Home » Forum » Zonder rijbewijs in de auto van pa

Zonder rijbewijs in de auto van pa

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

81 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merla
Zonder rijbewijs in de auto van pa

Onze buren (waar wij totaal géén contact mee hebben) zijn heel veel weg. Het schijnt dat ze een huis ergens in het buitenland hebben waar buum vaak voor zijn werk moet zijn. Ze gaan dan met het vliegtuig en meestal blijven er 2 van de 3(!) auto's op de oprit staan. Dochter van 18 blijft dan thuis, want moet ook naar school. Ze heeft één keer (misschien ook wel twee, ik houd het niet heel goed bij) in de week rijles.
Maar nu is ons al een aantal keren opgevallen dat ze tussendoor gewoon in de auto (een grote amerikaan, weet zo niet wat voor een want daar heb ik weinig verstand van. Wel dat hij net een half jaar oud is) van haar vader stapt en er vandoor gaat. Ze is volgens mij al een aantal keren met de auto naar 'school' geweest bijv. En een avondtje stappen doet ze ook gewoon met de auto.
Eerst dachten we: Misschien heeft ze haar rijbewijs onderhand. En later: niet mee bemoeien, het gaat je niets aan.
Maar het gebeurt steeds regelmatiger en ik krijg er gewoon een naar gevoel bij. Stel dat er wat gebeurt? Dat kan natuurlijk altijd, ook al heb je een rijbewijs. Maar toch. Als zij iemand aanrijdt en ik wist dat ze weg was zonder rijbewijs...
Wat zouden jullie doen? Net doen of je gek was of toch voor 'klikspaan' spelen?

M Lavell
Spreek haar aan

Je kunt haar toch gewoon feliciteren met haar rijbewijs? Of haar ouders? Dan komt de bal vanzelf aan het rollen als ze werkelijk haar rijbewijs nog niet heeft.
Groet,
Miriam Lavell

Merla
Ligt wat moeilijk

Zoals ik al schreef hebben wij totaal geen contact met hen. In het verleden hebben we nogal gedoe met hen gehad. Het zijn ontzettend moeilijke mensen. Heel erg op geld, goed en aanzien gericht. Niemand is belangrijk, met niemand hoef je rekening te houden alleen met jezelf.
En ook met dochter zijn er nogal de nodige problemen geweest omdat ze heel veel alleen thuis is en niet de makkelijkste is. Ouders laten haar echt in haar sop gaarkoken. Ze krijgt alles wat haar hartje begeert maar aan aandacht en liefde komt ze echt veel te kort. Dat is al een aantal jaren zo. En vooral in het begin (een jaar of 3, 4 geleden) hadden wij echt met haar te doen en probeerden haar ook wel wat 'op te vangen'. Maar dat werd ons in geen geval in dank afgenomen. Je wilt niet weten wat ons voor de voeten is gegooit en wat voor taal we dan ook om de oren krijgen geslingerd als we haar nog eens aanspreken.
Ze neemt ook van niemand iets aan. Daarnaast trekt ze zich ook van niemand wat aan. De hele buurt zit ermee in zijn maag want er worden ook regelmatig luidruchtige feestjes gegeven tot diep in de nacht.
Als blikken konden doden waren wij er allang niet meer geweest. Ik zit er dus niet op te wachten haar zelf hierover aan te spreken. Ik peins er niet over.
De ouders wil ik hier liever ook niet over aanspreken (we hebben al genoeg gedonder met ze gehad) maar vind toch ook wel dat ze het moeten weten.
Het ligt dus wat moeilijk allemaal.

M Lavell
Als de zaken zo staan....

Dan zou ik het er lekker bij laten zitten en vooral jezelf aanleren om je niet voortdurend aan mensen met wie je niks te maken wilt hebben te ergeren. Geen gedachten meer aan vuil maken. Helemaal niet mee bemoeien en vooral ook niet anderen (hanhavers van welke soort ook) opzadelen met een klus die eigenlijk tot het gewone mensenverkeer hoort.
Groet,
Miriam Lavell

Lilian1
Mm....ben ik het niet helemaal mee eens...

eigenlijk.
Ik zou ook de buren niet aanspreken maar dan het melden bij misdaadanoniem of zo? Stel dat ze iemand aanrijdt??
Daar zou ik me wel zorgen om maken, niet dat ze de auto zonder toestemming mee zou nemen. Das hun pakkie an.

