Home » Forum » Zijn er nog mensen met tapijt in de huiskamer

Zijn er nog mensen met tapijt in de huiskamer?

23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Zijn er nog mensen met tapijt in de huiskamer?

Mijn partner wil tapijt laten leggen in zijn hele huis. Het lijkt mij best comfortabel, lekker warm en zacht, maar in de huiskamer ook vreselijk onpraktisch. Volgens mij heb je al snel vlekken (onder de eettafel bijv.) die je er niet meer uitkrijgt, en heb je ook meer werk met stofzuigen. Aan de andere kant hadden we vroeger 'allemaal' tapijt in de woonkamer en ik kan me niet herinneren dat dat nu zo smerig was. Mijn oma heeft ook tapijt, maar dat is van die onverwoestbare zorginstellingkwaliteit en ze hoeft niet zelf te stofzuigen ;-)
Heeft er nog iemand tapijt, en hoe bevalt dat? Zou je het aanraden?

liat
Het is niet zo duurzaam

ik denk dat je tapijt na een jaar of vijftien weer moet vervangen. Wij wonen in een jaren '70 huis en het stonk hier zo muf toen we hier kwamen wonen. Volgens mij zat de geur echt in de tapijten die hebben we meteen vervangen door houten vloeren. Mijn buurvrouw van zeventig heeft ook nog overal tapijt liggen. Zo af en toe doet ze de deur van haar keuken open en er komt zo'n vieze, muffe geur onze tuin dan indrijven. Ik vind een vloer die je kan dweilen, veel frisser.

Manda Rijn
Tja

als er een houten ondervloer ligt kan hij die opschuren en lakken en een paar flinke vloerkleden leggen. Als het beton is kan hij het beton lakken eventueel met een dunne laag epoxiehars (giet vloer) en dan ook grote tapijten nemen.

Of van die tapijtegels, je hebt ze ook in wol. Maar tapijt in de woonkamer is toch meer iets uit de jaren 70 (zitkuil tijd) of seniorenwoningen etc ;-)

Temet
Vroeger allemaal?

In het huis waarin ik geboren werd lag misschien wel tapijt, maar dat weet ik niet meer, maar toen wij in mijn kleutertijd verhuisden naar het huis waarin ik zou opgroeien hebben mijn ouders daar linoleumtegels gelegd. De wijsheid van die keuze bleek nog dezelfde dag toen mijn peuterbroertje er een bak yoghurt over uitstortte.

Wel hadden we in dat huis tapijt in de slaapkamers, maar in mijn kamertje waren dat tegels. En later vinyl.

Ik denk trouwens dat de 'allemaal tapijt'-periode relatief kort geduurd heeft, want volgens mij lag er in de jaren 50 en 60 vooral zeil in woningen, met een kleedje hier en daar. Dus de tapijtperiode heeft vermoed ik niet langer geduurd dan een jaar of 20-30.

Ik zou nooit tapijt in de woonkamer leggen, sterker nog, ik heb mijn veto uitgesproken over tapijt waar dan ook in huis. Ik ben niet zo van het stofzuigen en in tapijt blijft alle narigheid liggen terwijl het bij harde vloerbedekking er opligt (en ronddwarrelt, en dan moet je wel). Maar vooral: alles wat je morst geeft in principe vlekken, en dan moet je weer gaan emmeren om dat eruit te krijgen. Nee dank u. Voor mij nooit iets anders dan harde vloerbedekking, we dragen toch al sloffen in huis.

Groeten,

Temet

Anna3
Kan best mooi zijn

Ik weet niet meer wanneer, maar op een gegeven moment in de vorige week was het 'kamerbreed tapijt' helemaal hip.
Ik vind mooi tapijt, met wol erin bijvoorbeeld, op de trap en in de slaapkamers wel stijlvol, chiquer dan laminaat in ieder geval. En in de woonkamer idd ook wel. Maar idd niet praktisch als je er ook eet en met kinderen.
Ook hier de indruk dat alleen senioren en studenten nog 'vloerbedekking' (zoals ik het noem) hebben.
Wij hebben het zelf nog wel, maar alleen in de slaapkamers, en ik vind dat wel heel comfortabel als je het bed uit stapt.
In hotels vind ik tapijt in de hotelkamer (bijna altijd) trouwens een beetje vies.

