Home » Forum » Wie heeft geen afwasmachine

Wie heeft geen afwasmachine?

65 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fély
Wie heeft geen afwasmachine?

Sinds uit het echtelijk huis ben, was ik weer met de hand af. Nu is het me opgevallen dat ik eigenlijk de enige ben in mijn omgeving. Ook al mijn gescheiden vriendinnen hebben een vaatwasser. Ik vind het eigenlijk niet eens zoveel meer werk. Het is trouwens niet eens mogelijk er een te plaatsen, want er is maar 1 waterafvoer in de en die is voor mijn wasmachine.

Wie wast er nog meer met de hand?

jacci
Ja hoor

Ik was ook met de hand af. Waar ik nu woon heb ik geen plek voor een vaatwasser, keukentje is veel te klein.

amk
Ik ook

want waar zou ik anders de gezellige gesprekken met dochterlief moeten hebben. Plaats heb ik wel, aan en afvoer is zo aangelegd, dat is niet zo veel werk. Maar ik vind het zo lang duren voor je afwas klaar is. Zelf doe ik er 10 minuten over. Zo groot is die afwas niet van 2 tot 3 personen.

tonny
Jawel

al die jaren waarin ons gezin groeide van 2 naar 6 zijn we vaatwasserloos doorgekomen. Nu wonen we met ons 3-en, dit huis heeft een vaatwasser maar meestal wassen we zelf af.

Spullen uit de vaatwasser moet je altijd toch even nalopen, vind ik, en/of vooraf serieus voorspoelen en dat kost ook tijd en moeite. Dan was ik net zo graag even af, is het meteen opgeruimd.

Volgens mij is het een gewoonte geworden, die vaatwasser.

Picasso
Gewoonte?

Ik vind het een onmisbare gewoonte :-) Zelfs zwager, die nooit een vaatwasser had is nu ie hem wel heeft erg blij. Je keuken is altijd opgeruimd.
En die gezellige gesprekken hebben wij gewoon de hele dag door.
Maar goed, je kunt ook prima zonder leven, maar liever niet in mijn geval.

Fiorucci
Ja hoor

Ik heb er nu een, want eerlijk is eerlijk, met een groot gezin is het wel fijn. Maar ik heb jaren zonder gedaan hoor, en ik vind het zeker geen onmisbaar apparaat.

Rafelkap
Geen vaatwasser

Wij hebben er geen en al zouden we er een willen, er is geen plek voor :-)
Ik vind het totaal onnodig (4 personen hier), maar dat zijn van die dingen, als mensen ze eenmaal hebben denken ze niet meer zonder te kunnen :-)

maan.
Dus niet de enige!

Ik ben dus niet de enige!! Nu zijn er al negen zonder vaatwasser!!

En behalve geen vaatwasser heb ik dus ook geen magnetron en ook geen wasdroger. En nee ik kan niet zeggen dat ik ze mis!

Poezie
Ik heb een kleintje

Zó makkelijk als je echt veel hebt na een feestje, of als je ziek bent ofzo. Veel gebruik ik 'm niet, maar ben wel héél blij dat ik 'm heb.

Gr. Poezie.

dc
Afvoer

Ik heb wel een vaatwasser, maar in mijn vorige huis was ook maar 1 waterafvoer. Daar een T splitsing opgezet, zodat de afwasmachine en wasmachine daar gebruik van konden maken. Ik kon ze alleen niet tegelijk aanzetten.

Voor het geval je het nog een keertje zat wordt, dat met de hand afwassen :-)

Jessica O
Ook geen

afwasmachine. Op zich heb ik er de ruimte wel voor, maar ik hoef er geen. Werd zelfs een beetje vreemd aangekeken toen we een andere keuken uitzochten en ik er geen vaatwasser in nam.
Na het eten even afwassen, keuken schoonmaken, is al helemaal zo`n ritueel geworden.

Jessica

tonny
Inderdaad jessica

de keukenoppervlakken die je gebruikt hebt even een sopje geven doe je vanzelf na het afwassen; als je alles in de vaatwasser zet, moet dat nog steeds gebeuren. Zéker als je kinderen de vaatwasser vullen blijft dat aanrecht liggen zoals het erbij lag ;) die gaan niet spontaan het gasstel afnemen, om maar wat te noemen.

Margriet*
Ha maan

"En nee ik kan niet zeggen dat ik ze mis"

Hoe weet je dat nou als je die zaken niet hebt!

Ik vind een droger en een afwasmaschine veel tijd besparen, tijd waarin ik iets anders kan doen (OOLen bijv).
Ik heb van het weekeinde nog staan afwassen bij mijn ouders, vind ik niet vervelend om te doen. Ik heb een leuk gesprek met mijn vader gevoerd. Maar thuis heb ik nog veel meer klusjes waar ik nu al niet aan toe kom.
Wij zijn met zijn vijven, is veel afwas, was etc.

