Home » Forum » Zomerdrankjes

zomerdrankjes

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Juul
zomerdrankjes

Er komt weer een prachtige week aan. Wat drinken jullie nu met dat hete weer? Ik word wat flauw van water of rivella. Heb internet al een beetje afgestruind maar dan kom ik weer allerlei drankjes tegen met een hele hoop ingrediënten. En daar heb ik nou net geen zin in met dat warme weer. Iemand nog een recept paraat voor makkelijke koude koffie ?

Flavia
Koffie niet

Want ik vind koffie ronduit smerig in welke vorm dan ook. 😎

Water met citroen drinken we hier veel. Schijven citroen in water, meer is het niet.
En ondanks de warmte drink ik thee, als ik het echt heel warm heb nog wel eens een beker melk.

IngridT
Limoen

In t water. En/of muntblaadjes. Vind ik lekkerder dan citroen.

Of zelfgemaakte ijsthee.

IngridT
Karnemelk

Vind ik trouwens ook heel lekker als het warm is

40er
Idd

Water met munt/citroen/watermeloen
Zelfgemaakt ijsthee.
En 's avonds wel eens een blikje finley, vooral de mojito, ijskoud, heerlijk!

Thursday Next
watermeloen

watermeloen in de blender met een paar flinke takken munt. Heerlijk!
Verder drinken we gewoon koffie, thee en water en gaan op vakantie naar Ierland.

Dendy Pearson
Cola

Ik vind ijskoude cola met citroen lekker. En Spa lemon cactus.
Verder drink ik gewone koffie en thee. En gewoon water.

Dees
Diversen

Water met komkommer erin.

Ice tea.

Gewone thee.

Fanta Lemon.

Bitter lemon.

Kaaskopje
Leuk om te volgen

Ik heb vier potten met tapje gekocht. In een gaat rode wijn.

Ik dacht ook aan munt (uit eigen tuin). Meloen is inderdaad een lekker fris idee. Het nog wel de kunst om het een tijdje koel te kunnen houden.

margaretha
niets anders dan normaal

koffie drink ik warm of koud, gewoon een dag laten staan (ik drink altijd koffie met een flinke scheut gewone koude melk). Sinaasappelsap aangelengd met water, of mango/ sinaasappel. Klein scheutje siroop in een groot glas water, bv. citrusvrucht of limoen/munt. Melj drink ik ook graag en met water uit de kraan is ook niks mis. (probleem is alleen dat ik bijna nooit zelfs maar 1 liter drinken haal per dag, nou ja probleem... ik heb er geen probleem mee)

Rixt
Greentea

Ik drink als het warm is graag greentea mint of limonade, maar dan wel veel water met maar een klein beetje siroop en een paar ijsklontjes.

Knor
Griekse koude koffie/frappe

In de zomer drinken heel veel Grieken frappé, koude koffie. Flinke theelepel nescafe in een glas, suiker erbij als je dat wilt, klein scheutje water en dat met een handblendertje mixen tot het heel schuimig is. Dan koud water toevoegen, ijsklontjes en evt. koffiemelk. Drinken met een rietje.

wil40
Net zo als anders.

Koffie, thee, cola en water uit de kraan.

Chiquita
@juul

In Spanje geleerd: koffie maken met suiker en melk naar smaak(wel suiker en melk erin ook als je t niet gewend bent want anders is t veel te bitter). Dan groot glas met veel ijsklontjes erin. Giet de hete koffie in dat glas, even roeren en je hebt verse ijskoffie. Lekker op warme dagen

Marinade
Cold brew coffee

Net even wat anders dan hete koffie koud laten worden zoals in ijskoffie.
Maal 120 gram koffie (net zo grof als voor zo’n doordrukpotje). Giet er een liter koud water, doorroeren en 24 uur laten staan.
Dit dan door een filter gieten en je hebt een koude koffie zonder de bittertjes en zuurtjes die (ijs)koffie normaal heeft. Heel mild en natuurlijk zoet van smaak, suiker toevoegen is niet nodig.
Een scheut koude melk erin is lekker, of wat kokosmelk.
Echt een heel lekker zomers drankje,

Naast de cold brew ook altijd water met een munttakje en limoen in de koelkast. En karnemelk, ook een favoriet.

Lynna
Allerlei kruidenthee soorten

Ik drink de hele dag door warme thee, ook als het warm buiten is.
Steranijs is momenteel mijn favoriet. Saliethee vind ik ook erg lekker (met versie salie). Of gewoon heet water met een kaneelstokje.

En als ik de thee zat ben, drink ik water van onze soda stream.

Lilian1
thee

ik drink veel thee, kamille,happy( met sinaasappel en gember) of gewone. Water of Rana
Heel af en toe een keer half glas cola als ik wat flauw ben.

Kaaskopje ik moest wel even lachen toen je zei dat je rode wijn in een tapje ging. Die had ik echt nooit bedacht .Waarom doe je dat vroeg ik me af? De fles kan in de koelkast?

Ijsblokjes zitten hier in grootverpakkingen in de vriezer. Water staat in de koelkast.

IngridT
Echt koud water

Is wel veel lekkerder dan uit de kraan vind ik. Wij hebben zo’n Amerikaanse koelkast waar dus echt koud water uitkomt, met desgewenst ( al dan niet vermalen) ijsblokjes erin. Heerlijk. Als ik dat niet had zou ik waterlinie de koelkast bewaren en ijsblokjes in de vriezer.

Ingrid

Erica
Hier ook

net als anders: thee en water uit de kraan en soms een glas vers sinaasappelsap. Water met een smaakje is niet aan me besteed. Een enkel glas echt koud water vind ik wel lekker als ik echt dorst heb, verder drink ik liever gewoon kraanwater.

Rode krullenbol
Mijn favoriete ijskoffie

Een mengbeker half vullen met ijsblokjes, een dubbele espresso van 100% Arabica bonen heet eroverheen gieten, wat suiker erbij en dan de staafmixer erop, totdat er heel veel schuim is ontstaat. Dan in één keer opdrinken met een dik rietje.

Rode krullenbol

Juul
Cool

Fijne reacties. Verheug me op de komende dagen. IJsblokjes al in de vriezer. Ga me ook echt even storten op de koude koffies. Er moet ook nog gewerkt worden en dan kan ik wel koffie gebruiken. Gewone kan water met wat citroenschijfjes er in lijkt me ook lekker fris en makkelijk. Ik ga ook even een limoen en muntblaadjes halen. Ben benieuwd naar verschil in smaak.

Aan thee moet ik dus echt niet denken he met warm weer. Mijn lichaamstemp stijgt al een paar graden extra als ik zo"n dampende kop zie staan.

koffie
Thee

Gewoon warm. Of koel water, niet koud. Van (ijs)koude dranken krijg ik het nog warmer, omdat je lijf warmte produceert om dat koude spul weer op lichaamstemperatuur te krijgen.