Home » Forum » Zo leuk slechtvalk

Zo leuk, slechtvalk!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vera*
Zo leuk, slechtvalk!

Ik hoorde vanochtend 'boink' tegen het raam en toen ik naar buiten keek zag ik een, naar mijn idee, naar lucht happende vogel liggen. Ik pak mijn verrekijker erbij en zie een roofvogel zitten bij zijn prooi. Zo gaaf! Ik heb hem met verrekijker ook nog eens goed kunnen zien, het was ongeveer 3.5 meter van mij af. Later is de hele merel genuttigd op ongeveer 10 meter afstand van mij.

Vera

Guinevere
Schattig :-)

Ach, wat zijn die roofdiertjes toch schattig! :-)

Moppeke
Hier ook tijdje terug

Hoorden we een hels kabaal in de tuin, zagen we een kiekendief die een duif te pakken had. De hele tuin was een verendeken.

Ik spurt naar mijn fototoestel maar wop! Daar vloog het gevaarte met duif en al weg.

Dochter en ik stonden met open mond te kijken in de woonkamer naar het spectakel.

Tja, niet schattig misschien, maar zeker spectaculair.

Vera*
Guinevere

Normaal gesproken zit ik altijd met mijn neus op de beelden van www.beleefdelente.nl om op mijn scherm te zien wat ik in het echt niet voor elkaar krijg. Dat ik nu een roofvogel ECHT heb kunnen zien vind ik daarom heel gaaf. Jij hebt namelijk geen verrekijker nodig om op korte afstand een grote vogel goed te kunnen bekijken.

Vera

Guinevere
Vera

Dat weet ik toch, Vera. Smiley niet gezien?

Vera*
Guinevere

haha, nu wel!
Meneer of mevrouw slechtvalk heeft ongeveer drie kwartier nodig gehad om de merel op te peuzelen. Heel 'leuk' om te zien hoe happen veren en happen ingewanden naar binnen gingen.
Alle roofvogels zullen ook wel honger hebben. Zover ik weet leven er bij ons in het dorp geen slechtvalken, wel in de grote stad vlakbij.

Guinevere
Roofvogel

Het lijkt me wel interessant allemaal, maar het zit er hier niet in dergelijke taferelen. Het meest spannende roofdier in mijn buurt is tot nu toe de kat van de buren. Verder nog een kauw en een Vlaamse gaai, maar die zie ik ook nog niets spectaculairs doen.

ijsvogeltje
Geweldig!

Super Vera, dat is echte natuur zo in je tuin! Voorlopig is de bonte specht van vorige week het meest spectaculaire van deze winter. Maar de vele vinkjes en mezen zijn ook erg gezellig:-)

Margriet*
Ja

hier ervaringen met een Sperwer, maar die plukte eerst de duif. Sperwer zat wel wat verder weg bij de buren op het platte dak maar buurman had eerste rang.
Toen de boel te behappen was vloog hij met de resten weg, maar dat was in de zomer. En een duif vind ik minder zielig dan een Merel. Moet denken aan mijn vorig kat die ooit een merel scoorde en toen lag dat dingen met zijn pootjes omhoog in mijn keuken en vloog vader merel krijsend rond.

Tirza G.
Omdat

duiven gewoon een soort ongedierte zijn. Vliegende ratten.

Tirza (uit een duifonvriendelijke monumentenstad)

ijsvogeltje
Hier vandaag een sperwer!

En hier was vandaag een sperwer op duivenjacht in de tuin! Ik heb 'm alleen niet zelf gezien :-(
Manlief stond vanochtend opeens te roepen en te wijzen naar het raam, en ik zag nog net een heleboel veren van een duif neerdwarrelen. Ik dacht even dat er een kat in onze tuin zat voor een verlaat kerstdiner, maar manlief had toch echt een sperwer door de tuin zien vliegen.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.