Home » Forum » Zojuist een mooie vogel in de tuin gezien

Zojuist een mooie vogel in de tuin gezien!

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
*Sophie*
Zojuist een mooie vogel in de tuin gezien!

http://www.vogelvisie.nl/

en dan de 'Grote bonte specht'
Nou, dan zie je nog eens iets anders dan altijd maar die eksters en die kauwen. Het was een mooi gezicht hoe hij aan de zijkant van de stam van de appelboom zat, zo'n 2 meter van het raam vandaan, lekker goed te zien dus ;- )

Vorig jaar zagen we opeens een prachtige vogel in onze tuin! Vrij klein en voor ons heel uitzonderlijk. Dus dochterlief en ik gelijk de verrekijker erbij gepakt en alle kenmerken opgeschreven. Met dit lijstje zijn we op internet gaan zoeken. Was heel leuk en zo doe je nog eens iets anders ... ;- )
Wat leek: een puttertje! Dat was het! Prachtig om te zien en op de site (die ik hier bovenaan heb gezet) kun je ook het geluid van de vogels beluisteren.

Op deze manier zijn we wat actiever met de natuur heel dicht bij huis bezig en merk ik aan de kinderen dat ze ook oog krijgen voor wat anders dan alleen maar de tv bv.

Misschien een leuke site voor andere geinteresseerden?

groetjes, Sophie.

*Sophie*
The birds :- (

deed het je daar niet wat aan denken? brrt. Heb je die gezien, die film?

Maar als je dat beeld kunt loslaten ;- ) lijkt het me een prachtig gezicht!!

Ik wilde eerst een linkje naar die film neerzetten, op youtube, maar het is te eng!

Bastet
Klopt lidwientje

Ik sluit me aan bij jou,hier zijn de zwaluwen al weg,en ze zitten echt nooit in bomen.
Groetjes,Bastet

Silone
Mooie site

Ik heb hem al vrij lang in mijn favorieten staan en heb er ook al veel op gezocht. Helaas de gedeeltelijk felgele vogel uit oostenrijk niet mee gevonden (geen wielewaal) maar wel zwartkopjes, kleine karekiet en wat verschillende eenden. Ook kijken wat voor mij bekende vogels voor leefgebied hebben oid is leuk!!

Anneja
Silone

(grote) gele kwikstaart?

anne

Silone
Anneja

Sowee, dat zou zomaar eens kunnen. Als ik plaatjes google op gele kwikstaart vind ik de foto's wel heel verschillend, maar zo'n Engelse gele kwikstaart komt heel dicht in de buurt.
Je hebt een raadsel van meer dan een jaar oud opgelost!!

*Sophie*
Engelse gele kwikstaart? silone

Heb je die gezien! Wow! Ik kan me voorstellen dat zoiets je niet loslaat! Zou ook willen weten wat dat voor vogel kon zijn geweest! Mooi hoor, zo fel geel! Prachtig!

Dat puttertje (ookwel distelvink genaamd) dat wij hier in de tuin zagen vorig jaar was ook nogal afwijkend van de mussen, merels en ander gewoon spul ;- )

http://www.barbe-buyst.be/Portals/0/vogels%20gr/distelvink.jpg

Dat vonden wij ook een hele belevenis, hahaha!
Maar zo'n knalgele zou ik ook wel eens willen zien!

groetjes, Sophie

Silone
*sophie*

Het wás in Oostenrijk en meer dan een jaar geleden, maar het was zeker een knalgeel vogeltje, groter dan een mus, en zeker geen wielewaal of kanarie ;-)

Over vogels gesproken zag ik daarnet nog iets leuks. Midden in de woonwijk fietste ik met mijn boodschappentassen vol terug naar huis, toen ik een enorme herrie boven me hoorde. Scheerden er een stuk of vier kraaien en twee eksters achter een grote bruingrijze roofvogel aan. Geweldig om te zien! De roofvogel ging er wel vandoor trouwens.

Temet
Silone

Ja, zo'n scene heb ik eens bij mijn ouders gezien: een paar kauwen die een roofvogel op de vlucht joegen boven de daken van de huizen daar (waar die kauwen hun nesten wel gehad zullen hebben). Mijn ouders wonen tegen de duinen aan, daar zal die roofvogel wel vandaan gekomen zijn.

Hier in Amsterdam schijnen - boven de stad - valken en sperwers te vliegen, maar ik heb er helaas nog nooit een gezien (ik betwijfel overigens of ik een valk van een sperwer kan onderscheiden). Reigers, die zie je hier wel volop, ze lopen op de markten restjes vis en kip te schooien en jatten de vis van de dieren in Artis. Zo brutaal als de beul.

