Home » Forum » Zonnebloempitten en pompoenpitten vs noten

zonnebloempitten en pompoenpitten vs noten

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
gruffalo
zonnebloempitten en pompoenpitten vs noten

ik maak sinds kort zelf granola voor het ontbijt van mijn dochters. Ik moet het zonder noten maken want ze krijgen erg snel puistjes en eczeem daar van. Nu twijfel ik over de toevoeging van zonnebloempitten en pompoenpitten. hebben die hetzelfde effect als noten of zou ik die wel kunnen gebruiken?

Silone
uitproberen

Hier zijn twee gezinsleden allergisch voor noten. Alleen pistachenoten, pinda's en cashewnoten gaan goed EN de zonnebloem- en pompoenpitten. Pijnboompitten dan weer niet.

gruffalo
silone

dank voor je reactie. ik ga het dan maar eens proberen...voorzichtig.

Anneque
Kruisallergie

Je kunt in elk geval eens kijken in de volgende tabel om te checken wat riskante producten kunnen zijn:

http://www.anafylaxis.nl/Images/Kruisreactie.jpg

Vaak komt het voor dat mensen die ergens allergisch voor zijn, ook reageren op een ander product waarvan de allergene stof _lijkt_ op de stof waarvoor hij oorspronkelijk allergisch is. Nou ja, google maar op kruisallergie. Wil niet zeggen dat je niet allergisch kunt reageren op weer heel andere stoffen, maar in die tabel kun je in elk geval zien waarmee je beter even voorzichtig kunt zijn.

Ik zou het dus wel proberen, maar dan uiteraard 1 ding tegelijk. Dus een paar keer pompoenpitten door haar granola, kijken of ze echt niet reageert en dan pas iets anders proberen.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.