Home » Forum » Zijn er hier dames met hele mooie nagels voor tips

Zijn er hier dames met hele mooie nagels voor tips?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Juulia
Zijn er hier dames met hele mooie nagels voor tips?

Ik heb op het moment vreselijke handen. Ze zien er niet uit. Ik heb (door stress) flink zitten knabbelen aan mijn nagels.
Nu groeien die nagels wel weer aan maar hoe kom ik die tussentijd door? Ik wil geen nepnagels (is mij een beetje te duur mede door het onderhoud daarvan).
Het zijn nu m.n. die kapotte nagelriemen die ik graag weer heel wil zien. Hoe pak ik dat aan? Moet ik iets kopen (olie, creme)? Moet ik die nagelriemen nu wel of niet terugduwen en waarmee?

Wie weet raad?

Juulia

merel
Smeren

inderdaad je nagelriemen goed blijven insmeren, zet desnoods een potje creme+vijltje op de plek waar je 's avonds altijd tv zit te kijken (dat is voor mij het moment om aan mijn nagels/handen te prutsen)
Mijn nagelriemen duw ik zo vaak als ik er aan denk (paar keer per week) terug met de achterkant van een vijltje (metalen vijltje heb ik en ik gebruik de vijl eigenlijk nooit maar wel de achterkant om terug te duwen) bij een nagelsetje heb je er nog andere dingetjes ook voor, bijv. een zgn. bokkepootje, een houtje of plasticje met rubber dopje eraan.
Vaak smeren dus, nagelriemen regelmatig terugduwen en je nagels vijlen (ik vijl het liefste met een papieren vijl)

ChrisH
Alles is al wel gezegd

Maar je zou er ook op kunnen letten dat je bijvoorbeeld handschoenen draagt tijdens huishoudelijke klussen waarbij je handen veel in het water zitten.

Herôme heeft een fijne glasvijl. Het kleine model kost iets van een tientje en daar kun je in principe je hele leven mee doen. Nagelriemen elke dag insmeren met een speciale crème en vergeet niet om met dat terugduwen voorzichtig te werk te gaan.

Chris

kastanjet
Waarom

moet je je nagelriemen terugduwen? Zoals je merkt ben ik een manicuremaagd, dus ik heb echt geen idee...

Merel
Kastanjet

Omdat je anders van die velletjes krijgt langs je nagels. Mijn kinderen (13 en 16) vergeten het vaak dus hebben daar altijd velletjes hangen, of het is rood of zelfs een beetje ontstoken. Als je je nagelriemen regelmatig wat terugduwt dan blijft het mooi. Het lijkt of je nagelriemen inderdaad een beetje vastplakken aan je nagel en dan kan je van die kleine velletjes/wondjes krijgen.

Roosje Katoen
Mwah

ik denk dat het per persoon verschilt. Ik heb nog nooit mijn nagelriemen teruggeduwd of ingesmeerd, vijl altijd heen-en-weer met een ijzeren vijl en heb toch hele mooie nagels. Al zeg ik het zelf ;-)

merel
Goed!

Nou ik vijl ook zagend, weet dat het niet goed is, maar het vijlt gewoon veel handiger. Als ik niet vijl, dan bijt ik mijn nagels af bij iedere oneffenheid. Mijn nagelriemen smeer ik gewoon in met nivea als ik mijn handen insmeer. Smeer ze niet speciaal alleen daarvoor in, maar ik heb snel droge handen dus dat smeer ik echt wel een paar keer per dag in, omdat het heel vervelend voelt. Maar die velletjes had ik vroeger altijd en nu niet meer. Maar inderdaad zullen er ook mensen zijn die daar helemaal geen last van hebben (en wellicht ook helemaal geen last van droge handen)

kastanjet
Dank

Weer ierts geleerd. Maar ik heb nog nooit velletjes aan mijn nagelriemen gehad. Vandaar misschien dat ik geen idee had...

Dorry1
Gelatine

En elke dag pudding eten met gelatine, daar krijg je mooie harde nagels van.

Dorry

Triple
Dorry

Pudding?! Kan het ook met winegums? Vind ik veel lekkerder.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.