Home » Forum » Zoete pasteitjevulling bestaat dat

Zoete pasteitjevulling, bestaat dat?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Judith-t
Zoete pasteitjevulling, bestaat dat?

De voorraadkasten zijn aan de beurt om uitgeruimd te worden. Ik sta opeens met een pak bladerdeeg pasteitjes in m'n handen.

Houdbaar tot december volgend jaar nog. En een pot pasteivulling. Uit het kerstpakket van vorige kerst. Ik hou er niet van, zeker de (kleurloze en weeïge) combinatie niet. Zal ik het gewoon wegmieteren of is er toch iets te bedenken dat wel aardig is? Bijvoorbeeld een zoete vulling voor in de pasteitjes en iets aardigs met die vulling.

Katniss
Ragout

Die vulling, is dat gewoon ragout? Dat vind ik juist altijd heel lekker, als er veel vlees in zit en dan in combinatie met het bladerdeeg.
Misschien kun je er gele room en fruit in doen, maar ik weet niet of dat een beetje aardig combineert.

Tine Winkel
ja, google is your best friend

Met dat blik ragout: met wat groente (prei, ui, champs en paprika bv.) + dat blik krijg je een prima saus voor bij rijst.

als toetje (smulweb): pasteitjes bakken, ijs erin, fruit erop, dekseltje erop, abrikozenpuree (voor de groten met een scheutje alcohol erdoor) eroverheen. Zou hier wel in de smaak vallen.

Samen een feestmaal? Leuk voor kerst?

Tijgeroog
Foodsharing?

Geen idee, maar kun je er niet iemand anders blij mee maken, in plaats van het weg te gooien? Ik heb een foodsharing kast in de buurt waar ik dat soort dingen naartoe breng, maar er zijn ook regionale fcebookgroepen waar je kunt aanbieden of ruilen.

Half a twin
Afgeven bij de voedselbank

Dit soort spullen uit kerstpakketten lever ik altijd in bij de voedaelbank in mijn gemeente. Zij blij, ik blij dat ik er iets nuttigs mee doe en het zelf niet hoef op te eten.
Bij d2 opening van Jumbo kon je sparen voor een verhuispakket, zaten dingen in die ik echt de moeite van het sparen waard vond, fles wasverzachter maar ook die pasteitjes. De voedaelbank was er blij mee.

Vogel
Serieus: Foodsharing?

Geniaal! Zoiets als een Free little library, maar dan voor eten? Ik krijg de wildste visioenen voor nog meer share-projectkastjes in mijn tuin....

Tijgeroog
Vogel

Ja! Heel leuk. :-) vooral in tijden dat iedereen flinke oogsten uit z'n moestuin haalt.

Judith-t
bedankt

Bedankt voor de bijdragen. Ik ga het recept idee van Tine eens proberen. In het vervolg is de voedselbank ook een idee.

fratsje
roerei

Ook lekker met roerei

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.