Merla
Miriam

Sorry, maar hoezo moet ik mezelf aanleren om me niet VOORTDUREND aan mensen met wie ik niets te maken wil hebben moet ERGEREN?
Even voor de goede orde: ik erger me er niet aan dat ze de auto van pa meeneemt. Dat is idd haar pakkie-an. Maar het stoort mij wel dat het tegen de wet is dat ze dat doet. Ze rijdt zonder rijbewijs (vanochtend werd ze nog weer door een lesauto opgehaald). Als er dus wel wat gebeurt heb ik het misschien kunnen tegenhouden. Ik kan daar dus echt niet zomaar mijn schouders over ophalen. Bij ieder ander zou ik ze er al of niet direct, op aanspreken. Hier ligt het wat anders. Maar ikvoel me wel verplicht iets te ondernemen.

ayla
Tja

dan lijkt mij de enige optie die je dan nog hebt is de politie bellen, anoniem of niet. Je wilt ouders niet waarschuwen, dochter niet waarschuwen, blijft politie over. Of je moet al goede vrienden of familie van hun kennen die je erin kunt betrekken.

Merla
Idee

Ja dat is idd nog een goed idee, pelle. Ik denk dat ik daar maar mee begin. Is het na een week nog niet afgelopen kunnen we altijd nog melden bij misdaad anoniem. MAar ik vind dat eigenlijk wel weer een stapje te ver... Het is niet echt een heel groot vergrijp oid toch?

Angela67
Niet een heel groot vergrijp?

Merla,
wat zeg je nu? Niet heel erg groot vergrijp? Natuurlijk is het ernstig, zeer ernstig zelfs! Wat als iemand doodgereden wordt door iemand die niet kan rijden? Of ernstig gehandicapt raakt en er is geen verzekering die uitkeert? Ik zou toch eens de politie bellen en voorleggen wat het probleem is. Wellicht hebben zij een idee hoe het aan te pakken?
Angela

ayla
Ernstig

ik vind dit ook een vrij ernstig iets. Heb vroeger meegemaakt dat een oudere broer van klasgenootje zich op deze manier samen met vriendje doodreed. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Minna
Wat merla zegt

Zou idd de politie bellen en vragen of zij je kunnen adviseren in wat je kunt/moet doen.

M Lavell
Gezeur

Ik vind het gezeur. Als je niet de moeite wilt nemen om je buren te spreken, dan verspeel je je recht van klagen. En wat nou 'ernstig vergrijp'? Als je je buren niet spreekt, hoe weet je dan dat zij haar rijbewijs niet heeft? Hoe weet je wat pa en ma ervan zouden vinden als dochter inderdaad zonder rijbewijs rijdt?
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Wordt steeds gekker

Lillian:"Ik zou ook de buren niet aanspreken maar dan het melden bij misdaadanoniem of zo? Stel dat ze iemand aanrijdt??"
En maar mopperen dat er niet genoeg blauw op straat is. Het is niet eens duidelijk of dit meisje zonder rijbewijs rijdt (Merla gokt maar wat op basis van haar waarnemingen) en van een misdaad al helemaal niet.
Groet,
Miriam Lavell

ayla
Miriam

Aangezien ze nog les krijgt lijkt mij de kans vrij groot dat ze nog geen rijbewijs heeft. Zou tenminste geen reden kunnen verzinnen waarom ze nog les heeft met rijbewijs

M Lavell
Rijbewijs e

Ik wel hoor ayela. Ze gaat voor haar rijbewijs E. De aanhanger wordt elders opgepikt, want zo lastig in de straat.
Groet,
Miriam Lavell

ayla
Haha klopt

maar ook dat kun je navragen, je kunt toch de politie bellen, uitleggen wat speelt, dat je haar niet valselijk wil beschuldigen maar ouders op vakantie en heeft ze nou een rijbewijs ja of nee en zo nee dan weet de politie er meteen vanaf.

