Home » Forum » Zijn mijn kinderen nou de enige die dit weer niet leuk vinden

Zijn mijn kinderen nou de enige die dit weer niet leuk vinden?

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kiki
Zijn mijn kinderen nou de enige die dit weer niet leuk vinden?

Overal zie ik lachende kinderen buiten die sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken, buiten sleeën.
Overal krijg ik de vraag of ik al lekker buiten met de jongens ben geweest en of ik al een sneeuwpop heb gemaakt.

Maar mijn kinderen vinden er echt geen klap aan. Sleeën resulteerde in een waanzinnige krijspartij van beiden, sneeuwpop maken werd halverwege afgebroken doordat mijn oudste toch echt naar binnen wilde. Elke keer dat we naar buiten gaan begint mijn jongste te huilen en wil mijn oudste alleen maar in de wagen als hij zijn fleecedekentje over hem heen heeft.

Vandaag twee vriendinnen moeten teleurstellen die een winterwandeling wilden maken met ons en de kinderen in het prachtige besneeuwde Zuiderpark.

Kortom, ze genieten hier niet van. Heb ik nu van die rare kinderen of zijn er meer kinderen die sneeuw en ijs gestolen kunnen worden.

Rosa van der Zanden
Herkenbaar :)

Van de week had het hier flink gesneeuwd. Kind komt naar beneden kijkt naar de compleet witte tuin en roept uit grond van haar hart: 'He nee hè, niet weer!' Ander kind verzuchtte dat hij vandaag maar een pyjamadagje had. Met geen stok naar buiten te krijgen. Ik heb er zelf eerlijk gezegd ook niet zoveel plezier in maar dat kan ook aan mijn koude voeten liggen :).

Biene M.
Hier

Mijn puber vindt het niks, die wil zonder glibberen kunnen fietsen en haar kleding uitzoeken op hoe het eruit ziet in plaats van functionaliteit. Mijn peuter moest er eerst van huilen, vindt het inmiddels leuk om door het raam naar te kijken, maar hij houdt gewoon niet van koude. Ongeacht hoe warm we hem aankleden, hij wil weer naar binnen als hij buiten is. Gelukkig voor mij, want hoogzwanger en sneeuw is een ongelukkige combi (al kijk ik er ook graag naar, maar gelukkig hebben we ramen).

Prakje
Hier ook geen succes

Oudste (11) en jongste (7) vinden de sneeuw nog wel leuk, voor een uurtje.

Middelste (9) krijg ik denk ik tot het gaat dooien niet meer naar buiten, heeft zichzelf een pyjama-vakantie kado gedaan :-). Riep uit bij de eerste witte vlokken "nee he, de ergste tijd van mijn leven is weer aangebroken..."

Manlief kan het ook hoogstens een uurtje bekoren, dus ben ik gisteren alleen een lekkere wandeling gaan maken. Het was/is prachtig buiten!

Kiki, het krijsen herken ik ook maar al te goed.. wat een ellende. Hier had ik dan 3 krijsende kinderen... erg gezellig boodschappen doen :-(

Overigens is het hele concept van buitenspelen aan ons huis voorbij gegaan, ik krijg hier de kinderen alleen naar buiten als ik ook de lego op de stoep zet... ;-)

ChrisH
Ook niet

Oudste wordt er ook niet heel erg blij van. We hebben hem gisteren met moeite mee naar buiten gekregen voor een tochtje op de slee. Jongste van 2 kwam met z'n snufferdje vol in de sneeuw ten val vanaf de slee toen papa deze wat al te enthousiast voorttrok en wilde vanaf dat punt alleen nog maar op de arm worden gedragen ;-)

En bovendien, de sneeuw die nu gevallen is bij ons plakt helemaal niet, dus die ene sneeuwpop in de tuin blijft voorlopig single.

Chris

angel3
Scheelt als wij meegaan

Naar buiten sturen met de boodschap: kijk es leuk sneeuw! Daar vinden ze geen klap aan. Maar als we met zijn allen gaan en zelf actief deelnemen dan vinden ze het wel leuk. Ze moeten even op gang geholpen worden. Wat ook enorm scheelt is dat we ze gister in volledige wintersport outfit gestoken hebben. Dus thermo ondergoed, fleecetrui, skibroek, skijas, snowboots, muts, shawl, wanten. Dan hebben ze beduidend meer lol dan in 'gewone' warme kleding.
Ik merk ook dat mijn eigen oordeel snel overslaat. Ik moet zelf ook even wat overwinnen en sneeuwlol zit niet in mijn genen dus als ik zelf ga mopperen op de sneeuw krijg ik ze helemaal niet meer naar buiten.
Oudste van 7 vindt schaatsen overigens vreselijk!

woutje
Ook niet

Gisteren: "mama, we willen een sneeuwpop maken!" Warm aangekleed en naar buiten. En wie zaten er na 10 minuten binnen aan de warme chocomel te piepen dat het zo koud was, terwijl moeders zich 2 uur lang in het zweet werkte om een weliswaar prachtige sneeuwpop te maken? Juist... Ik ben een enorme koukleum, maar vind de sneeuw wel leuk en ook niet koud, als je maar bezig blijft. Ik ben ook de enige in het gezin die van schaatsen en skiën houd.

rodebeuk
Wollen ondergoed! wollen ondergoed!

kiki, heb je nou nóg geen wollen ondergoed voor ze gekocht?

