Home » Forum » Welke verwarming in de keuken

Welke verwarming in de keuken?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
cobi
Welke verwarming in de keuken?

Nadat de eerste keukenboer failliet is gegaan is er nu weer een nieuw obstakel op het lange pad naar duurzaam keukengeluk. Voor de nieuwe opstelling moet de radiator wijken, en onder de uitgezochte Piet Zwart keuken past geen plintverwarming :( Piet heeft zich ondertussen onwrikbaar in mijn brein genesteld als de ultieme keukendroom, ik wil geen ander meer dan Piet. Kent iemand misschien een ultradunne, transparante nondesign radiator ,liefst eentje die je onzichtbaar aan het plafond kunt bevestigen ?

Guinevere
Vloerverwarming?

Dan kan ik zelf alleen maar vloerverwarming bedenken, Cobi. Aan het plafond lijkt me geen goed plan, warmte stijgt tenslotte.....
Of zet de oven aan en open.

Mamasan
Geen plint?

Hoe hoog is de plint bij Piet Boon? Of heb je helemaal geen plint? Onze verwarming is ongeveer 10 cm. hoog. Bij gebrek aan ruimte had hij eventueel ook nog een stukje verder in de vloer gekund. Als het niet had gepast, had ik vloerverwarming genomen.

Mamasan
Of geen verwarming

In mijn vorige keuken had ik geen verwarming. Er hing wel een heel klein electrisch kacheltje, maar dat ding gaf zoveel warmte dat dat echt teveel werd tijdens het koken. Nu heb ik plintverwarming, maar die slaat maar heel af en toe aan. 's morgens is dat wel eens fris, maar 's avonds krijg ik het al warm genoeg bij het fornuis en/of oven.

Manda Rijn
Radiator aan plafond

is helemaal geen slecht idee hoor. Ja warmte blijft hoger hangen maar zoveel merk je daar niet van. Tenzij je dus een betonnen vloer hebt met plavuizen en je graag warme voeten hebt, dan vloerverwarming.

Die plintverwarming, hmm dat moet toch wel passen ????

Manda Rijn
Oh ja nog een creatief idee

was helaas hier niet uit te voeren in de badkamer (want geen tegels aan de wand), maar ik wou toen graag wandverwarming. Dus electrische verwarming in de wand.

Dat is makkelijk te doen onder een tegelwand.

Manda Rijn
En nog eentje

een vlakke radiator aan de wand in de kleur van de wand (ik denk de standaard ral witten), prima ook te gebruiken voor memobord met magneetjes.

Mamasan
Wandverwarming

Dat vond ik toch ook zo'n geweldig idee. Ik wilde dat graag in de badkamer, achter de muur waar de douche zit. Een soort van knuffelmuur. De badkameradviseur keek me aan alsof ik niet helemaal goed was ;-)

Silone
Ik lees mee

Zelfde probleem hier, alleen zou plintverwarming wel kunnen, maar echtgenoot vreest voor herrie (want ventilator). We hebben in een nieuw te plaatsen keuken geen wand meer over.

Vera*
Dichte-/openkeuken

Wij hebben een open keuken en hebben toen wij een nieuwe keuken namen geen radiator geplaatst. De aansluiting zit er nog wel maar we hebben ook niet nodig gehad. Als je een dichte keuken hebt lijkt het me wel nodig. Of je moet natuurlijk de hele dag boven de hete pannen hangen dan krijg je het ook wel warm.

Die wandverwarming zal ik onthouden voor als wij ooit de badkamer gaan doen.

Manda Rijn
Uberigens

ik zit wat te googlen op plintverwarming en dat schijnt naast het energieverbruik ook nog eens lawaai te maken. Ik was net in een keukenzaakje en eigenlijk is het ook geen porem zo'n roostertje in die plinten.

Manda Rijn
Cobi

ja ik zag mezelf ook als een regressieve kwijlebabbel hangend tegen de verwarmde muur maar dat is het toch niet geworden, zonder tegels wilden ze geen garantie geven op het stucwerk.

Je gooit ipv een electrische vloerverwarmingsmat deze tegen de wand. Dit moeten ze met wat tape hier en daar vast plakken en dan een specie en dan de tegels erop. Die matten zijn nu ook in heel dunne versie te koop en die kan je buigen, dus die verwarming loopt dan van de vloer naar de wand over.

Guinevere
Hoe ga je daar dan knuffelen?

Als verwarming an sich begrijp ik de knuffelmuurmethode, maar hoe ga je daar dan knuffelen? Liggend op het granieten aanrecht? Dan moet je ook aanrechtverwarming nemen!

