Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-10-2010 om 18:43

Winkelen in kleef

Hoi,
Morgen gaan we een dagje naar Kleef om te winkelen. Wij houden van de gewone leuke winkels en mijn man wil graag naar een winkel waar ze messen enzo verkopen.
Welk gedeelte van Kleef is dan leuk? Waar kunnen we het best parkeren?

grt Dendy

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yta Chalne

Yta Chalne

17-10-2010 om 19:24

Kleve

Zo groot is Kleve nou ook weer niet. Het is ongeveer één (lange) winkelstraat, die je niet kunt missen. Mijn favoriet is de theewinkel in het nieuwbouwstukje achter de fontein.
Om inkopen te doen (kinderschoenen, kruidenierswaren, drogisterijspul, etc.) gaan wij altijd even op de terugweg langs de Hoffmannallee. Rechts in de hoek (net buiten zicht) de megakinderschoenenwinkel, die sla ik niet graag over
Veel plezier!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-10-2010 om 20:29

Aha

mijn buuf had het over een oben- en unterkleve. Vandaar dat ik me afvroeg waar we het beste heen kunnen.
Ik vond online Die neue mitte, daar kun je ook parkeren. Kost een kapitaal zeker?

Dendy

Op de hoffmannallee niet alleen kinderschoenen

Daar verkopen ze tegenwoordig ook Esprit, Rieker en andere heel leuke merken!!
Echt de moeite waard om binnen te lopen. Ik heb er laatst een paar Geox en S. Oliver (voor de kids) en rieker (voor mezelf) gekocht en moest 150 euro afrekenen.

Kleve centrum is ook leuk.
Veel plezier!!

Flora B

Flora B

18-10-2010 om 07:32

Parkeren

kost geen drol in duitsland, niet te vergelijken met hier! Veel plezier....

An

An

18-10-2010 om 09:03

Ha ook toevallig

Wij, buurvrouw en ik met alle kinderen, gaan zo om 10.00 uur weg. Eerst naar de Moeder Theresa stichting(= outlet) in Ulft dan door naar Kleve voor schoenen. Inderdaad naar de shoeoutlet aan de hofmannallee. Ook nog even naar de Bauseoutlet(ook kinderschoenen) even verder shoppen daar (intersport, leuke kledingwinkel, deichmann) en dan als laatste naar de Mac op de ring. Die is vfeeeel prettiger dan die op het plein. He, ik heb er zin in.......Doen we 2 keer per jaar. Dus, misschien tot zo!

Groet, An

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-10-2010 om 19:04

Viel tegen

Wij vonden Kleve nogal tegenvallen eigenlijk. Geen speciale winkeltjes waar je lekker kan rommelen. Maar voor ons gevoel de gewone zaken die je overal vind. Persoonlijk vind ik Den Bosch oid veel gezelliger.
Wat vinden jullie zo leuk aan Kleve?

Dendy

Yta Chalne

Yta Chalne

18-10-2010 om 21:25

Niet bijzonder

Mijn enige redenen voor Kleve zijn de schoenenwinkel en, de belangrijkste, de Edeka en de DM ernaast. Voor allerlei dieetbenodigdheden die hier niet te koop zijn of veel duurder, DM producten waar mijn dochters niet buiten kunnen (zoals de kokoslijn, de krullenshampoo en de Bad Emser Pastillen) en heel veel bakbenodigdheden voor man, die bakfanaat is en dol op het (enorme) schap bakdingen in elke Duitse supermarkt. In het oude centrum vind ik alleen de theewinkel onmisbaar, die hebben een paar soorten dioe ik in Nl. niet kan krijgen. Voor mode etc. hoef ik mijn eigen stad beslist niet uit, en al helemaal niet naar Duitsland (hoewel Düsseldorf en de Königsallee wel weer echt de moeite waard zijn om kwijlend langs te lopen).

