Home » Forum » Zijn er hoezen voor bedlades

Zijn er hoezen voor bedlades?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Iris
Zijn er hoezen voor bedlades?

We hebben een klein huis en proberen alle ruimtes te benutten. heb nu een Ikeabed met 4 flinke laden eronder. isdeaal, daar liggen dekbedhoezen en lakens in. Maar..het wordt erg stoffig natuurlijk. Heb er al een vuilniszak op gelegd, maar werkt niet echt.
Zijn er hoezen voor in de bedlades? En zo ja, waar koop ik die? Of heeft iemand anders misschien een creatief idee?

Wiske71
Vacuum zakken

Hoi,
Ik stop in de bedlades dingen die ik niet baak gebruik. Of wisselende seizoenskleding. Alles zit verpakt in van die grote plastic zakken die je met de stofzuiger vacuum zuigt. Dan past er bovendien meer in.

Groeten, Wiske

wendelien
Of

Er zijn ook van die lage transparante plastic dozen met deksel in de handel. Wellicht zijn die handiger voor je linnengoed. Verder zijn er van die stoffen zakken met rits waarin je dekbedden, slaapzakken e.d. luchtig kunt opbergen (o.a. bij Ikea)

Merel
Misschien dit?

Zijn het losse lades? Dan zou je misschien van een stuk stof een hoes kunnen maken in de afmeting van de la, in de lades zelf timmer je op iedere hoek een spijkertje zodat het daaromheen kan blijven hangen? Of je kan ook een knoopgat in de hoes maken, die je dan om het spijkertje hangt, kies dan voor een spijker met een grote kop. Zoiets?

albana
Bedzakken?

Ooit heb ik (voor het werk) bij een speciaalzaak waar ze dekens, beddegoed en dekbedden verkochten van die plastic hoezen gehaald, die om de dekbedden/dekens zitten als je ze koopt. Je weet vast wel wat ik bedoel, van die plastic soort hoezen met zo'n wit randje en qua hoogte een centimeter of 20 en dan aan 1 kant een rits.
Je ziet ze ook bij kwantum e.d. om de dekbedhoezen heen zitten als ze opgestapeld zijn als voorraad.
Die hadden wij op het werk nodig om inderdaad dingen stofvrij op te bergen (ging om dekens, die in de zomer niet nodig waren natuurlijk).
Zo'n speciaalzaak heeft er wel wat die 'over' zijn, misschien willen ze ze bewaren voor je, voor een zacht prijsje?
Ze zijn wel handig, want ritsje open en je haalt er zo wat uit.
groeten albana

Janna
Hoeslakens?

Afhankelijk van de grootte van je lades kun je misschien jersey of badstoffen hoeslakens gebruiken? Je hebt ze al vanaf ledikantmaat. Die kun je af en toe uitkloppen of in de was doen.

Om ervoor te zorgen dat ze goed blijven zitten kun je in elke hoek een spijkertje of punaise ofzo plaatsen waarachter je het laken dan kunt haken. Als je ze wat groter neemt kunnen ze misschien zelfs om de hele lade heen.

Je kunt ze natuurlijk ook zelf op maat maken...

+ Brunette +
Goedkoopste oplossing

Oude kussenslopen als opbergzak gebruiken of misschien heb je van die boodschappenshoppers van gevlochten plastic liggen waar je niets mee doet, spullen erin en afdekken met bijv. een vuilniszak. Hele grote maat vuilniszak kan ook goede diensten bewijzen.

Iris
Dank!

Nou, wat leuk dat jullie zo meedenken! Ik denk dat ik ga voor de plastic hoezen. Van stof of hoeslakens is leuk bedacht, maar ik kan niet goed tegen huisstof en dat gaat zich dan daarop verzamelen. Plastic is beter en makkelijker schoon te maken. Bedankt!

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.