Home » Forum » Zilvervisjes 7

Zilvervisjes

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Zilvervisjes

Hallo,

Onze hele nieuwbouwbuurt heeft last van zilvervisjes. Bij sommige mensen lopen ze zelfs door het bed.
Bij ons in huis valt het op zich nog wel mee, maar dochter op zolder klaagt wel over die vieze beestjes. De vallen die je kan kopen werken niet. Ik heb nu een zelfgeknutselt ding met suiker staan en een open plastic zak met een aardappel liggen. Schijnt te helpen.
Hebben jullie nog tips?

grt Dendy

woutje
Ik lees mee

In het huis dat we tijdelijk huurden tot onze nieuwbouwwoning klaar was krioelde het van die zilvervisjes. Bij de verhuizing heb ik zoveel mogelijk alle dozen van zolder opnieuw ingepakt (en letterlijk honderden zilvervisjes aan hun eind geholpen). Helaas lopen er nu in ons nieuwe huis ook steeds vaker van die beestjes. Brrr. Ze hebben het transparante papier van fotoalbums al aangevreten...

Savon
Zilvervisjes/papiervisjes

Woutje, als ze het papier van je fotoalbums opeten heb jij waarschijnlijk last van papiervisjes. Hier is een link:http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvervisje.

Dendy, wat doe je toch met die aardappel en die suiker? In die link hierboven las ik dat ze organisch materiaal eten, waarschijnlijk suikers en koolhydraten. Zou je ze met die aardappel en die suiker nu juist niet lekker verwennen?

Wij zijn van de zomer verhuisd naar een bestaande woning. Tijdens de eerste klusweken zagen we er niet een. Toen kwam het moment dat we een wastafel en lades eronder kochten bij Ikea. Na 2 dagen pakten we dat uit en daar kwamen echt ontzettend veel van die krengen uit. Met dank aan Ikea dus. Ze houden van vocht dus we hebben nu een paar vochtvreters staan. Ik weet nog niet of het helpt want ze staan er pas net.

Dendy Pearson
Savon

Ik heb een glazen pot aan de buitenkant beplakt met duktape zodat de zilvervisjes de pot kunnen bewandelen en dan gaan ze naar de suiker toe in de pot en kunnen er dan niet meer uit. Die aardappel zit achter in een plastic zak, daar schijn ik dan 's ochtends de beestjes uit te kunnen schudden. Het zijn dus vallen.

De hele buurt hier is gezegend met een warmtewisselaar en de huizen hebben geen ventilatieroosters. Dit schijnt wel de grootste oorzaak te zijn.

Dendy

Savon
Dendy

Ik snap het nog niet helemaal, duktape is dubbelzijdig tape? Maar dan kunnen ze er ook niet in. Als het niet dubbelzijdig klevend is kunnen ze er gewoon uit. Hm, wil je het nog een keer uitleggen voor deze a-techneut?

Het gekke hier is dat ze vooral op zolder zitten (en daar slapen wij) terwijl die Ikea wastafel een verdieping lager heeft gestaan, die is nooit op zolder geweest.

Heb jij ook vochtvreters staan?

woutje
Papiervisjes

Ik denk dat je gelijk hebt Savon, en dat het papiervisjes zijn. We hebben als 'zolder'/opslagruimte een grote inbouwkast en daar zitten ze denk in de dozen. Af en toe loopt er een op de overloop. Maar ze lijken wel erg op elkaar. Ik zag op Wikipedia dat een bepaalde huisspin hun natuurlijke vijand is. Kijkend naar de foto krijg ik al de kriebels. Dan liever papiervisjes...

Dendy Pearson
Savon

Men neme een glazen pot van doperwten oid. Daar plak je tape op. Duktape is wat ruwer dan andere tape, daar kan een zilvervisje op klimmen. Dus niet dubbelzijdige tape. Zilvervisje klimt op pot om bij de suiker te komen, kukelt er dan in en kan er niet meer uit, want binnenkant van pot is te glad. Snappie? Overigens heb ik er nog geen gevangen op deze manier hoor:-)

ChrisH
Wij hebben ze ook :-(

Hier ook veel zilvervisjes (of waarschijnlijk papiervisjes) in huis. Op deze link van milieucentraal kun je er van alles over lezen. Ik moet toch eens actie ondernemen, ik vind het zo vies om ze 's ochtends op de trap tegen te komen.

http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Zilvervisjes#Herken_z...

Chris

Arike
We hadden ze

constateer ik verbaasd. Vochtig huis, veel kieren. Manlief heeft vorig jaar in de keuken waar het nachtelijk visverkeer het drukst was alles dichtgekit maar dat leek niet te helpen. Maar nu ik bijna nachtelijk een tocht naar de keuken maak om babylief van een fles pap te voorzien bedenk ik me dat ik snachts niet meer allemaal schichtige streepjes zie wegschieten als ik het licht aan doe. Dus dichkitten heeft hier toch wat geholpen, als ze er nog zijn zien we ze in elk geval niet meer.

Verder veel sites lezen over die visjes, zo leer je bv dat ventileren idd belangrijk is.

Savon
Pelle

Ja, daar zeg je me wat. Ik heb steeds gedacht dat het zilvervisjes waren omdat ze zilverkleurig worden als ik ze dooddruk, maar misschien zijn het ook wel papiervisjes. Hm, misschien toch eens gauw al die verhuisdozen gaan leeghalen. Meestal ga ik als eerste naar bed en dan druk ik er zo'n 10 per avond dood, worden allemaal zilverkleurig, zie je me achter die beesten aanrennen in m'n slaapshirt?

Savon
Nou snap ik het dendy

Maar voor ik aan de knutsel ga wacht ik wel even tot jij er wat gevangen hebt.

We zijn nu eerst met die vochtvreters maar eens aan het kijken of het echt vochtig is boven.

Katie69
Vangen

Een potje met daarom heen wc-papier plakken en dan vallen ze in de pot en komen ze door gladde wand niet meer omhoog.

Moppeke
Professionele hulp?

Die beesten gaan niet zomaar weg, wij zijn in ons vorige huis ook druk in de weer geweest met huis, tuin en keukenmiddeltjes.

Pas toen de professionele verdelger kwam waren ze foetsie. Als het er veel zijn vraagt dat misschien een wat grotere aanpak.

Voelde wel erg fijn, toen die beestjes eindelijk naar het hiernamaals waren.

Vocht en tocht, dat is trouwens inderdaad een belangrijk ding waar die beestjes dol op zijn.

vivo
Afdoende

Bij ons hielp het dichtkitten van spleten heel erg. En het gif spuiten in spleten die niet dicht te kitten zijn, zoals achter ons medicijnkastje in de badkamer, waar een nest achter zat. Ze houden zich graag op waar het vochtig is en in spleten. Overal waar je er veel in de buurt ziet op zoek gaan naar de spleten en die dichtkitten of behandelen met gif.

Verder hielp het enorm om alle fotoboeken, kindertekeningen e.d. op te slaan in kunststof afsluitbare dozen. Alle visjes die daar in zaten, zijn vanzelf verdwenen.

Na deze 2 maatregelen zien we ze (bijna) niet meer!

Onderwerp gesloten