Carmen
Nooooooit meer tapijt!

Ik heb drie ervaringen. In mijn eerste huis lag al tapijt. Dat hebben we in eerste instantie laten liggen. Prima, want we hadden geen huisdieren en geen kinderen. De vorige bewoners hadden wel katten, maar het tapijt zag er goed uit. Een paar jaar later namen we een kat. En binnen een paar weken hadden we een vlooientheater compleet met publiek in huis. We hebben de vlooien op allerlei manieren geprobeerd te bestrijden, maar het was hopeloos. Tapijt eruit dus en marmoleum op de vloer, en nooit meer een vlo gezien.
Een paar jaar later kochten we ons huidige huis. Hier had een oude dame gewoond, en net als in het voorbeeld van Liat kwam er een enorme walm uit het huis zodra de deur openging. Er lag zelfs tapijt op de vensterbanken! Weer een slechte ervaring dus. We gingen dit huis verbouwen, maar voordat we de kans kregen om het tapijt te verwijderen kreeg mijn peuterdochter een buikgriep. Ze heeft binnen een paar uur tijd vijf keer overgegeven op het tapijt. We hebben de vieze stukken niet schoongemaakt maar uitgesneden en weggegooid, dat was wel grappig om te doen :-) En besloten dat we echt nooit voor tapijt zouden kiezen!
Overigens hadden mijn ouders ook nooit tapijt. Maar dat was volgens mij omdat mijn zus ernstig allergisch was. Mijn oma's hadden wel allebei tapijt in het hele huis. En ik probeer te bedenken of ik mensen (met kinderen thuis) ken die tapijt hebben. Maar nee, hout, marmoleum, kurk, zeil, maar geen tapijt.

Carmen.

Claudia B
Heerlijk!

Wij hadden altijd al boven en op zolder op alle kamers en de overloop tapijt.
Sinds 2 jaar hebben we het ook in de huiskamer, we hebben een open keuken en in de keuken hebben we geen tapijt maar laminaat.
Ik heb geen enkele seconde spijt van de beslissing om tapijt te nemen in de woonkamer.
Wat een warmte (qua uitstraling en aan je voeten natuurlijk ;-))en wat een zachtheid aan je voeten. Het scheelt me 2x schoonmaken, met het laminaat was het en stofzuigen en dweilen, nu is het alleen nog stofzuigen.
De kinderen vinden het heerlijk, spelen veel op de grond net als de vriendjes en vriendinetjes die komen.
En ja ook hier is er wel eens wat geknoeid, maar makkelijk op te ruimen. 1x een lastige vlek gehad maar met speciaal spul zo verdwenen :-)
We hebben een gemeleerd tapijt, antricietgrijs, daar zie je erg weinig op moet ik zeggen. Heb je 1 effen kleur dan zul je wel meer zien op je tapijt denk ik. We hebben dan ook bewust gekozen voor een tapijt wat niet 1 effen kleur is. De winkel waar we het vandaan hebben heeft ons ook goed voorgelicht trouwens.
Het scheelt in de winter ook zeker kou op de vloer in vergelijking met het laminaat wat wij hadden (heb je vloerverwarming dan is dat natuurlijk weer niet zo).
Nee, hier komt geen laminaat meer in!
Wij hebben de Desso diva twin 9032 (http://www.dessohome.eu/collection.php?menu=&submenu=&collection=9) Geen echt korte pool maar ook geen hoge, er tussen in zeg maar en heerlijk zacht.
VAn geurtjes hebben wij trouwens geen last. Hier staat dan ook zodra het maar even kan lekker de deur naar de tuin open (wat we al jaren doen, heeft niet met eventuele geuren van het tapijt te maken ;-)) en regelmatig stofzuigen zal ook vast wel helpen.
Kwaliteit van het tapijt zal ook wel mee tellen denk ik.

