Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Sinilind

Sinilind

04-06-2009 om 19:06

Wettelijk recht om omruilen?

Dag
Mijn man heeft via een internetwinkel (centralpoint.nl) een kleine LCD tv gekocht. De tv was bedoelt om aan de muur te bevestigen. Maar na ontvangst blijkt dat deze model geen bevestigingspunt heeft om aan een beugel te hangen, in andere woorden, het kan alleen op een voet... Miskoop dus. De mensen achter de website zijn pas morgen te bereiken maar ik zie op hun website dat ik een retouraanvraag met klacht moet doen en dat ze dan gaan beoordelen of de klacht terecht is en of ik het product retour mag sturen. Is er iets wettelijks geregeld over dit soort dingen of is het een geval van pech gehad.
Sini

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mirreke

mirreke

04-06-2009 om 20:16

Idd recht

Er is een wettelijke termijn (7 dagen nadat je het product ontvangt) waarbinnen je een koop ongedaan kunt maken. Daarvoor hoef je geen reden op te geven. Gewoon (goed ingepakt) weer terugsturen, dan hoor je je geld terug te krijgen. Alleen de transportkosten/ptt is wel voor jou.
Ik zou het wel per mail aangeven, dat je de tv terugstuurt, voor de zekerheid.
Hier een link: http://www.deombudsman.nl/site/content/Rubrieken.asp?SbRubrkID=6&ContentID=101

Kaaskopje

Kaaskopje

04-06-2009 om 20:18

Sowieso 7 dagen bedenktijd

Bij koop op afstand heb je áltijd 7 dagen bedenktijd. En dat gaat in op het moment dat je je aankoop/bestelling in huis hebt.
http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/Kopen_op_afstand_via_internet_of_telefoon/Basisinformatie/Bedenktijd_bij_koop_op_afstand

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.