Terpi
Hebergeen

Ik sluit me aan in de rij van geen vaatwassers. Zou er verband bestaan tussen 'geen vaatwasser' en 'alleenstaande moeder'? ;)

fryskdumke
Geen vaatwasser

hier een gezin van 3 personen en geen vaatwasser. Wel gehad maar die ging stuk en wij zagen het nut er niet van in om een nieuwe te kopen.

Aïda
Hier ook

geen vaatwasser. Voor mijn scheiding wel altijd een vaatwasser gehad, en daarna niet meer. Ik moet zeggen dat ik hem wel enorm gemist heb, maar nu ik zie dat mijn vaat er veel mooier en schoner uitziet, ben ik bij het weer met de hand te doen.
En het is meestal zo gedaan.

Urslau
Ook niet

geen vaatwasser. Wel een droger en combi magnetron. Vooral laatste vind ik erg prettig. En nee geen 1 oudergezin.

Kaaskopje
Niet, wel, niet wel

We hebben er een gehad, die ging stuk, daarna hebben we jaren zonder gedaan. Mijn man zag een nieuwe niet zitten. Met de hand afwassen was immers zo gepiept. Maar ik miste de afwasmachine best en en man raakte het gezeur van onwillige kinderen net zo zat als ik, dus er is er weer een gekomen. En ik ben er héél erg blij mee. Het scheelt werk, rommel op het aanrecht, irritatie én het droogt mooier op dan zoals wij deden, op het aanrecht laten drogen (dat scheelde tijd).

bibi63
Mijn belangrijkste pluspunt

is niet zozeer het mindere werk, want dat valt wel mee. De totale tijd die je bezig bent met in- en uitruimen, is niet zo heel veel minder dan de afwas (meestal dan). Het allergrootste voordeel zie ik in het opgeruimde aanrecht. Het niet tussendoor de ontbijt/koffie/lunchboel hoeven af te wassen om ruimte te hebben omm te koken.
Gr. Bibi

kien
Geen vaatwasser

Net als bij Jessica: toen we drie jaar geleden een nieuwe keuken kregen ging iedereen er van uit dat we nu toch wel een vaatwasser zouden krijgen. Nee dus. Ik wilde de ruimte daar niet aan kwijt.
Wat betreft dat opgeruimde aanrecht: niet steeds nieuw servies gebruiken en netjes opstapelen en het ziet er prima opgeruimd uit. Het staat in ieder geval nooit in de weg.

Kien

Vic
Gek werd ik ervan

Ik heb na mijn verhuizing naar een huis zonder vaatwasser 1 maand zonder gezeten. Eigenlijk had ik in mijn retro jaren '80 keukentje ook geen plek voor een vaatwasser, maar toen een collega riep dat hij er nog een had staan van 45 cm breed, heb ik een kastje weg gesloopt. De vaatwasserafvoer gaat in hetzelfde gat als de gootsteen (wel met verloopstukje), dus daar hoef je niet iets speciaals voor te maken. Ik heb wel een extra electragroep moeten laten maken.
De maand zonder vaatwasser vond ik echt vreselijk. Ik heb 's morgens geen tijd om af te wassen, dus dan bleven ontbijtbordjes en glazen de hele dag staan. Ik heb dat opgelost door een teiltje in het keukenkastje, waarin ik alle vuile vaat zette. Dan kun je verder alleen niets meer kwijt in zo'n kastje, dus ideaal is anders.

tonny
Als je de hele dag weg bent

dan zie je die ongewassen bordjes en glazen toch niet? Of ze nou netjes in een afwasbakje staan te wachten, gestapeld op het aanrecht of in de vaatwasser? In alledrie de gevallen zie jij ze niet, want je bent elders ;)

Of wil je het netjes hebben voor buren die langs je keukenraam wandelen?

Clo
Geen

Ik wil wel een vaatwasser hoor. Omdat vriend hier de voornaamste afwasser is en die laat het ten eerste veel te lang staan en ten tweede doet hij het niet goed. Verder zou ik niet veel voordeel hebben, want tafel afruimen en keuken schoonmaken, dat doe ik dan weer, het zou dus het fijnst zijn voor vriend. Wel plaats en aansluiting, maar we wilden afgelopen jaar verhuizen, dat gaat door omstandigheden niet door en nu weet ik het even niet, dus doe ik maar niets.
Wasdroger wel gehad op flatje (ONmisbaar), was er nog in eerste huis en ging stuk in dit huis en toen heb ik besloten geen nieuwe meer te nemen, want behalve dat ik in het trapgat van de zolder en over de hele breedte van de zolder twee 8 kilo wassen kwijt kan, bespaart het ook een hoop. Was wel gezellig, die warmte, de geur.....