Groetjes,
Claudia

Claudia B
O ja

we hebben overigens kinderen ;-)
6, 9 en 12 jaar (toen we het tapijt lieten leggen dus 4, 7 en 10)

Groetjes,
Claudia

Guinevere
Bijna niemand

Alleen mijn vader heeft dat, voor zover ik bij mensen over de vloer kom. De rest heeft dweilbare vloeren met een los kleed erop.

Maxime.M
Mijn ouders

Hoi,

Mijn ouders hebben tapijt op de vloer.
Toen wij nog thuis woonden hadden ze parket, maar toen we het huis uitgingen hebben ze weer tapijt genomen. Onder de eettafel in het begin nog met een kleed eronder (dus kleed op tapijt) een ook bij de inloop nog een kleed. Het was zeg maar een tapijt met allerlei persische tapijten erop. Als ik het zo beschrijf klinkt het heel lelijk, maar zo gek stond het eigenlijk niet (of ik weet niet beter ;-))
Ik vind het eerlijk gezegd best lekker aan je voeten hoor, alleen niet zo praktisch. In ons eerste huis (flat) hadden we ook tapijt, en hier laminaat op de beneden verdieping. Het oogt wel viezer zo hoor, veel vlokken stof en kruimels zie je nu. Normaal is dat verstopt in het tapijt.
Toch zou ik nu geen tapijt meer willen, er komen te veel mensen over de vloer en dan moet je echt een streng schoenen-uit beleid gaan voeren en daar ben ik dan weer te gemakkelijk voor. Nu dus alleen onder de tv hoek een stukje tapijt (goedkoop van de gamma meestal) en die vervang ik een keer per jaar/2 jaar (iets van 80 euro)

Maxime

reina
Vreselijk werk

In onze eerste flat hadden we tapijt, het stond warm, het was lekker aan je voeten, maar zelfs in een appartement was het snel vies. Iedere dag stofzuigen. En vieze etensvlekken (kleine kinderen) eruit boenen was helemaal een ramp. Ik herinner me dat mijn moeder na elke maaltijd ( 3 x per dag dus!) stofzuigde. Hoe gezellig het ook staat, ik zou er nooit meer voor kiezen!

Maxime.M
Stofzuiger met rolborstel

Hoi,

Volgens mij heb je tegenwoordig ook stofzuigers met rolborstel in de zuigmond. Deze zijn ideaal voor tapijt! Je krijgt er veel en veel meer mee uit. (ik heb een kruimeldief op steel met rolborsteltje, voor de kleine klusjes zeg maar, maar die vind ik al ideaal, laat staan als je een grote neemt.) wellicht een idee voor tapijt bezitters.

Maxime

100%mama
Hier

zeer on-hygienisch tapijt aangezien we 2 honden hebben lopen en daarbij onze houten vloer toch echt praktischer schoonhouden is. Eigenlijk, als ik zo ga nadenken hebben enkel mijn schoonouders tapijt liggen. Maar in de winter denk ik wel eens dat tapijt best lekker zou zijn hoor!

Tirza G.
Nou

dan ben ik jullie ouders :-) Ik heb tapijt, woonkamer, gang, trap. Keuken en bijkeuken plavuizen. Ik heb de prachtige sundried tomatoes van Heuga, ja, u leest het goed: oranje-rode vloerbedekking. Altijd vloerbedekking gehad, ook toen de kinderen klein waren, ook toen we honden hadden (langharig). Ik vind gladde vloeren koud (qua comfort), kil (qua uitstraling) en lawaaiierig (eh, qua herrie). Kiep een keer een doos duplo om op een halve meter boven je laminaat en je weet wat ik bedoel :-)

Tirza

bromvlieg
Nee

al 23 jaar niet meer. Wil het niet meer ook, het ziet er weliswaar warm en knus uit, maar het is naar mijn idee hartstikke smerig, al dat stof dat erin verdwijnt.
Liever schoon dan toch maar.

