Home » Forum » Zoektocht naar een nieuwe compactcamera

Zoektocht naar een nieuwe compactcamera

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
sonj@
Zoektocht naar een nieuwe compactcamera

We willen een nieuw fototoestel en ik ben al aan het zoeken en vergelijken geweest, maar zie door de bomen het bos eigenlijk niet meer.
Ik ga 'm gebruiken voor de huis/tuin/keuken, kinderen en vakantiekiekjes en dan het liefst een beetje een "handzaam"modelletje.
Iemand tips of aanraders?

Vic
Simpel

Ik heb een heel simpele handzame camera van Canon. Volgens mij het goedkoopste model dat er was van dat merk. Geen toeters en bellen, maar goed genoeg voor de vakantiefoto's en het huis, tuin & keuken gebeuren.

Savon
Panasonic lumix

Een jaar of 2 geleden gekocht. Ik heb, zoals zo vaak, hier in het archief gezocht en deze werd door diverse mensen aangeraden. Ik ben tevreden, klein dingetje, past gewoon in mn tas.

Sawo
Canon ixus

Mijn dochter heeft er 2 jaar geleden een voor 200 euro gekocht. Echt heel veel kan je ermee en hij is echt klein.

ilsepilse
Panasonic

kan ik je zeker aanbevelen !

GS
Waar je op moet letten

Welk merk je kiest maakt tegenwoordig weinig meer uit volgens mij. Je moet op de specificaties letten:
bijvoorbeeld het beeldbereik: hoever de groothoek gaat en tot hoever je kunt inzoomen. Hoe lichtsterk de lens is, is ook belangrijk. De maximale en minimale iso waarden (lichtsterkte). Wil je kunnen filmen? Hoe ligt de camera in de hand? Zitten de knopjes op een prettige plek. Hoe is het scherm achter op de camera. Wat voor geheugenkaartjes gaan er in.

sonj@
Bedankt

Ik denk dat ik ga voor de canon ixus 220hs. Komt er erg goed uit op vergelijkingssites en was beste koop april 2011 van de consumentenbond.

Onderwerp gesloten