Home » Forum » Huis tuin en keuken » Wie heeft ervaring met een bordeaux dog

Wie heeft ervaring met een bordeaux dog?

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ciska22
Wie heeft ervaring met een bordeaux dog?

Al heel lang zijn we aan het dubben om een hond te nemen. Ik werk thuis en omdat ik thuis werk kom ik te weinig onder de mensen en wandel wel graag maar niet in mijn eentje, met een hond is dat al weer anders.
Van een kennis hoorde ik over deze hond en zij is er erg over te spreken. Wie heeft of kent zo'n hond en kan mij wat voordelen en nadelen van deze hond vertellen?
We zijn een gezin van 4 personen met 2 dochters (9 en 11) wonen aan de rand van het bos. Hebben een diepe achtertuin (bestraat), wonen in een rijtjeshuis. Hebben ook nog twee katten.

Petr@
Ervaring met doggen?

Wij hebben zelf een dog van 3,5 jaar (Cane Corso). Doggen zijn honden die willen waken en beschermen. Zodra jij als baas minder sturing geeft komt dat eruit.
Heb je al meer honden gehad of is dit jouw eerste? Doggen worden nl. afgeraden als eerste hond.
Mocht je toch een Bordeaux kopen dan kan ik je dit boek aanraden. Ik ben er net in begonnen en vind het jammer dat ik dit boek niet had toen we onze hond als pup kregen.

http://www.deroedel.be/boeken.php

Framboos
Turner & hooch

dat is er toch eentje? Erg groot...Je moet er van houden. Hou er rekening mee dat met grote rashonden veel ingefokte gebreken zijn, o.a. HD. Meestal worden ze niet zo oud. Zijn er geen leuke honden in het asiel? Als je een hond wilt om onder de mensen te komen zou ik er niet eentje uitzoeken die veel mensen afschrikt vanwege zijn uiterlijk.

Ciska22
Geen ervaring..

..Maar vinden het een geweldige hond om te zien. Dat boek is inderdaad een goeie.
Framboos, ik vind m er juist geweldig uit zien. En het is ook meer zodat ik verplicht mijn rondje moet gaan lopen.
Ik heb altijd gezegd dat als ik hele dagen thuis zou zijn ik een hond wilde hebben. Nu ben ik hele dagen thuis...ook als waakhond is het niet verkeerd, want tja toch een eigen bedrijf aan huis...
Wat zijn de voordelen voor een vrouwtje of een mannetje?

Tanneke
Broer

Mijn broer heeft een bordeaux dog gehad, jaren geleden.
Ik vond het altijd een mooie hond,maar zou er zelf nooit aan beginnen, in verband met de grootte en het overwicht dat je op de hond moet hebben en HOUDEN.(dat geld wellicht voor elke hond wel,maar de gevolgen zijn in mijn ogen erger bij een grote hond dan bij een kleinere keffer als het niet goed gaat).

De hond van mijn broer moest direct weg nadat hun eerste kindje was geboren. Ze hadden alles aangepakt zoals aangeraden door de fokker,maar toen baby thuiskwam, was het mis en de hond vloog erop af als een woesteling. Daarvoor was hij altijd nogal lummelig.
Mijn moeder had de baby in haar armen en moest met beide benen de hond van haar weghouden,terwijl 2 volwassen mannen hem weg probeerden te trekken.
Hij was echt door het dolle, het zag er verschrikkelijk uit.

Het is niet zo'n mooi verhaal,maar je vraagt om ervaringen. Ik ben geen honden kenner, weet alleen mijn eigen verhaal te vertellen.
Het was altijd een lief beest, ik was ook helemaal niet bang voor hem ofzo.Hij lag altijd lobbig naast me als ik er was.
De fokker heeft hem terug genomen en herplaatst op een boerderij, met een andere bordeaux dog.
Mijn broer en zijn vrouw waren er kapot van.
Maar als we daar niet met zijn allen hadden gezeten, was het heel anders afgelopen.

Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ze niet oud worden. Zou je even op moeten zoeken.

