Home » Forum » Zolder afschermen maar geen muurtje bouwen wat dan

Zolder afschermen, maar geen muurtje bouwen, wat dan?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Karin
Zolder afschermen, maar geen muurtje bouwen, wat dan?

Ik wil tijdelijk een zolderkamer afschermen, maar niet direkt een muur neerzetten, omdat we over een half jaar gaan verhuizen. Hoe maak ik een mooie afscherming, liefst 2 meter hoog, zodat mijn kind de buizen enzo niet meer ziet? Omdat het een schuin dak is aan beiden kant, de punt van het huis dus, vind ik het lastig om iets te verzinnen. Wie weet iets?

groetjes

Temet
Schot voor de boeg

Ik snap niet precies wat je bedoeling is. Moet er iets ergens tegenaan geschoven worden (die indruk krijg ik) of staat de afscherming vrij in de ruimte? Als het ergens tegenaan kan leunen zou ik gewoon een plaat triplex op maat (laten) zagen, schilderen, en op zijn plaats schuiven. Met een schroefje vastzetten.

Staat het vrij in de ruimte, dan zou je iets dergelijks kunnen proberen, maar dan misschien in kamerschermvorm ofzo? Of aan het plafond ophangen?

Of er schiet me ineens nog wat te binnen: je kan misschien ook haken in het plafond en in de hoeken bij de vloer schroeven, bij een zeilmaker een doek op maat laten maken (met ogen erin) en dat ophangen aan die haken. Weegt het ook niks.

Hopelijk komen er nog meer reacties.

Groeten,

Temet

Vera*
Leuk maken

Als je weet dat je over een half jaar gaat verhuizen dan zou ik er niet te veel moeite insteken.
In plaats van wegwerken kun je de (van het stof ontdane) buizen ook versieren met een kerstlampjes of boa's of een knuffelslang.
Als je een 'muurtje' wilt als afscheiding tussen kamer en de rest van de zolder kun jer ook kasten neerzetten als afscheiding.

Kaaskopje
Leuk idee temet

Ik zit gelijk te bedenken hoe ik dat kan toepassen:-)

amk
Praxis / gamma

hebben daar makkelijke systemen voor met verstelbare pootjes die je gewoon klemt tussen plafond en wand. Neem je ook zo weer mee naar je volgende huis.

branca2
Gordijn en rails?

kan je niet bij de kringloop ofzo een stel gordijnen halen en een rails dat hang je zo op en kan je ook zo weer verwijderen.

angel3
Uh....niks?

als het toch tijdelijk is wat is er dan zo erg dat je kind die buizen ziet? wij wonen nu ook voor 6 mndn in een tijdelijk huis en ik doe er echt helemaal NIKS aan. IWij slapen naast de ketel en wasmachine en kind heeft ook buizen in zijn kamer.... :)

Saartje
Xenos

Hoi Karin

ga eens kijken bij xenos die verkopen goedkope kamerschermen ed. En gewoon een kast ervoor zetten kan dat niet?

sucecs

saar

M Lavell
Buizen enzo?

Staat daar ook de cv ketel? Zo ja, dan moet je je afvragen of je wel wilt afschermen. Die cv ketel heeft ventilatie nodig anders krijg je onzuivere verbranding en dat is gevaarlijk. Zelfs gordijnen zijn dan 'erg'.
Overigens: je kunt vrij eenvoudig wat 5 x 5 balkjes neerzetten (schroef ze op de vloer en tegen het plafond) waartegen je een goedkope bedekking niet.
Groet,
Miriam Lavell

Onderwerp gesloten