Groeten,

Temet

Silone
Hop

Heel bijzonder!!
Zo zagen we in mijn internetloze jeugd een winter lang een kramsvogel in de tuin. Dat hebben we nog in de bieb opgezocht, omdat we niet wisten wat het voor vogel was.

Temet
Lidwientje

Weer wat geleerd! In mijn tuin zal ik waarschijnlijk niet snel een sperwer zien, als die al in het gesloten bouwblok afdaalt slaat hij bij zijn vlucht te pletter op de schuttingen. Hij kan beter in het nabijgelegen park op jacht, maar daar heb ik ook nooit een roofvogel gezien.

Die vogel bij mijn ouders was inderdaad vermoedelijk een buizerd. Maar bij mij heet elke kleine roofvogel een valk en elke wat grotere een buizerd, dus dat zegt niet veel ...

Groeten,

Temet (kent de hop alleen van plaatjes)

Emmawee
Ijsvogeltje!

Gewoon bij de sloot, bij onze flat midden in de Rjandstad, zag ik afgelopen maandag een echte ijsvogel!
In onze vorige tuin (grote gemeenschappelijke tuin tussen 2 flats) heb ik al heel geregeld bonte spechten gezien. We riepen elkaar er nog wel voor naar het raam, maar je raakte er toch aan gewend. Van Vlaams gaaien keken we al helemaal niet meer op. Ook heel bijzonder daar, was de groene specht! Met rood hoedje, erg grappig.
In de binnentuin bij onze huidige flat (50 m. van onze vorige flat) daar zijn dan weer veel staartmeesjes en goudhaantjes (van die hele kleine vogeltjes). Ook leuk, maar niet zo indrukwekkend.
Verder zie je hier ook veel van die groene papegaaien, die ooit uit een dierentuin zijn ontsnapt en nu gewoon in ons land broeden. Hoe heten die ook alweer?
Groeten, Maw.

*Sophie*
Nog niemand ook een puttertje dus? ;- )

http://www.ivnvechtplassen.org/ivn_vogels_stad_dorp/Putter_Carduelis-car...
Wij dus lekker wel, hehehe.

leuke site idd, Lidwientje!

Tjee, ik dacht uniek te zijn met die grote bonte specht! hahaha, niet dus :- (

Nou, ik heb toevallig ook een sperwer gezien hoor ;- ) met een duif in zijn bek notabene! Heel raar, om zo vlak voor je huis een roofvogel te zien met een prooi in zijn bek die zowat nog groter is dan hijzelf!
O, maar ik zie op de site van Lidwientje dat het best 'uniek' is om hem hier 'in 't westen' te zien ;- )

En verder hebben we een appelboom hier in de achtertuin staan, zo'n 2-3 meter van het raam af en als daar de kleine rode (sier)appeltjes inhangen dan zitten daar heel vaak veel van die groene halsbandparkieten in, tot nu toe 7 tegelijk, allemaal met zo'n appeltje in de poot en maar knagen ;- )

Verder moet ik eerlijk toegeven dat ik die 'Hop' het meest uniek vind, zeg, als je die ziet! Vooral omdat hij zo zeldzaam is! Super! Prachtig beest ook!

groetjes, Sophie

*Sophie*
En met zo'n ijsvogeltje

zou m'n dag ook gelijk goed zijn! Dat geluidje ook, dat hij maakt; zooo schattig!

Silone
Leeuweriken

Gisteren gespot (en vooral gehoord) boven het Mantingheveld. Niet idrukwekkend misschien, maar toch. Ijsvogels vorig zomer voor het eerst, en toen ook de visarend in de Oostvaardersplassen vaag gezien. Van 't voorjaar trouwens nog een uit de boom gevallen jonge steenuil. Héél schattig. Hij is weggebracht naar een vogelopvang.

Emmawee
Wel geen vogel...

maar in de warme zomer van 2003 zag ik bij ons huis een kolibrivlinder!! Dan weet je ook echt even niet wat je ziet. http://nl.youtube.com/watch?v=BfQOciK1v8Y&NR=1
Groeten, Maw.

*Sophie*
Ja! emmawee

Die hebben wij ook gezien, op de camping in Noord Frankrijk! Juist omdat ze zo opvallen hebben we het nagezocht en zo wisten we dus later wat het waren. Je zit echt te twijfelen he, zo van: het is vast geen echte kolibri, want dat kan toch niet? Maar wat dan wel??? Want ze lijken er wel heel erg op!

