Home » Forum » Zijn er hoeslakens die passen bij dikke matras

Zijn er hoeslakens die passen bij dikke matras..?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vivo
Zijn er hoeslakens die passen bij dikke matras..?

We hebben een comfortabele behoorlijk dikke matras aangeschaft (20 cm), en er helemaal niet bij stilgestaan dat onze hoeslakens en moltons hier niet goed omheen passen. De zijkanten van de matras liggen nu zeg maar 'bloot'. Dat heb ik liever niet, want op den duur blijft dat natuurlijk niet schoon, en bovendien schieten de hoeslakens er nu wel eens af. Ik neem aan dat er wel speciale hoeslakens bestaan voor zulke dikke matrassen. Maar hoe weet je -als je bijv. online besteld-, of ze passen? Er staat meestal alleen een breedte en lengte maat bij.

loontje76
Waterbed

Volgens mij kun je ook hoeslakens kopen voor waterbedden, die zijn ook altijd dikker

Fiorucci
Kan hoor

Ik heb een matras van 30 cm hoog, en koop de hoeslakens bij Ikea. Hema heeft ook hoeslakens speciaal voor hoge matrassen.

vivo
Dank, helemaal geholpen...

Bij hema.nl zie ik geen matrasdikte erbij vermeld, maar ik neem aan dat ik het over het hoofd zie en anders zal het het vast bij de winkel wel te krijgen zijn

....maar mijn vraag heeft nog een staartje, we hebben ook nieuwe kussens, ze zijn een enorme verbetering en slapen heerlijk, alleen 60 cm breed. Soort Amerikaans model...dus ook naar kussenslopen extra breed ben ik op zoek!

merel
Kussenslopen

Kussenslopen van 60 breed bij welke maat hoogte dan? Ik zie voldoende kussenslopen waar de maat 60 in voorkomt (maar ik weet de ander maat verder niet)
Ik heb ook grotere kussens en als ik wel eens een leuke dekbedset heb waarbij de kussenslopen niet passen dan heb ik daar extra kussens voor (gewoon een paar van de ikea, ook altijd handig voor loge's) daar doe ik dan dat sloop omheen wat leuk bij het dekbed kleurt en voor mijn eigen kussens koop ik bij de Hema(of andere winkel) een effen stel wat erbij kleurt.
Bij het opmaken van het bed staat het wel leuk die dubbele kussens (die je er bij het slapen gewoon even afgooit, of niet, wat je zelf prettig vindt.

Marie
Hoeslakens

Hoi,
Bij de meeste hoeslakens staat er bij tot welke matrashoogte ze geschikt zijn. Ook bij de Hema volgens mij. Je moet dan wel de wat duurdere soort hebben.
Verder vond ik nog dit:
http://www.linolux.nl/linnenshop/Slaapkamer/HOESLAKENS/?Merise_2267
http://www.linolux.nl/linnenshop/Slaapkamer/HOESLAKENS/?Hotel_1628
Je zult ook een nieuw molton hoeslaken moeten hebben? Of gebruik je die niet? (wij wel, anders zweet het zo):
http://www.linolux.nl/linnenshop/Slaapkamer/HOESLAKENS/?Livello_1832
De opmerking over de kussens begrijp ik niet helemaal. Heb je het over kussens van 60 x 70 cm? (hele normale maat volgens mij) Wij slapen bijvoorbeeld op deze:http://www.linolux.nl/linnenshop/Slaapkamer/HOOFDKUSSENS/?Eclair_44
http://www.hema.nl/winkel/wonen/hoeslakens-moltons/2-pak-slopen-extra-kw...(99000315)
Of over slopen van 50 x 60 cm die de Ikea verkoopt? Wat dus heel onhandig is bij kussens van 60 x 70 cm.
groetjes

vivo
....

Nee, het zijn extra brede kussens maar de hoogte maat is zoals een gewoon kussen. Mijn man had ze ergens voordelig op de kop getikt omdat we logees kregen voor een kleine week en we geen goede comfortabele kussens hadden. Maar we hebben ze ook een nachtje uitgeprobeerd en ze waren geweldig. Ik heb ze helaas niet bijdehand om het precies op te meten. Maar de gewone kussenslopen passen er niet omheen.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.