Home » Forum » Welke verzekering voor zoon die 18 wordt

Welke verzekering voor zoon die 18 wordt?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Welke verzekering voor zoon die 18 wordt?

Ik moet zoon helpen een gezondheidsverzekering te kiezen, hij wordt in december 18. Ik heb eigenlijk geen idee wat wijsheid is. Wat wel en wat niet verzekeren, hij sport veel dus fysio is zeker slim. Tandarts, hij gaat nog een keer voordat hij 18 wordt en alles wat gebeuren moet wordt dan voor zijn verjaardag gedaan. Maar verder, hoe kiezen we..?
Sini

Triva
Gewoon

Via independer de goedkoopste basisverzekering kiezen. Bedenk dat je met de max eigen risico maar echt een risico vsn 250-300€ loopt.

Aanvullende kun je overal kiezen, bedenk wat hij nodig heeft.

Hij krijgt 100€ zorgtoeslag, aanvragen dus nu

Paasei
Vergelijken

Ik zou zo'n vergelijkingssite gebruiken, er staan er diverse op internet. Invullen wat voor zoon relevant is en dan kijken waar dat het goedkoopst verzekerd kan worden.

Verdere afwegingen zijn vooral afhankelijk van zijn (of jouw, als 'vangnet') financiele buffer. Premie wordt lager bij een groter eigen risico maar dat risico moet hij/jullie dan wel kunnen dragen. Verder; een studentenverzekering (internet only) is vaak goedkoper, met een klein aanvullend pakket met voor jonge gezonde mensen relevante dekking (anti conceptie, wat fysio, vaccinaties voor buitenlandse reizen). Trap niet zomaar in de aanbieding van jouw eigen zorgverzekering ('laat je kind genieten van collectiviteitskorting'); blijf scherp!

Welel
Geen aanvullende verzekering nodig

Zelf heb ik gekozen voor een basisverzekering omdat ik niet meer zorg nodig heb. Ik sport ook veel en heb daarom ook een ongevallen verzekering bij ixorg waarbij tandongevallen en blessures zijn verzekerd. Dan hoef ik geen dure aanvullende verzekering die ik niet gebruik. Dus als ik een blessure oploop dan krijg ik 20 behandelingen vergoed ipv 6 in een aanvullende verzekering.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.