Manda Rijn
Hahaha

ja een warm granieten aanrechtblad om mee of op te knuffelen, haha !

het fijne van wand verwarming is dat je dus tegen een warme wand aan kan zitten met je rug. Niet dat je dat de hele dag door wil doen (of wel..) maar het is wel een fijne verwarming's methode.

ishtar
Kickspace

wij hadden een kickspace in de plint. Viel reuze mee met de herrie (halfopen keuken en je hoorde het nauwelijks) Hij was aangesloten op de cv, maar kon ook los 'blazen'. Als je hem dus alleen op de ketel aansluit, zou het ook geen extra kosten moeten opleveren.
Die extra (warme) blaasstand is trouwens heerlijk als je koude voeten hebt;-)!
Wat ik mis in mijn nieuwe keuken (die helaas al in het huis zat;-) ) is een carrouselkast. Verder vind ik lades ook veel handiger dan traditionele kastjes, en ben ik helemaal weg van een apothekerskast.

Mare
Ik lees ook druk mee...

... want ivm aankoop nieuwbouwwoning toevallig gisteren uuuuuurren door allerhande keukenboeren (nou ja 'boeren' in de Villa Arena, dat dan weer wel) gelopen. En gezeten. En gepraat. En dat was nog maar de orienterende fase ;-)

Hebben momenteel keuken die heel goed bevalt; via V&D (=Vendoplan/Almat keukens). Daar wilden we eigenlijk weer; maar die blijkt failliet! Ai...

Hoe dan ook; hoe blij we ook nog met deze keuken zijn, paar zaken willen we echt perse anders;
meer vriesvakruimte!! Nu 'gewoon' 3 lades, en met een gezin is dat echt te weinig. Vrijdag weekendboodschappen, pizza's erin, 's zomers ijsjes, 2 broden en nog wat spul en het is overvol. Iedere keer weer persen en balen.
En vorige keer om de esthetiek gekozen voor oven met 45 liter inhoud. Ach, hooguit af en toe en pizza en ovenschotel, zoveel ruimte heeft dat niet nodig toch? Fout! Er kan maar 1 pizza per keer (of 2 die half over elkaar liggen), op een feestje kan er of een quiche of stokbroden in... kortom, bron van irritatie.

Houden;
- de kleine lage apothekerskast (super voor alle kruiden),
- de extra hoge keuken (man is 1.87, ik 1.71 maar heerlijk en door de extra lage plint van 5 cm lijkt de keuken te 'zweven' en hebben we over de gehele breedte extra lades en bergruimte want totaal 15 cm. extra over hele keuken)
- de 5 pits (incl wokbrander) glazen kookplaat van 90 cm. (heerlijk zoveel ruimte, alle pannen kunnen naast elkaar), en
- daaronder de drie diepe en brede (want ook 90 cm.) lades waar alle voorraden in staan

Gisteren als een blok gevallen voor idd al die keukens met lades. Superpraktisch, want 1 lade frontje verbergt soms allerlei andere kleinere (bestek-)lades, maar vooral zooo mooi! Vind al die lades enorm ruimtelijk werken. Fraai dus.
En - was er niet toen wij onze huidige keuken uitzochten - al die apparatuur in graniet. Mooi zeg!

Suggesties voor verwarming heb ik helaas niet! Hebben nu open keuken, en om de hoek zit verwarming. In de keuken zelf is het warm genoeg.
Kortom; we zitten er middenin. Ik lees mee!

Mare

trijntje71
Piet zwart met kastjes zonder verwarming

hier kastjes want toen wij de keuken vier jaar geleden kochten waren lades nog geen optie. Kastje bevallen prima, ik weet niet hoe het is om lades te hebben. Verder geen verwarming, puur praktisch. Kleine keuken, wilden absoluut alles origineel houden, dus dicht, waardoor beide wanden nodig voor aanrecht en apparatuur. En dus viel de verwarming af. En hij wordt niet gemist, inderdaad zoals iemand ook aangaf 's ochtends kan het wat koud zijn maar dat geldt voor het hele huis (het is een piet zwart huis zeg maar). En tijdens koken warmt het genoeg op. En die 2 hele koude winterdagen: dan even de oven aan. Bijkomend voordeel daarvan: nostalgie :-) zo ging het vroeger ook thuis.

M Lavell
Nostalgisch vraagje

Ik had 'm ook, vroeger, de Piet Zwart. Hij zat als standaard keuken in onze huurwoning. Destijds als restpartij (wie wilde er toen nog een Piet Zwart?) door de aannemer opgekocht en in die flats geplaatst.
Die versie was nog helemaal van hout. De kastjes, de deurtjes, de houten systeemdeeltjes waar rekjes in paste, het broodplankje en zelfs de leggers waarop het plankje naar buiten gleed. Hoe zit dat met de Piet Zwart van tegenwoordig? Ook hout, of is dat inmiddels mdf, of weer iets anders?
Groet,
Miriam Lavell

Onderwerp gesloten