de fiets echt nodig.

En ja mijn zoon fietst in principe ook al vanaf zijn 3,5 jaar mee met mij. Maar als ik in de ochtend mijn zoon naar de BSO breng zal hij toch achterop moeten. In de ochtend wil ik geen tijd verliezen aan wandelend naar school gaan, en dan is 5 minuten achterop fijner we wonen te dichtbij school om de fiets op school achter te mogen laten. Zoon is nog geen 10 maar denk dat hij vanaf een jaar of 10/11 niet meer naar de BSO hoeft.

Annabelle
Specht

Ja hoor de fiets staat veilig, uit de wind maar regen en sneeuw enzo komt er wel op. Ook zal hij niet zo snel verdwijnen.

rode krullenbol
Mijn aanbeveling

Een omafiets met RVS velgen van het merk BSP of Azor. Supersterk, comfortabel en makkelijk te onderhouden.

Rode krullenbol

specht
voordeel testcentrum

Weet niet hoeveel je er vandaan woont, maar het test centrum van gazelle is grotendeels buiten.
Als jij die mogelijkheid hebt, en er op een doordeweekse dag heen kan, is de kans dat het rustig is vrij groot zo is onze ervaring. Wij hebben het verschillende keren rustig getroffen. Misschien werken ze nu wel op afspraak. Voordeel is een keer uitgebreid kijken buiten en in een erg ruime hal, buiten fietsen en dan naar de plaatselijke fietswinkel, waar je dan al weet wat je wil. Nadeel is natuurlijk wel dat ze alleen gazelles hebben, maar wel alle.

Dendy Pearson
Gazelle Esprit

Ik vind de Gazelle Esprit fijn. Mijn zoon heeft ee ook eentje.
Niet zo heel duur, degelijk, maar niet zo zwaar.

Triva
Als er

een kind tot 10 jaar achterop moet moet je in ieder geval op de bagagedrager letten. Vaak gaan die met de normale fietsen maar tot 10 kilo.

Triva
tikfout

20 kilo

Temet
Hier een Azor

Hier een Azor Nashville, dat is een werkpaard. Ik heb een uitvoering die ondanks de terugtraprem toch 3 versnellingen heeft. Azor is iha niet bijzonder duur.

Een Azor Nashville is zwaar, maar erg stevig. Ik wilde destijds dat niet de spaken eruit zouden springen als ik met een kind voor- en achterop een hobbeltje zou pakken. Ik weet niet hoe lang ik deze fiets al heb (9 of 10 jaar denk ik), hij heeft er zeker twintigduizend kilometer opzitten (jarenlang dagelijks een half uur heen en half uur terug erop gefietst)

Ik heb mijn dochter nog wel eens achterop, inderdaad naar school ofzo. Dat gaat goed.

Hij houdt zich goed, ik breng hem wel regelmatig weg voor onderhoud. En er is in de loop der tijd ook wel het een en ander aan vervangen, maar dat is gelet op het intensieve gebruik ook niet zo gek. Mijn fiets staat thuis binnen, bij het werk stond hij vroeger wel een aantal jaren buiten, daar kon hij wel tegen.

Groeten,

Temet

ElenaH
Ook Gazelle

Ik heb ook een Gazelle. Gaat al 10 jaar mee zonder problemen.

Annabelle
Gazelle

Dank jullie ik neig ook naar de Gazelle weer. Een Azor is heel leuk maar als ik heb samenstel kan Ik geen versnellingen toevoegen ofzo.

Kenfan
Ik zou ...

voor dat ene jaar proberen voordelig Sparta Amazone met versnellingen van MP op de kop te tikken. Die staan bij bosjes op MP omdat veel mensen ze de deur uitdoen als de kinderen groter worden. Het is ook best een log gevaarte, maar hij is erg stabiel, fietst verrassend soepel en de extra ruimte tussen stuur en zadel is misschien wel prettig als je zelf nogal fors bent.Hier staat ie ook al weer jaren voor de deur in weer en wind, hij doet dienst als reservefiets, boodschappenfiets en de kinderen hebben er jarenlang kranten mee rondgebracht. Echt een onverwoestbare dijk van een fiets.