Pham
Nu nog niet

maar na de keukenrenovatie in maart wel! kijk er al naar uit.

gr Pham

Brabander
Al 16jaar

in ons nieuwe huis stond een losse vaatwasser die we "erbij kregen", en toen we de keuken verbouwden kwam er een nieuwe. We zijn nog maar met zijn tweeen, maar toch ideaal. Even afspoelen, en hup uit het zicht. Pannen altijd met de hand, dat wel. Afspoelen is wel nodig, want hij draait maar eens in de 3-4 dagen.

Astrid
Wel vaatwasser, maar gebruik 'm zelden

Hier een gezin met 5 en een vaatwasser. Al jaren. Man heeft de vaatwasser nog nooit gebruikt. Hij vindt het zo'n onzin ding en wast net zo snel met de hand af. Ik gebruik 'm af en toe als ik echt geen zin of tijd heb.

Ik vind met de hand afwasen net zo makkelijk. Ik was 's morgens altijd af en ruim het ook weg. Ook al heb ik geen tijd. De aanrecht moet leeg en schoon. Als ik de afwas een keer laat staan dan is er echt iets aan de hand. Zeker zo'n ochtend afwas is 5 min. werk. Maar ook de avond afwas vind ik niet echt veel werk. Gezellig kletsen is er echter niet bij, want er helpt hier zelden een kind mee.

Zonneschijn
Wel

En natuurlijk kan ik zonder maar dat wil ik helemaal niet. Ik vind het een gemak. Ik verbaas me er ook over dat men binnen 8 minuten klaar is met afwassen. Ja een paar bordjes maar de afwas van het avondeten, daar deed ik vroeger toch echt langer over.

Als je de tijd meerekend dat ie aanstaat dan gaat het idd. sneller met de hand maar zodra ik op start druk is het voor mij al klaar :-)

Oja, ik spoel vieze etensborden wel even af, hoeft ie ook niet zo'n lang programma te draaien.

Kortom, ik WIL niet zonder :-)

Primavera
Helemaal om

Tot twee jaar terug woonden we in een huis zonder vaatwasser en dat was ook met 6 personen best te doen. Althans voor mij, man waste toch af voor het grootste gedeelte van de tijd, want ik reageer soms allergisch op afwasmiddel en ook op rubber handschoenen. Het aanrecht en één wasbak stond eigenlijk wel altijd vol, maar dat was tamelijk uit het zicht, omdat we een piepklein keukentje (met geeneens plaats voor een vaatwasser) hadden die aan een eetkamer vast zat.
En toen gingen we verhuizen naar een huis waar al een mooie keuken mèt afwasmachine inzat. Binnen een maand waren we helemaal om. Eindelijk een leeg aanrecht wat daardoor ook makkelijker schoon gehouden wordt. De vaat stapelt zich gedurende de dag op in de vaatwasser en 's avonds als het nachttarief ingaat zetten we hem aan. Voorspoelen of naspoelen doen we niet aan, het was alleen even een kwestie om het juiste vaatwasmiddel te vinden.
Het grote voordeel van een leeg aanrecht is niet zozeer het zicht (dat zal me worst wezen), maar het heel houden van ons servies. Onze kat van twee-en-een-half wil namelijk graag bordjes en kopjes van het aanrecht afmeppen.
Combimagnetron heb ik al sinds mijn studententijd, nog steeds dezelfde die na iets van 14 jaar intensief gebruik het nog steeds prima doet.
Wasdroger hebben we niet. Maar nu onze wasmachine het aan het begeven is twijfel ik ernstig of het geen zin heeft om zo'n was-droogcombinatie aan te schaffen voor de regenachtige, maar geen koude dagen. De verwarming slaat dan niet aan en dan krijg ik mijn was nauwelijks droog in huis.
Groeten Primavera

muizemeis
Bijna weer

Ik ben de enige van mijn vriendinnen die een vaatwasser heeft, maar als ik straks weer op mijzelf woon, ga ik ook weer met de hand afwassen. Hoogstwaarschijnlijk neemt een vaatwasser teveel ruimte in, en zeker weten vraagt hij me teveel stroom.
Muizemeis

Aïda
Ja hoor groentje

ik was onder de lopende kraan af. Ik moet er niet aan denken de laatste vaat in vies water te moeten afwassen.
Nee ik gruwel er al van als ik er met mijn handen in moet. Dus ja toch onder de lopende kraan.

Nely
Met de hand

al twijfelen we de laatste tijd of we misschien toch een vaatwasser zullen nemen. We hebben een open keuken en je komt bij ons vanaf de gang via de keuken binnen. Als er dan nog afwas staat lijkt het snel rommelig. Aan de andere kant ben ik nu vaker thuis dus heb dan meer tijd om de afwas te doen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.