An

An

19-10-2010 om 12:57

Niet als winkelstad nee

Nee, naar Kleefcentrum ben ik een keer geweest daar vond ik niets aan. Wij gaan inderdaad voor de schoenen. Laarzen voor de meiden voor €50,00 en minder. (Ricosta, sir oliver en nog iets) Dat vind ik hier niet buiten de Schoenenreus. Winterjassen van Rucanor bij de outlet in Ulft. Voor €25,-. Kijk daar word ik blij van. Echt winkelen doe ik zonder kinderen in Utrecht of zo.
Groetjes, an

Kerstspullen

Ik ga wel graag naar Kleef, hoewel ook maar twee keer per jaar of zo. Ik vind de speelgoedwinkels veel beter geassorteerd: niet alleen maar computerspelletjes en dergelijke, maar meer dingen die je hier ook wel in de wat betere speelgoedwinkel kunt krijgen.
Verder ga ik altijd naar het Klever Kerzenhaus. Daar hebben ze nog echte kerstboomkaarsjes en houdertjes. In Nederland is nauwelijks aan dergelijke spullen te komen. En er was ook nog een heel leuk winkeltje met allemaal kerstboomhangertjes, op het plein met die zwaan, maar die is nu weg. En op de terugweg langs Kaufland voor de boodschappen. Vooral kruiden, bakproducten, luxere houdbare producten (zoals fonds) en drank.
Kleef is wel vrij klein: ik zal er nooit een hele dag voor uittrekken. Misschien dat dat je is tegengevallen?
n@nny

Schrecklich

Ik vind Kleve helemaal niks aan. Ik woon er vlakbij en ga wel eens met mijn moeder mee als ik haarverf of andere drogisterijprodukten nodig heb, die schelen enorm in prijs. Maar voor kleding of schoenen (voor mezelf) kan ik er absoluut niet slagen. Niet dat ik zo'n afwijkende smaak heb, maar ik vind de kleding oubollig en duur. Ik ga dan liever naar Oberhausen, naar het overdekte winkelcentrum. Maar ook daar hoef je niet meer dan 1x per jaar naar toe, om het leuk te houden

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-10-2010 om 20:00

Woutje o.t.

Ben jij verhuist dan? Ik dacht te weten dat jij ook in T woonde, in de wijk P.

Dendy

Dendy -ot

Je hebt een goed geheugen Dendy! Maar ik ben inmiddels alweer ruim 2 jaar geleden naar de directe omgeving van Nijmegen verhuisd (terug naar de wortels, heerlijk) en woon nu dus vlak bij Kleve.

Kleef was vroeger veel leuker

Ik kwam er als kind al.
Tot een jaar of 20 geleden had je in het centrum allerlei heel leuke gespecialiseerde winkeltjes. Je kon er schitterend speelgoed kopen (Steiff enzo), mooie kleding, reformartikelen.

Maar ik vind het erg achteruitgegaan o.i.v. Blokkerterreur (zelfs die zit er).
Toen een jaar of wat geleden de Schätzlein supermarkt op het bovendeel van de hoofdstraat dichtging, Schlaraffenland sloot (heerlijke broodjes Kasseler met zuurkool, daarvoor alleen al gingen we erheen), en er vooral van de ketenzaken kwamen was voor ons de lol er af.

Nee dan vroeger...kon je echt heerlijk Gutbürgerlich eten bij het restaurant van Kaufhof of waanzinnige pizza's in het zijstraatje dat naar de Varkensmarkt liep.

Deze zomer in de buurt geweest, gewoon naar de Pennymarkt, Aldi en Rewe in Kranenburg, had ik weer voorraad (waarom kun je in Nederland nou geen fatsoenlijke Gulashgewürz vinden?). Kleef overgeslagen. Ik hou liever het oudere, leukere Kleef op mijn netvlies.

fladder

fladder

22-10-2010 om 14:23

Geen winkel, maar...

...ik koester erg goede herinneringen aan een museum in een oud Kurhaus, waar ik jaren geleden ben geweest. Daar heb ik het werk van Mataré leren kennen.
http://www.museumkurhaus.de/nl/info.html
Ik begrijp uit de site dat het nu verbouwd wordt...?

mirreke

mirreke

22-10-2010 om 14:25

Er zit nog één schitterende stenenwinkel

maar die moet je wel weten te zitten, hij zit niet in de loop. Die is echt bijzonder, een familiezaak met veel kennis en mooie dingen. En een geweldige knutselzaak, AVEMA, met van alles te koop, ook via internet trouwens. Ook niet in de loop.
En voor de kinderen een goede gameshop, meer een soort buurtinloop (als hij open is) waar je ook aan een tafel kan gaan zitten spelen. En een kapper waar het knippen 7 euro kost.
Ik woon vlak in de buurt, en ik rij juist altijd weg van Kleve, ik zou er nooit speciaal heenrijden om te gaan stadten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.