En dan als kind zelf groot genoeg is op je gemak een lichter model uitzoeken bij een fietsenhandelaar wat helemaal naar je zin is. Hou dan wel in je achterhoofd dat de kwaliteit van Gazelle niet meer dezelfde is als vroeger. Je zult met een nieuwe Gazelle geen 25 jaar doen. Ik zou denk ik dan voor een Azor gaan, die kun je helemaal naar wens samenstellen met versnelling en al. Ze worden vaak ingezet als huurfiets of bedrijfsfiets, dat zegt wel iets over duurzaamheid. Een Batavus Stabilo is een speciaal model voor wat grotere mensen.

Temet
Annabelle

De combinatie versnellingen met terugtraprem op mijn Azor was vziw ook niet standaard, maar het kon wel. Ik heb de mijne gekocht bij een fietsenwinkel, ik denk dat daar meer mogelijk blijkt dan als je dingen via een website doet.

Maar die tip van Kenfan is waarschijnlijk nog beter.

Groeten,

Temet

Alkes
Gazelle

Ik ben ook heel tevreden over mijn Gazelle Esprit. Maar ik heb niet gekeken of er een kind achterop kan. Ik ga er niet vanuit dat deze fiets 20 jaar meegaat (staat ook altijd buiten) en daarom vond ik de prijs wel een factor van belang. De prijs/kwaliteit verhouding van deze fiets is ok.

Dendy Pearson
Zitje

Ik heb wel een kind achterop mijn Esprit gehad. Dat zitje zat met zo’n beugel aan het frame

Flanagan
Batavus personal bike

Ik fiets al 25 jaar op een Batavus personal bike met versnelling en trommelrem.
Voordeel vind ik de iets brede banden tov die touringfietsen. Meer grip in de bochten En door de sterke wielen heb je ook minder gauw een slinger in je wiel.

Wel zijn de fietsen uitgevoerd met een wielmaat van 26 inch. Dat kan nadelig zijn als een ander op een fiets met 28inch banden naast je rijdt, maar je start wel snel op.

Bagagedrager is prettig breed, zowel voor kind als ook voor de boodschappen.
Jaren heb ik beide kinderen of evt. meeetende klasgenootjes met die fiets vervoerd. Er kan één kind achterop en er kan ook nog een kind op het dwarsbalkje bij de trappers staan. Dat vraagt wel wat behendigheid, maar is te doen.

Natuurlijk kunnen kinderen op een gegeven moment ook zelf fietsen. Alleen zijn er ook drukke verkeersader situaties waarin je liever je kind achterop hebt, omdat je anders ogen en armen te kort komt.

De fiets heeft ook een breed uitstaand stuur zodat je goed je balans kan bewaren.

Temet
breedte stuur en banden

Ik heb destijds bij de aanschaf van de nieuwe fiets gelet op de breedte van het stuur. Ik moest toen (nu iets minder) mijn fiets vaak in fietsenrekken of -stallingen kwijt, die in Amsterdam gewoonlijk erg vol staan, en dan zijn extra brede sturen enorm onhandig.
Een vergelijkbaar verhaal gaat op voor brede banden. Extra dikke banden passen vaak niet in een rek.
En nog een variatie op dit thema: het rekje voorop de fiets. Ook die geven gedoe als je je fiets bijvoorbeeld in een stationsstalling kwijt wilt.

Maar goed, als je je fiets bijna nooit in een rek hoeft te zetten hoef je met deze dingen geen rekening te houden.

Groeten,

Temet

Annabelle
Tweedehands

Gisteren een gazelle bloom gekocht. Maar dan gebruikt voor 200 euro. Er zit een hele stevige bagagedrager op waar ik mijn zoon de komende 3 jaar nog weleens achterop kan meenemen.

De fiets zelf is zwaar(22 kg) maar rijdt extreem licht gisteren zonder problemen 50 km op gefietst.

Ik ben er nu al gek op.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.