Home » Forum » Welke spullen voor tie dye

Welke spullen voor tie dye?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
Welke spullen voor tie dye?

Wie weet waar ik dat kan kopen?

Phryne Fisher
Action

Ze hebben het hier laatst ook gedaan. Bij de Action een of ander fixeergoedje, elastiekjes en acrylverf gekocht. En witte shirts. Mijn oudste heeft een zwart shirt gedaan met bleek. Was echt goed gelukt dus nu heeft ze voor 3 euro een hartstikke hip shirt.

Flavia
Phryne

Weet je ook welk fixeergoedje?

Kikki39
Ja

Ben ik ook benieuwd naar.
Wie weet nog meer wat voor spul je kunt gebruiken

Phryne Fisher
Pouring medium

Zo heet het. Als je googelt vind je genoeg instructies om te tie dyen.

Pom
Dylon textielverf

Wij hebben bij het Kruidvat een paar zakjes Dylon gekocht. Verschillende kleuren. Waren 5 euro per stuk geloof ik. Verder witte shirts van de zeeman en wat elastieken.

We hebben elke kleur in een aparte flacon gemengd, shirts geknoopt met elastieken, verf er op gespoten, uitwringen en 6 uur laten drogen. Daarna gewassen. Perfect gelukt!

Groet pom

Kikki39
Tja

Leuk, maar wel prijzig dan

Misdreavus
Bij aliexpress

Je moet dan geen haast hebben natuurlijk, maar wij hebben een setje van 12 flaconnen met poeder gekocht bij aliexpress, daar zaten ook elastiekjes en handschoenen bij.
Je doet gewoon water bij het poeder en je kunt aan de gang.

Daarnaast hebben we ook zwarte shirts met bleek gedaan, dat bleek (haha) niet bij alle zwarte shirts te werken, sommige worden echt heel mooi oranje, bij sommige zie je nauwelijks dat er iets mee gedaan is.

Pom
Kiki

Valt wel mee hoor. Je gebruikt niet het hele zakje. Ik had 3 kleuren en heb van alles nog ruim de helft over. En de pubers hebben 5 shirts, 6 paar sokken, een onderlaken en een canvas tas gedaan.

Eva
De meiden hier

Hebben ook van die Dylon zakjes gebruikt. Ze hebben die bij de Kruidvat. 1 zakje kost 5 euro maar daar kunnen ze echt heel veel shirts mee maken. Shirts kopen ze voor 3 euro bij de zeeman. Je hebt verder nog zout nodig voor de fixeer en elastiekjes.

Wilgenkatje
Ja, dat zout

Ik heb in het verleden ook van dat soort verfacties uitgevoerd. Leuk !! En niet zo milieuvriendelijk, een kilo ( of was het een halve ?) zout wegspoelen en later volop bleekwater om de wasmachine weer schoon te krijgen voor z’n normale bezigheden. Dus dan liever maar meteen een heleboel tegelijk verven!

rode krullenbol
Natuurlijke verfstoffen

Wie het aanzienlijk goedkoper en minder milieubelastend wil aanpakken, wende zich tot natuurlijke verfstoffen uit plantaardig materiaal. Denk aan geelwortel, uienschillen, Annattozaad, brandnetel, avocadoschillen, koffie, thee en dergelijke. Al wat doorgaans na morsen moeilijk te verwijderen vlekken in kleding teweegbrengt. Daarbij maak je vaak, indien nodig, gebruik van azijn als fixatief.

Ook hierover is veel informatie te vinden op het Internet.

Rode krullenbol

Tijgeroog
Rode krullenbol, niet vergeten

Bloed!

Kikki39
Zou

Het ook met ecoline kunnen? Dat heb ik nog staan

Phryne Fisher
Acrylverf

Wij hebben het dus met acrylverf gedaan, gewoon van die flessen knutselverf. Dat pouring medium zorgt er ook voor dat het vloeibaar wordt en je het beter kunt verwerken. Inmiddels is het shirt in de was geweest en de kleuren zijn gewoon blijven zitten.

Kikki39
Hoe

Lang heb je het laten drogen?

Wij hebben het nu met ecoline geprobeerd, heel mooi. Maar als ik het onder de kraan hou komt het er nog vanaf

Phryne Fisher
Een nacht

Het heeft een nacht gedroogd. Daarna moest het in de droger maar bij gebrek daaraan heb ik het een half uur in de oven gedaan op 60 graden. Daarna normaal gewassen. Met kleurendoekje maar dat bleef schoon.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.