Succes,

Petr@
Ciska

Ik hoop dat je je goed realiseert dat je met het opvoeden van een dog 24 uur per dag bezig bent.
Ik ben daar te laat achter gekomen en pluk daar nu de vruchten van: onze hond valt uit naar andere honden en ik vermijd dus confrontaties met andere honden. Strand- en boswandelingen zitten er voor haar en mij niet in. Ik loop op tijden waarvan ik denk dat ik geen andere honden en mensen tegen kom.
Ik ben nu bezig met een gedragstherapeut en die vindt het geen hopeloos geval, dat geeft weer moed :-)))
Maar ik besef nu wel dat je met een dog constant bewust moet zijn wat je doet en daar consequent in moet zijn, meer dan bij andere rassen.
Succes met het nemen van je beslissing. Laat je aub niet leiden alleen door het uiterlijk!

Karin*
Niet als eerste hond

http://www.bordeauxdog.org/bd-proof.html
Ik vind het een hond met een stevig karakter, niet zo gemakkelijk op te voeden en dus niet geschikt als eerste hond.
Bovendien is hij ook nog heel sterk, dus als je hem psychisch niet onder controle hebt, lukt dat fysiek ook niet.

100%mama
Hier wel als 1e hond

en inmiddels hebben wij onze 2e Bordeaux lopen die nu 7 is.

Ik kan je onze ervaring geven (positif anders hadden we niet nu onze 2e) en eventueel tips....je mag me mailen op merlijn 04 @ gmail.com (maar dan alles aan ekaar!)

Kan hier een heel verhaal schrijven, maar misschien beter inspelen op specifieke vragen......

koentje
Google

eens op hondenforum; daar kun je alles vragen wat je wil: een forum vol kenners!

100%mama
Sorry moeder

maar je hebt absoluut geen gelijk. ELKE hond kan in combi met kinderen gevaarlijk zijn, kwestie van goed en consequent trainen en dan nog. Ik vertrouw hier onze BD meer met kinderen dan onze Cocker hoor! Kwijlen doen ze hier niet, misschien moet je weten dan honden enkel kwijlen van "verkeert" voer en oja, wel na water drinken. De combi met katten zou niet lukken? Onzin, kijk een keertje op het forum van de BD in het topic foto's, zie je die ook met kinderen. Hier komen dagelijks kinderen over de vloer hoor bij onze zoon, hij kijkt er niet eens naar.....Hier makkelijk aan oppas te komen hoor en dat komt doordat ze wel groot zijn, maar weinig ruimte innemen. Een goed getrainde hond kan door elke volwassenen uitgelaten worden. Volwassenen ja, maar onze Cocker mag ook niet door kinderen worden uitgelaten. Hier was de laatste wandeling met de club er overigens eentje van 3 uur....wij waren moe, maar de honden dolden gewoon verder hoor! Dierenarts kosten heb je gelijk in, die zijn 2x duurder en daarom zeg ook ik neem er eentje met stamboom zodat de beide ouders op HD en ED gecontroleerd zijn en neem geen pup van een ouder hoger dan B. Hoe hoger de score, hoe meer aanleg, ze mogen officieel fokken tot D.

De angst is idd onterecht, ook al merk ik hier niets van hoor, niemand loopt een blokje om juist omdat onze BD geen sjoege geeft aan andere honden. De reden van uitval van andere honden naar de BD is omdat de mimiek van de BD gerimpeld is en in hondentaal kan dat agressie betekenen. Een stabiele hond zal dus nimmer uitvallen naar een BD omdat die op gevoel een BD benaderd, een onzekere hond wel.

Is het ras "het" ras, nee tuurlijk niet, zo bedoel ik het niet want iedereen heeft een andere voorkeur. Onterecht een ras afschilderen vind ik ook weer wat ver gaan zeker omdat het niet klopt wat je schrijft.

