Home » Forum » Welke kleur op muren

Welke kleur op muren

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
sharon*
Welke kleur op muren

Onze nieuwe woonkamer moet onder handen genomen worden en ik kan wel wat tips gebruiken.
Het is een vrij ruime L-vormoge woonkamer. Op de vloer ligt lichtblauw/grijs marmoleum, de muren zijn een soort licht grijs / wit wolkjesachtig motief (vreselijk), gordijnen zijn ook grijs (moeten dus weg), plinten grijs. kortom, kil en saai.
De vloer blijft liggen, vind marmoleum wel zo praktisch.
De muren wil ik een warme kleur geven om te contrasteren met de vrij kille vloer. Maar wat. Als basis wil ik een warme creme kleur, maar het lijkt me leuk om 1 of 2 muren een andere kleur te geven, maar welke? Ik zat te denken aan een zachte mosgroene kleur, maar ben bang dat dat te somber wordt.
Iemand ideeen?
De kamer is redelijk licht ook al hebben we geen direcht zonlicht.

angel3
Je meubels?

welke kleur hebben je meubels? als die ook een kleur hebben wordt het al snel een ratjetoe als je nog een kleur gaat toevoegen. Ik denk dat 2 kleuren in de woonkamer voldoende is dat je het dan kan zoeken in kleurnuances van dezelfde tinten.....?

sharon*
Meubels

We hebben een bruine leren bank, 2 beige-achtige fauteuills, licht houten eetttafel, donker bruin kastje. Dus geen sprekende kleuren wb meubels. Kun je volgens mij alle kanten mee op.
Wil inderdaad geen ratjetoe, maar een warme, rustige woonkamer.

MaximeM
Grijs/beige

Hoi,

Je hebt ook warme kleuren grijs. Ik zag onlangs iemand op tv in een interview die zat voor zo'n hele mooie kleur muur (beetje taupe achtig) Het was niet kil grijs, maar het neigde erg naar beige. Ik vond dat een mooie kleur, zeker gecombineerd met roomwit. Wij hebben in onze woonkamer een donkere muur, het leuke is dat ie van bruin naar grijs-antraciet varieert. Als het heel licht in de kamer is, overdag/zon dan oogt de muur antraciet, en met lamplicht in de avond lijkt de muur bruin. Als je de muren in het huis dus warme tinten geeft roomwit,beige,bruin, warmgrijs, dan zou je eventueel met de accessoires een beetje met de vloer rekening houden, dus misschien ijsblauwe kaarsen en wat kussens op de bank in het ijsblauw, gecombineerd met wat warme kleuren bruin. (ik vind bruin/blauw een mooie combi)

Op de site van histor kan je trouwens heleboel mooie kleurencombinaties bekijken.

Groetjes
Maxime

Guinevere
Paarstint

Zou een diepe, donkere paarstint, een soort mengeling tussen donkergrijs en paars, hier niet mooi bij staan? Dan inderdaad maar op een muur vanwege de lichtheid. Die plinten kun je dan overal meenemen in die zelfde kleur.

tonny
Blauw/groen

deze tint heeft mijn zoon plus wederhelft op de lange muur in de woonkamer. Op de vloer laminaat, bank donkerbruin. Losse kussens en andere details in de kleur van de wand. Het ziet er prachtig uit!

tonny

Lilian1
Wij hebben

een soort kei kleur, ja hoe zeg je dat ;grijs met wat groen zeg maar. 3 muren lichter(1 muur zie je niet bijna door de ramen) en 1 lange muur donkerder met daar over 1/3 in het midden paars met een ondertoon van grijs.
Ik was eerst bang dat het te somber zou worden maar het is zo mooi!!

sharon*
Door de bomen het bos

Dank voor alle ideeen. Ik ga denk ik voor aardetinten. Waar Maxime en Lilian het over hadden lijkt me erg mooi.

Paars vind ik heel mooi Guinevere, maar ik denk niet dat het mooi zal staan bij de vloer.

Ik heb wat kleurstalen gehaald bij Gamma en ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat zijn er veel kleuren zeg!
Ik ga 1 muur groen doen, wat voor een groen weet ik nog niet. Of een iets helderder groen (richting Lindgroen, maar iets mossiger) of een groen met een grijze ondertint. De rest van de muren doe ik denk ik een soort beige, heel licht taupe-achtig. en misschien dat ik dan nog 1 muur een donkerder beige/ taupe verf.

Minet
Heel moeilijk

Ook wij kozen een prachtige mosgroene kleur, totdat hij op de muur ging.......we schrokken ons helemaal wild!
We hebben een klein stukje een nacht laten drogen, de volgende dag vonden we het nog vreselijk :(
Opnieuw gemengd dus, tot een prachtige warmgroene kleur waar we nu al 2 jaar van genieten.
Succes met uitzoeken sharon!
Groetjes, Minet

sharon*
Minet

Nou ben ik wel benieuwd welke kleur groen jullie hebben. Ik wil nl wel een warme kleur. heb je een kleurcode of naam en merk?

Minet
Helaas

ik kan je niet helpen aan een code, merk of iets dergelijks. Ik kan je alleen adviseren om eerst een heel klein blikje of potje te kopen, zodat je het kunt testen thuis.
Succes! Minet

MaximeM
Alle muren een kleur?

Hoi Sharon,

Ga je alle muren een kleur geven, of hou je er ook eentje (room)wit of heel licht van kleur?

Maxime

sharon*
Meerdere kleuren

Maxime, ik wil de meeste muren een roomkleur doen en dan 1 of 2 een andere kleur, 1 wrs een soort groen dus en andere een soort taupe.

Ik heb vannacht de hele nacht gedroomd over groene muren ;)
In mijn droom kwam ik een hele mooi kleur groen tegen, weet alleen niet meer hoe het er uit zag.

Minet
Tip

wij hebben dus 1 groene muur, de rest is wit dat geen wit is. We hebben nl. in de groenlijn waaruit we het echt groen kozen de witste variant gekozen voor de rest. Het valt eigenlijk niet op, maar past erg mooi bij de groene muur, ik vind het mooier dan de rest roomwit. Als de zon op deze muren staat zie je het wel, maar als je het niet weet valt het niet op.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.