Gave beesten! Wel een beetje eng vind ik, maar dat komt weer omdat ik heeeel erg bang ben voor motvlinders :- (

*Sophie*
Ik zie hier ook vaak zo'n melige vogel

vrij groot, zwart, en dan met van die lange, lage schouders zal ik maar zeggen. En dan zitten ze vaak op lantaarnpalen en dan hebben ze die vleugels zo half open, naar beneden en met die schouders zo heel melig en sloom naar beneden hangend. Dan staan ze daar een beetje te staan, alsof ze nodig de oksels moeten luchten, hahaha!
Ik kom maar niet op de naam! Iemand anders hier wel?

Ik zal ook eens op die sites zoeken...

*Sophie*
O! ik heb hem al!

De Aalscholver!

http://dickwalraven.web-log.nl/photos/uncategorized/aalscholver2.jpg

Ja! dat is hem. Alhoewel ze er hier nog veel slomer bij kunnen staan hoor, echt heel aanstellerig, hahaha! Het ziet er echt niet uit soms!

En ik heb inmiddels begrepen dat een Puttertje zien helemaal niet zo speciaal is als ik dacht :- (

Maar mooi was 'ie wel!

groetjes, Sophie.

Mickey
Leuk he vogels

Puttertjes zie ik hier ook met enige regelmaat. Verder ook groenlingen, allerlei soorten mezen (mijn favorieten de pimpelmees en de staartmees o.a. :-)), roodborstjes, winterkoninkje, vinken. We hebben zelfs een tijd lang een heggemus in onze tuin gehad, die zie je ook redelijk weinig geloof ik. Dit naast de 'gewonere' mussen, merels, lijsters en spreeuwen.

Op vakantie ooit ongeveer oog in oog gestaan met een goudhaantje, die zat echt op amper een meter afstand in een struik naar ons te piepen. Wat een onmogelijk klein vogeltje was dat :-). Wel heel mooi.

Mijn grote wens is om nog eens een ijsvogel te zien, die vind ik zo prachtig.

Karin*
Arend en sijsjes

Vroeger hadden wij altijd het grapje thuis: noordhollanders kennen maar drie vogels: een arend, een sijs en een drijfsijs(eend)
Laatst zag ik een heel mooi vogeltje, opgezocht in het vogelboek en wat bleek het te zijn: een sijsje! Klopt het dan toch weer, dat grapje. (ik kom nl uit Noordholland)

Tirza G.
Sophie (licht ot)

Leuk leuk leuk leuk, een melige vogel. Dat heb ik nou altijd met reigers. Dat vind ik toch wel zulke verongelijkte vogels, ze zitten altijd met hun schouders een beetje opgetrokken. Mán ga er een beetje vrolijk bij zitten, denk ik dan, doe zelf ook eens wat aan het wereldleed. Vooral als het saai en somber weer is, dan vind ik hun houding zelfs op het verwijtende af :-) Ik dacht dat ik de enige was die dat soort dingen zag in beesten :-)

Tirza

*Sophie*
Lidwientje, ach gut...

wat leuk dit te weten! Nou ga ik ze de volgende keer eens extra goed bekijken...en met een pietsje medelijden dan maar ;- )
Ik zou nl ook niet graag lekkend op een lantaarnpaal staan en uitgelachen worden :- (

*Sophie*
Tirza, misschien ken je hem al?

"Dat vind ik toch wel zulke verongelijkte vogels, ze zitten altijd met hun schouders een beetje opgetrokken. Mán ga er een beetje vrolijk bij zitten, denk ik dan, doe zelf ook eens wat aan het wereldleed. Vooral als het saai en somber weer is, dan vind ik hun houding zelfs op het verwijtende af :-) "

Zo van:
(op z'n plat Amsterdams)
Heeee! Kaik me an als ik tegen je praot!.......
.........Wat kaik je???
;- )

O, en ken je deze film al?
Anders is dit misschien echt iets voor jou?
http://www.schoffiesfilm.nl/
met trailer ;- )

Ik bekijk dieren ook altijd zo hoor, maakt het wel zo geinig ;- )

groetjes, Sophie.

Zo hee! Hoor ik net 'TSJAK' !! vlak naast m'n hoofd! Wat denk je: een megagrote sprinkhaan! Hier binnen op de gladde vloer! Gezellig! Suf beest, wat denkt 'ie hier nou voor prettigs te vinden? Manlief heeft hem dus maar even naar buiten gedragen, kan 'ie lekker verder jumpen ;- )