Geloof me, dan vinden ze het wel leuk.
Echt!

liora
Haha

Kiki,

Moet heel hard lachen om het sleeën dat uitmondde in een schreeuwpartij.

Ik ging gisteren ook leuk wandelen door de sneeuw. Mijn oudste vindt het leuk, heeft ook sneeuwpoppen gemaakt en zo, de jongste haat het en had het koud en we kwam keihard huilend aan bij mijn zus (5 minuten lopen).

Liora

Margriet*
Helemaal te gek

Zonder wollen ondergoed en skipakken hebben ze uren buitengespeeld. Wel met leggings etc aan en extra mutsen en vesten. Lekker ouderwets net als vroeger (dan kwam je echt bevroren thuis). De ijsbar van vorig jaar was zo'n succes dat dochter van 8 uren er aan gewerkt heeft. Toen de buurman ook kwam helpenen voorstelde dan maar gelijk de vuurkorf aan te steken stonden wij bij het donker worden heerlijk bij een warm vuur gluhwein en chocomel te drinken. Voorwaarde is wel dat je hetzelf ook leuk vindt en het werkt hier goed om samen mee naar buiten te gaan. Maar goed bij ons is het altijd heel gezellig met de andere buren dus dat helpt.

Maxime.M
Ik wel kinderen niet

ik ging als kind vroeger met sneeuw al om half 7 mijn bed uit om buiten te spelen met de andere buurtkinderen door. We vonden het dan jammer dat we tussendoor naar school moesten en vaak was er dan ook nog eens sneeuwvrij. Joehoe, en dan speelden we buiten tot we naar bed moesten (tussendoor even snel avondeten) maar hier.... tot mijn grote verbazing vinden mijn kinderen er ook weinig aan en trouwens, de hele buurt lijkt het wel, ik zie geeneen kind hier spelen op straat.

elsje78
Kik totaal ot

kijk even bij peutertijd, er wordt om je gevraagd geloof ik

groetjes

Kiki
Haha

Nou hier spelen er talloze kinderen buiten, lekker sleeën sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken.
Behalve mijn kinderen dus, nou ja. Ik heb zelf ook een middellands-zee-gestel, dus ze hebben het van geen vreemde.

Rodebeuk, ze hebben wollen ondergoed hoor :) Heb ik speciaal gekocht nav jouw tips.

Elske ik heb gereageerd in peutertijd, dank voor de melding

Tango
Vroeg het me ook al af

Of mijn kinderen de enige zijn. In het begin vonden ze het nog wel leuk om een sneeuwpop te maken of sleetje te rijden. Inmiddels zeggen ze elke dag; nee he, heeft het alweer gesneeuwd. We waren afgelopen weekend een weekend weg naar Zeeland. Daar elke dag door de sneeuw gelopen, sneeuwpop gemaakt, sneeuwballengevecht etc. Dat laatste hoeft van Tangozoon al helemaal niet, die houdt echt niet van kou. Nu weer thuis, zijn ze echt klaar met de sneeuw. Sleeen van de helling etc. ze willen echt niet meer. We zijn vandaag wel gaan schaatsen op een ijsbaantje in de buurt. Dat vinden ze dan wel weer leuk, hoewel dit bij Tangozoon ook zeker een half uur duurde. Daarvoor liep hij vooral te klagen dat hij het koud had.
Overigens heb ik hier vandaag ook geen kind in de sneeuw gezien buiten. Dus er zijn er vast wel meer die het wel gezien hebben, behalve buurmeisje van een paar huizen verderop. Die kwam ik vanmorgen tegen bij het winkelcentrum, juichend dat ze vanmiddag weer ging sleeen, terwijl haar moeder stond te mopperen omdat het weer gesneeuwd had....

rodebeuk
Dan is het goed kiki

...mij hoor je niet meer.

Ik ben een one-trick-pony!

muppet2829
Dochtertje

van 4 vind de sneeuw geweldig!!!!! En ik zit zoals gewoonlijk te mopperen als ik met moeite de auto van de parkeerplek krijg en al glibberend probeer haar weg te brengen en daarna naar mijn werk te rijden.......... Schaatsen vind ze ook geweldig, maar dat vind ik ook wel leuk. Wat dat betreft hebben muppetman en muppetkind een goeie aan elkaar, want die genieten er van en ik droom van de lente en de zomer hahaha. Terwijl ik me helemaal kan uitleven met een sneeuwballengevecht op het schoolplein met nog een paar moeders hihi. Het ligt dus ook een beetje aan hoe mijn eigen pet staat, maar mijn kind is al weken helemaal blij als ze naar buiten kijkt en ziet dat het nog steeds wit is buiten...........

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.