Sassie
Ciska22

Er zijn al heel wat tips, ervaringen e.d. langsgekomen. Ik zou als ik jou was eens met een aantal erkende fokkers gaan praten als je echt voor dit ras wilt gaan. Ze zullen jullie vragen graag willen beantwoorden. Wat jullie ook kunnen doen is contact opnemen met de rasvereniging: http://www.bordeauxdogclub.nl/
Dit zijn de echte kenners van het ras.
Wat je ook kunt doen (en erg leuk) is naar een Internationale hondententoonstelling gaan. Deze tentoonstellingen worden het hele jaar door in heel Nederland gehouden. De fokkers zijn daar rijkelijk vertegenwoordigd. Ook worden er jaarlijks clubmatches gehouden. Ik weet dat dat bij de Belgische Herders zo is en ik neem aan dat je een dergelijke match ook voor Bordeaudoggen hebt. Dan zit je helemaal goed, want daar tref je fokkers en eigenaren aan en een hele hoop bordeaux doggen.

Heel veel succes met de keuze van jullie hond

groetjes,

Sassie (trotse eigenaresse van een Groenendaeler (Belgische Herder).

100%mama
Helemaal met sassie eens

en om je nog een tip te geven....neus eens rond op www.bordeauxdogforum.com . Je kan je ook aanmelden en je vragen e.d. stellen zodat je antwoord krijgt van eigenaren, maar ook de positieve en negatieve dingen kan lezen over het ras.

Er komen verschillende tentoonstellingen aan en erkende fokkers kan je vinden op de startpagina van de Bordeauxdog, nationaal en internationaal. Bij de zoektocht naar onze 1e BD zijn we verschillende fokkers afgereist en uiteindelijk 1 gevonden die in onze gedachte paste bij het plaatje wat wij hadden (in huis gefokt, weinig nesten, stamboom e.d.).

Ciska22
Gemaild

100% mamma, ik heb je gemaild.
Wij willen ook niet over een nacht ijs, daarom vraag ik ook hier naar ervaringen met deze honden. Op dat forum ben ik inmiddels ingelogd.
Goede en slechte ervaringen zijn ook nog steeds welkom!

*corine*
Kwijlen haha

Nou wij hebben een lola (lompe labrador) en die kwijlt zoals pavlov het ooit eens beschreven heeft in zijn geval van klassieke conditionering .... zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hond_van_Pavlov. Dus om half 6 staat hij kwijlend naast me om me te vertellen dat het etenstijd is ;-)
Onze lola is trouwens ook erg sterk en word ik wel eens uitgelaten. Het voordeel is dat hij echt alleen maar lomp is. Er zit niets kwaads in. Hij wil alleen maar spelen, spelen en spelen.
maar ik heb liever mijn kwijlende lola dan het keffende dotje oksel haar (lees chiuaua) van mijn vriendin. Het is dat het beestje niet sterk is, maar keft zich rot en wil alleen maar likken en happen. Nou daar ben ik niet zo van gediend.
Daarom is het ook wel fijn dat je uit zoveel rassen kunt kiezen en dan ook gaat voor een ras wat echt bij je past. Succes ermee!

100%mama
Ciska22

en weer terug :-)

Ook onze Cocker kan kwijlen als de beste hoor, ik zeg wel eens gescherend dat een gemiddlde BD niets bij hem is, maar hier kwijlen ze echt alleen als ik eten voor ze sta klaar te maken en dan is kwijlen nog een groot woord, meer druppelen. Wel als hij heeft gedronken, maar ook dat is geen kwijlen maar meer het resterende water uit zijn wangzakken. Handoekje naast de waterbak en klaar eigenlijk.

Idd, uitlaten doe ik hier absoluut niet door kinderen, maar ook onze Cocker mag niet uitgelaten worden door kinderen. Heeft niets met mijn honden te maken, die lopen echt netjes naast en de BD geeft een enkele sjoege naar andere honden, maar het zal maar gebeuren dat er toch wat gebeurt, die verantwoording wil ik niet bij kinderen leggen. De Cocker mag heel af en toe mee met ons buurmeisje naar een hofje waar haar tuin aan grenst om te rennen met hun hond, maar alleen als ik ze kan zien of haar moeder.

Ik zie je op het forum!

Onderwerp gesloten