Sancy
Buizerds en een bruine kiekendief

Buizerds, ja, die waren ooit vrij zeldzaam, niet zo veel broedende paren meer in Nederland, maar wat ik ervan begrepen heb (en ik laat me alles wijsmaken bij gebrek aan enige kennis op dit gebied) zijn ze de laatste jaren weer enorm in opkomst. In de streek waar ik woon zie ik vrijwel iedere dag buizerds, biddend in de lucht of op een paaltje bij een weiland (en soms scheren ze de weg over zoals laatst... jammer dat de motoragent tegen wie hij opvloog hem aan de kant wilde meppen, hij ging met zijn motor onderuit hihi). Laatst zag ik een bijna wit exemplaar, mooi!
En dan de kiekendief. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord totdat we vorig jaar in Zeeland een exemplaar troffen. en niet zomaar ver weg, maar vóór ons op de weg, peuzelend aan een platgereden konijn. Hij weigerede aan de kant te gaan. We hebben de auto op 5 meter afstand gestopt en ik kon zelfs een foto maken, juist toen hij opvloog!

Tirza G.
Ach ja

Zeeland he, daar hebben ze alles :-) Hier net naast de wijk regelmatig buizerds, in de monumenten in de binnenstad zitten torenvalkjes en uilen (leuk braakballen zoeken) en hier in de bomenrij achter (rustige woonwijk) zit regelmatig een sperwer. Die houdt de duivenoverlast in mijn tuin een beetje in het snotje :-)

Tirza

Tirza G.
Sophie - reigerfilm

Wauw, leuk!!!!! Nee, ik kende deze film niet, leuk zeg. Hier zit ook zo'n kolonie reigers bij een sloot, die worden gevoerd door een oude man. Altijd gedacht dat reigers territoriumdieren waren. Nou, verrékte kleine territoriumpje dan :-) Lekker met 40 man naast mekaar in de sloot. Reigers zijn volgens mij ook altijd mánnen, ook al zoiets.

Tirza

Puck2
Buizerds en kiekendief

Hier in de Flevopolder is de kiekendief een veel voorkomende vogel. Ze zijn prachtig, zeker als ze vlak voor je wegvliegen van een paaltje. In één van de dorpen in flevoland is ieder voorjaar een aggressieve buizerd die in de broedtijd (heeft al jaren een nest vlak bij een fietspad) langslopende hardlopers en fietsers aanvalt. Er zijn zelfs speciale borden geplaatst om mensen te waarschuwen voor de vogel.

Temet
Fladder

Mijn eerste ooievaar zag ik midden in de stad. In park Frankendael (A'dam Watergraafsmeer). Het was zo'n tekenfilmmoment: rustig wandelend, hé een ooievaar, STOP, HO! [abrupte stilstand, doet pas terug, ogen op steeltjes] Een ooievaar???
Want ik kende ze alleen maar van plaatjes (fijn als een beest er precies zo uitziet als op de tekeningen. Dat heb ik bij roofvogels nou nooit). Er staat een soort oude fabrieksschoorsteen in de dat park, daar heeft men een nestplaats op gemaakt, en nu zitten daar al weer jaren ooievaars. Ik geloof dat ze soms in de winter ook blijven.
Dit jaar zaten er ook ooievaars in het Vondelpark.

Aalscholvers zie je in Amsterdam ook regelmatig, tot in de parken aan toe.

En nu kan ik het toch niet laten om een versje van Kees Stip te citeren:

"Aalscholvers denken allemaal
Kun je nog scholven, scholf dan aal
Maar door de golven diep bedolven
Wil weinig aal zich laten scholven
Dus scholft het beest zich uit de naad
Terwijl het woord niet eens bestaat!"

Groeten,

Temet

Puck2
Fladder, ooievaars

Fladder, de ooievaars in Lelystad zijn waarschijnlijk afkomstig uit het natuurpark. Ooit zaten ze daar als kolonie zonder mogelijkheid om weg te gaan. Een aantal jaren geleden zijn ze vrijgelaten. En een aantal heeft sinds vorig jaar hun heil gezocht in de hoogspanningsmasten naast de snelwegafrit bij Lelystad (bij de Mac). Daar hebben ze nu voor het 2e jaar nesten met jongen gehad. In de winter trekken ze weer weg, ik heb ze de afgelopen weken ook niet meer gezien.

Emmawee
Melig

Wel eens meeuwen zien trappelen om een worm omhoog te krijgen? Dat vind ik er ook altijd zo melig uitzien. In mijn beleving staan ze daar altijd erg onbeholpen bij te kijken, zo van: 'ja, ik weet ook niet waarom ik dit doe'en dan: 'hé een wormm!' Het lijkt er in elk geval niet op dat die meeuwen bekend zijn met het verband tussen trappelen en worm.
Onze kat (van vroeger) leek trouwens op een reiger. Grijs, mager en ook die verwijtende uitstraling vanaf zijn rug.
Groeten, Maw.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.