M Lavell
Ja, bij dat meisje

Waarom zou je met zo'n suffe vraag bij de politie aankloppen? Die jongens hebben meer te doen dan dit soort ongebreidelde burenachterdocht te sussen. Je kunt het gewoon aan dat meisje vragen. Overigens kan het ook zijn dat ze een verhouding met haar rijinstructeur begonnen is. Ze wordt opgehaald om elders een nummertje te maken. Waar bemoeien we ons eigenlijk mee?
Groet,
Miriam Lavell

Merla
Niet de moeite willen nemen miriam?

Miriam, je weet niet waar je over praat. Je weet niets meer dan dat wat ik hierboven heb verteld (en meer zeg ik er ook niet over) dus je kunt niet zonder meer zeggen dat ik de moeite er niet voor wil doen.
En zij heeft haar rijbewijs nog niet. Dat durf ik met mijn hand op mijn hart te beweren.
En ja, het is idd wel een ernstig vergrijp. Het lijkt minder maar het kan verstrekkende gevolgen hebben, dus toch een ernstig vergrijp. Ik twijfelde nog, maar weet het nu zeker.
Ik ga er binnenkort met de overburen even over hebben en samen beslissen we dan hoe of wat. Want ook onze overburen en overigens de andere mensen uit de straat idem dito, hebben geen contact met hen en willen dat ook niet (meer). Er is al te veel gebeurd.

Merla
Rijinstructeur

Tjonge, dat ik daar niet eerder aangedacht heb! De rijinstructeur (trice om precies te zijn) kan ik ook nog even tippen. Woont hier ook vlak om de hoek en is beter aan te spreken dan madame zelf.

*Sophie*
Merla, bel gewoon even de gewone politie, 0900-8844

Die zijn ervoor! Het is misschien geen misdaad, maar als ze idd geen rijbewijs heeft, en dat kunnen ze bij de politie natuurlijk heel eenvoudig natrekken, dan is het wel degelijk een ernstif vergrijp, lijkt mij.

Niet belangrijk voor de auto, niet voor de ouders, niet voor het meisje zelf, maar wel - in het geval zij nog niet goed genoeg kan rijden en dat heb je meestal als je nog geen rijbewijs hebt- voor de medeweggebruikers om haar heen!
Het gaat er niet om of ze iets doet dat van de wet niet mag, het gaat erom dat ze een ander eventueel in gevaar brengt. En of dat belangrijk is! Dus niet eerst een kaartje (zou ik niet doen), want dan kun je eventueel ook nog gedonder krijgen met die familie mochten ze achteraf je handschrift herkennen. Direct de politie bellen en zeggen dat je het een moeilijke situatie vindt en dat je niet weet wat je er mee aanmoet en vragen om discretie. Gewoon vandaag nog, want waarom wachten?

succes!
groetjes, Sophie.

M Lavell
Stel je niet aan

Merla, ga vooral ook met alle andere mensen in de straat zuur zitten kniezen over 'die mensen' met wie niemand gewoon wil praten. Ga met zijn allen naar het politiebureau en doe extra verontwaardigd als jullie niet geholpen worden. Ga naar de burgemeester en mopper dat 'ze' daar (dat gezin) nou niks aan doen. Stem Rita Verdonk of Wilders, of beter allebei dan kun je het niet vergeten. Blijf verder vooral passief en verongelijkt.
Veel geluk!
Groet,
Miriam Lavell

ayla
Rijinstructeur niet doen

want dan zit die weer met het probleem en diens verantwoordelijkheid is het ook helemaal niet, ik sluit me aan bij Sophie, politie bellen!

M Lavell
Dat doen ze niet

Sophie:"Die zijn ervoor! Het is misschien geen misdaad, maar als ze idd geen rijbewijs heeft, en dat kunnen ze bij de politie natuurlijk heel eenvoudig natrekken, dan is het wel degelijk een ernstif vergrijp, lijkt mij."
Nee, daar de politie is er niet voor om achterdocht van burgers tegen andere burgers na te trekken. Dat mag niet en ze hebben er geen tijd voor.
Groet,
Miriam Lavell

*Sophie*
Miriam ;- )

He? Dat ben ik helemaal niet van je gewend, zoveel anti-gedoe. Ik snap er niks van? Natuurlijk kun je het er niet mee eens zijn, maar dan snap ik je toon niet. Je kunt zoiets toch ook iets vriendelijker duidelijk maken?

groetjes, Sophie.

