Home » Forum » Zoektocht naar de ideale spijkerbroek

Zoektocht naar de ideale spijkerbroek

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mama mia
Zoektocht naar de ideale spijkerbroek

Heeft totaal niets met ouderschap of kinderen te maken, maar ik ben nu al bijna een jaar op zoek naar een spijkerbroek met een goed model. Iemand tips?

Ik ben nogal klein, 1.60 m, en slank maar wel met rondingen. Denk een beetje Spaans figuurtje ;-). Ik ben er inmiddels achter dat een bootcut mij het beste staat met een laag model, 'low rise' dus. Ik had altijd broeken van de Esprit, maar dat lukt nu al tijden niet meer. Die dingen zijn ook in de kleinste lengtemaat nog steeds veel en veel te lang voor mij (zo lang dat zelfs inkorten geen optie meer is omdat je dan het hele model naar de knoppen helpt) of ze staan voor geen meter. Alsof ik ineens geen kont meer heb of een enorm platte kont, terwijl het tegendeel dus het geval is. Ik baal er zo enorm van.

Iemand die dit enigszins herkent en tips heeft voor merken spijkerbroeken die wel goed zouden zitten? Of anders een goede kleermaker die aan de hand van mijn ene allerlaatste goede broek, een stapel broeken kan namaken?

Mijntje
nydj

Ik zweer bij nydj (not your daughters' jeans), die vind ik perfect, ook in 'petite' (die heb ik ook, heel handig, hoefde ik niet korter te maken). Het is wel wat duurder, maar hoeveel spijkerbroeken heeft een mens nodig? Twee hooguit?
Als je weet welke maat optimaal is voor je (vaak een maat kleiner dan normaal) kan je er een goedkoper op marktplaats kopen.

Katniss
Esprit

Ik ben laatst nog heel goed geslaagd voor een recht model van Esprit. De pijpen heb ik wel omgeslagen, eenmaal, maar het lijkt net of dat zo hoort ;-) Volgens mij heb ik hetzelfde postuur als jij, iig ongeveer dezelfde lengte. Bootcut inkorten gaat inderdaad niet, maar hebben ze geen K-maten meer (16, 17)?

mama mia
Wat zijn

K-maten? Heb ik eerlijk gezegd nooit van gehoord. Ik heb meestal maat 28/30, dus taille 28 en lengte 30? Maar die lengte 30 die vroeger altijd oke was bij de Esprit, die is nu veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lang. Snap er niets van. Korter dan 30 heb ik nog niet kunnen vinden bij ze.

Ik heb even snel gekeken bij die NYDJ, maar daar kom ik in mijn maten alleen broeken met hoge taille tegen. Dat gaat hem niet worden met mijn kont....hahaha.

Puck
K maten

K-maten zijn extra korte maten, maar meestal komt het overeen met ongeveer 30 lengtemaat volgens mij. Mijn ervaring is dat de C&A veel K-maten heeft maar ik heb geen ervaring met jouw model (ik ben wel klein maar ook vrij mollig). Je zou eens kunnen kijken. Verder vind ik de Tripper jeans altijd heerlijk zitten, maar ook daar weet ik niet of die modellen hebben die bij jou passen

Krullevaar
Tommy H

Ik heb ook jouw lengte en zweer bij de broeken van Tommy Hilfiger. Lengtemaat 30 is daar ook echt 30. Gratis verzenden en retourneren via de site en ook regelmatig in de aanbieding (nu dus!). Goede kwaliteit. Normale prijs zo €100-130 afhankelijk van model.

Kenfan
Voordat je de kostbare opties probeert

ga eens kijken bij CenA. Die hebben spijkerbroeken in allerlei kleuren en modellen (skinny, boot cut, enz) en gewone en in K-maten.Ik ben 1.67 en ik val net tussen beiden in. Er hangt een heleboel monsterlijke kleding daar, maar de spijkerbroeken zijn ok.

Marie
C&A

Ook ik zeg kijk eens bij een C&A. Hangt wel van de grootte van het filiaal af, hoeveel ze hebben hangen. Online is er meer te koop.

http://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/dames/jeans/alle-jeansmodellen#alle-je...(%2236%2BK%22)

Charis
Deze?

Ik heb zelf deze van Pepe jeans. Mooi bootcutm-model van fijne stof. Valt behoorlijk laag en is in lengtematen verkrijgbaar (o.a. lengtemaat 30):

https://www.zalando.nl/pepe-jeans-julia-bootcut-jeans-blauw-denim-bluede...

mama mia
C&A

Ik ben geen fan van de C&A. Wel voor kinderkleding, ik haal er zo ongeveer alles voor mijn jongens, maar volwassenen....nou nee. Mijn partner heeft er wel eens spijkerbroeken gehaald maar buiten dat ze een model van een aardappelzak hadden, vielen er ook vrij snel gaten in.

Die van Pepe Jeans heb ik bekeken, maar komt dan op dit moment niet in mijn maat (28/30) bij Zalando. Ik blijf de site wel in de gaten houden voor als ze weer beschikbaar zijn ;-).

Iemand ervaring met G-star of Levi's? Is dat wat?

Puck
Nou Mama mia

Ik koop niets bij C&A behalve de broeken. Niets model aardappelzak en ze gaan megalang mee. Ik draag nu broeken die ik een jaar of 6 geleden heb gekocht daar. Misschien toch je mening eens heroverwegen over C&A?

Jamie
eens met puck

Helemaal niets mis met de C&A alleen zoek ik bij de extra lange broeken. Ze gaan heel erg lang mee.

Moni
Hier ook broeken bij C&A

Ik koop ze online zodat ik verschillende modellen kan vergelijken.
Prima broeken.