Kiki
Hier ook niet

Zwaar allergisch voor stof, dus tapijt was echt geen optie.
In alle huizen met vloerbedekking wordt ik na anderhalf uur gillend gek van het genies en geproest.

Dat er mensen zijn die zeggen dat vloerbedekking goed schoon te houden valt verbaast me echt. Hoe goed je ook zuigt, het blijft altijd stoffig.

Margriet*
Tja

Ik vind gladde vloeren koud (qua comfort), kil (qua uitstraling) en lawaaiierig (eh, qua herrie).

Ik vind gladde vloeren veel hygienischer (hoewel ik helemaal niet zo netjes ben), praktischer en frisser. Bij ons is het niet kil en ook niet meer lawaai dan de gemiddelde speelgoed speelactie van kinderen (een doos duplo is altijd herrie). Dat een vloer koud is geldt alleen in de winter.
Ik heb met drie kinderen toch veel liever gladde vloeren (lamel parket maar dat gaan we vervangen voor hout, en dat is dat koude ook minder). Als ik zie hoeveel bekers met melk en limonade omgaan en hoeveel er wordt gemorst door buurkinderen en andere kinderen, dan zou ik uren besteden aan het schoonhouden van mijn vloer, dus de tijdsivestering van schoomaken is ook 1/10 van een huis met tapijt schoonhouden. Time is money, dus het een gladde vloer is veel voordeliger en bovendien veel duurzamer (milieuargument)

Guinevere
Kleed

Ik heb wel een groot kleed op mijn harde vloer hoor. Inderdaad lekker voor de voetjes, om op te spelen, om het geluid te dempen. En ook nog kleurig.
Het voordeel van dit kleed is dat ik 'm makkelijk kan vervangen als ie te goor is. En dat ik 'm regelmatig naar buiten gooi om daar uit te kloppen. Niet te geloven wat er allemaal uit komt. Met de stofzuiger blijft dat allemaal zitten. Ik bedoel zand, stofwolken, haar....

Vic
Geen tapijt

Tot mijn verbazing is hij van gedachten veranderd. Hij heeft alles nog eens goed overdacht, en ik geloof dat vooral mijn opmerking over wat hij dan ging doen in de (open) keuken de doorslag heeft gegeven. Tapijt in de keuken lijkt me namelijk echt heel onpraktisch. Toen ik mijn huis kreeg lagen in de keuken tapijttegels en die waren zo ongelooflijk goor dat ik ze met schoonmaakhandschoenen heb verwijderd. Nou ja, om dan midden in de kamer een overgang laminaat/tapijt te hebben, leek hem ook niet mooi dus nu neemt hij laminaat in de woonkamer en tapijt in de slaapkamers.

Zus
Wel tapijt

Wij hebben ook tapijt, overal behalve op de overlopen, daar is parket. Altijd gehad ook. Het is wel heel strak tapijt, dus geen haartjes die rechtop staan, maar soort plat geweven,zeg maar. En goed schoon te houden. Tuurlijk, is meer werk dan dweilen, maar ik vind het erg gezellig, warm en ik heb een hekel aan holklinkende huiskamers. En tenslotte zijn wij bovenburen in een jaren 30 woning en een houten vloer willen wij de onderburen niet aandoen. Niet zozeer om het contactgeluid (ook), maar vooral om de akoestiek, als buren zou je echt alles horen!

Bastet
Nee

Met drie kinderen,oppaskinderen,drie katten en vele terraria vind ik een gladde vloer frisser.Als ik zie wat er na het zuigen met een natte dweil nog afkomt aan vuil en zand,ben ik blij dat ik geen tapijt heb.

Kaaskopje
Nee

Wel op de bovenverdieping, maar niet beneden. Ik moet er niet aan denken. Er wordt geleefd op de benedenverdieping en er lopen katten rond. Bezem, stofzuiger of dweil erover en klaar.

dc
Ja

wij hebben tapijt, en vinden het prettig. De eettafel staat in een gedeelte in de keuken, ook met tapijt (rare engelsen), en daar hebben we een heel grote mat onder gelegd.

Het is lekker warm!

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.