Home » Forum » Welke foodprocessor

Welke foodprocessor

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
(G)een keukenprinses
Welke foodprocessor

Ik zit te twijfelen tussen twee foodprocessors: de Magimix 4200 xl (met gratis spiraalsnijder) en de Kenwood multipro Sense fpm800.
Wie wil er meedenken of kan putten uit eigen ervaring?
De Kenwood heeft veel accessoires maar gevoelsmatig is de Magimix degelijker.

Beertje37
Magimix

Ben al heel lang super blij met mijn magimix.

Tine Winkel
Hier op OO

Komt regelmatig iemand die zich Kenfan noemt...

Kenfan
Vooruit dan maar weer ...... :)

want ik kreeg toevallig een paar maanden geleden de opdracht van dochter een fp voor haar uit te zoeken. Ze had uit haar studentijd een tweedehands Braun van MP (aanrader als instapmodel als je niet weet of je zo'n ding eigenlijk wel gaat gebruiken) , maar die was naar de eeuwige hakvelden afgereisd nadat vriend er gefossiliseerde dadels in had gedaan. Dochter is een low carb vegan, en niet zo van het bakken. Mijn eigen keukenvriend - dit even voor de ingewijden - viel direct af.
Ik heb een passie/obsessie voor alles met een stekker in de keuken en heb me even grondig in de materie verdiept en reviews en blogs gelezen. En kwam bij dezelfde apparaten als TS uit. Beiden heb ik bij de mediamarkt bekeken. De basis van beide modellen zien er degelijk uit
De keus viel op Magimix vanwege de volgende reden:
Model bestaat al tig jaar, en je zult waarschijnlijk tot in de eeuwigheid accessoires of gesneuvelde onderdelen bij kunnen bestellen ongewijzigd. Er zit maar liefst 30 jaar garantie op de motor. Ik heb de hoop al uitgesproken dat ze over veertig jaar nog eens aan me denkt als ze een uitje blitzt.
Kenwood heeft een schier oneindige hoeveelheid modellen foodprocessors en keukenmachines, en brengt ieder jaar wel een nieuw model uit. De kwaliteit is wisselend. Het motorblok en de kom van dit model zagen er degelijk uit, maar de overstelpende hoeveelheid accessoires - ruim je keukenkastjes maar uit - vond ik wat flodderig eruitzien. Die aparte blender leek me dan wel weer handig, maar bij die magimix zit een soort ring die dezelfde functie heeft.

Dochter heeft hem en nu paar maanden in gebruik en is erg content mee, met die spiralizer is ze helemaal in de gloria. Ze is vooral van het hakken, maar ze krijgt er ook behoorlijke foccacia's uit.
Paar minpuntjes volgens haar is dat je de snelheid niet zelf kunt instellen, die bepaalt het apparaat. En je moet geen hekel aan afwassen hebben, want zodra de kommen een keer in de vaatwasser zijn geweest, krijgen ze een melkachtig waas en vanwege het drie in een systeem worden ze meestal allemaal vies.

Kook je voor meer dan vijf mensen dan is de 5200 een betere optie. Als je je budget flink wilt/kunt oprekken zou ik voor de Magimix cook expert gaan. Dan heb je en een fp en een apparaat waarmee je risotto's,sauzen en soepen kunt maken.

Doenja
Magimix

Ik kreeg van mijn lief afgelopen Valentijnsdag een Magimix 5200. Vooral omdat hij me al weken hielp met snijden omdat ik door ziekte tegen etenstijd helemaal afgebrand was. Ik vind het een superding! Inderdaad veel afwas, want alle komen worden vies, en als je t niet in de gaten hebt en dat ding gewoon maar laat draaien heb je geen eiersalade, maar babyvoeding hahaha. De pulse-knop is de manier om controle te houden op het eindresultaat. De cook expert lijkt me een beetje veel van het goede omdat ik zowel soepen en risotto in de oven maak. Sauzen zouden dan overblijven en zelfs een hollandaise of bearnaise saus draai ik mijn hand niet voor om, dus had geen meerwaarde. De kinderen zijn er heel blij mee ivm mijn voorliefde voor peterselie en hun walging voor te grote stukken peterselie die blijven steken in je keel. Voor de taboulee draai ik nu eerste alle kruiden tot miniscule stukjes en dan door de couscous. Iedereen blij! Ik gebruik hem bijna elke dag. En vanwege t grote gezin en ook familie die komt eten is de grote heel fijn.

Hangkous
Magimix fan

Alle hierboven vertelde dingen zijn waar.
Maar kijk wel uit met wat zwaardere/minder natte degen. Brooddeeg met weinig vocht kan dat ding absoluut niet aan, dan is je plastic deeg draaier zo naar de haaien. Is wel weer bij te bestellen maar voor ieder broodje een nieuwe draaier is teveel van het goede.

Kenfan
Risotto in de oven?

De makke van risotto (en polenta) is dat je zeker 20 minuten een lamme arm staat te roeren. Nou weet dat ik dat je een innige verhouding hebt met je AGA, maar sta je echt voor je fornuis met de ovenklep open met je ene arm uitgestrekt in een pan rijst te roeren? Terwijl je met de andere geleidelijk de bouillon/witte wijn erbij giet?

En die nauwkeurige temperatuurregeling is heel prettig voor minder begaafde keukenprinsessen. Voorkomt dat je sauzen met ei als bindmiddel of gesmolten chocola verknalt. Maar goed, dit is alleen info voor degenen die twijfelen om te investeren in een apparaat met warmtebron. TS wil gewoon een fp, dus laat ik maar niet gaan jubelen over de zegeningen van zo'n ding voor soezendeeg en italiaanse meringue. :)

Doenja
niet roeren

Ik roer mijn risotto niet bij het bereiden, slechts 5 seconden vlak voor serveren als ik de kaas erdoorheen schep Kenfan. Echt waar en trust me, Jamie Oliver doet het ook zo. Is een fabeltje dat je moet roeren. Ik fruit wel de ui en knoflook en wortel en selderie aan op de plaat bovenop, in het merg van een koe. Dat smaakt goddelijk. De fijnproever hier merkt direct als ik de vega versie heb gemaakt. Minder smakelijk. Rijst erbij, en die glazig laten worden (carneolli he en geen arborio) En dan hup de bouillon safraan en witte wijn erbij en in de oven op 95 graden. Geniaal. Ik lig op de bank en hoor het piepertje wanneer t klaar is. Het roeren vlakvoor serveren maakt dat het zetmeel goed loskomt. Perfect!

Ginny Twijfelvuur
Doenja

Hou op.

Ik krijg honger :-)

(G)een keukenprinses
En het is geworden:

De Magimix krijgt mijn graag kokkerellende kind nu het nog nog maar pas op zichzelf woont en ruimte heeft om het op te bergen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.