M Lavell
Doodeenvoudig

Zo moeilijk is het niet hoor. Als je een probleem hebt met je buren, dan moet je zelf aan de bak om dat op te lossen. Grote meid zijn. Als je daar geen zin in hebt om wat voor een reden dan ook, dan moet je ook niet zeuren over je buren.
"Je kunt zoiets toch ook iets vriendelijker duidelijk maken?"
Hoe bedoel je? Moet ik ook anoniem de politie bellen?
Groet,
Miriam Lavell

ayla
Politie

heb ik het dan altijd helemaal verkeerd begrepen, is misdaad anoniem er dan niet om misdaden van anderen aan de politie door te geven zodat zij er iets aan doen. Rijden zonder rijbewijs is een misdaad want strafbaar, als je ziet dat zoiets regelmatig gebeurt is het dus zaak om daar iets aan te doen. lukt dit niet direct dan naar de politie. Merla, wil en/of kan niet naar de buren gaan, daarbij zijn de buren op vakantie. Als je gaat wachten tot ze terug zijn is het misschien te laat want ondertussen kan er een ongeluk zijn gebeurt.

Of het zin heeft om met de dochter te praten lijkt me ook de vraag want aangezien ze zonder rijbewijs rondrijdt lijkt het mij niet het meest verantwoordelijke typje

M Lavell
Draadje los

Merla:"Tjonge, dat ik daar niet eerder aangedacht heb! De rijinstructeur (trice om precies te zijn) kan ik ook nog even tippen. Woont hier ook vlak om de hoek en is beter aan te spreken dan madame zelf."
Wat hoop je nou? Dat die rijinstructeur jou te woord zal staan en jou zal vertellen of dit meisje wel of geen rijbewijs heeft?
Draai het eens om. Stel dat deze buren de school, de belastingdienst en de supermarkt gaan bellen om vanalles over jou te weten te komen, wil jij dan dat ze antwoord krijgen?
Wat een arrogantie!
Groet,
Miriam Lavell

*Sophie*
Miriam

he gatsie, weet je wat; laat maar.

M Lavell
Overtreding

ayla:"heb ik het dan altijd helemaal verkeerd begrepen, is misdaad anoniem er dan niet om misdaden van anderen aan de politie door te geven zodat zij er iets aan doen."
Meldmisdaadanoniem is een afschuwelijk verschijnsel, maar niet bedoeld voor het melden van vermoedelijke overtredingen door rancuneuze buren.
ayla:"Rijden zonder rijbewijs is een misdaad want strafbaar,"
Nee, het is een overtreding. Door rood licht rijden is ook een overtreding. Waar hoop je op? Op een maatschappij waarin het mogelijk is dat op aanwijzing van burgers (een telefoontje) andere burgers boetes krijgen? "Ik rij hier op de stamkamperweg en ik zie net dat ayla door het rode licht rijdt, kunt u haar bekeuren alstublieft?"
ayla:"Als je gaat wachten tot ze terug zijn is het misschien te laat want ondertussen kan er een ongeluk zijn gebeurt."
ALs je je daar echt druk om maakt, dan is de kortste weg gewoon om dat meisje aan te spreken. Alle kans dat ze hoopt dat haar ouders het niet te weten komen. Die hoop kun je verijdelen.
ayla:"Of het zin heeft om met de dochter te praten lijkt me ook de vraag want aangezien ze zonder rijbewijs rondrijdt lijkt het mij niet het meest verantwoordelijke typje"
waarom zou het dan wel zin hebben om de politie te bellen?
Groet,
Miriam Lavell

Merla
En bedankt miriam

Bedankt voor wederom het verzieken van een door mij opgezette draad. Het is lang geleden he? Maar je hebt het weer voor elkaar hoor.
helaas voor jou waren er ook heel wat zinnige reacties waar ik mijn voordeel mee ga doen.
Bedankt voor alle reacties. Ik trek me er nu uit terug.
De groeten!

M Lavell
Graag gedaan

en niks te danken.
Groet,
Miriam Lavell (niet bang om zich uit te spreken)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.