Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ivanka

Ivanka

11-03-2018 om 18:38

Witte wijn hoelang houdbaar

Hoe lang bewaren jullie een geopende fles witte wijn ?

Lees op internet 2 dagen.....maar ben wel benieuwd naar jullie mening

Phryne Fisher

Phryne Fisher

11-03-2018 om 18:47

Langer

Volgens mij kan twee weken ook. Het zijn tegenwoordig allemaal schroefdoppen. Ik proef er in ieder geval niets geks aan als hij langer dan twee dagen staat (in de koelkast).

En je kan er

een fantastische wijnazijn van maken! Van elke wijn, trouwens.
Restje een paar uur aan de lucht blootstellen bij kamertemperatuur, vervolgens de fles afdichten met een losse prop watten zodat er geen fruitvliegjes in komen. Laten staan bij kamertemperatuur, om de paar dagen een druppel proeven.
Eens je een goede wijnazijn hebt, bewaren in de koelkast. Daarmee kan je dan het volgende restje wijn enten, door er een paar druppels van je wijnazijn aan toe te voegen.
Je moet wel wat geluk hebben. Het is zoals met zuurdesem: op de ene plaats lukt het altijd, op de andere nooit. Het heeft te maken met het specifieke, plaatselijke microbiologische biotoop.

angel3

angel3

11-03-2018 om 20:16

Weekje

Hier gaat soms de fles niet op in weekend 1. Dan gaan we het weekend erna ermee verder. Gaat prima. Laatst stond er 1 van 2 weken oud en die was heel donker geworden.

invriezen

Restjes wijn kunnen ook in de vriezer, al bevriest het door de alcohol niet helemaal keihard. Maar goed, handig voor sauzen die om een scheut wijn vragen.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.