Home » Forum » Zonnebrand

Zonnebrand

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nora
Zonnebrand

Hallo

ik heb een kind met echt rood haar,
ik vroeg me nu af welke zonnebrand het beste is ?
ik lees heel veel goeds over het eigen merk van kruidvat die van factor 15 of 20 (die was getest) maar houd het dan in dat factor 50 net zo goed is ??

amk
No-ad

Dochterlief met een moeilijke huid en ik die zelf alleen maar kreeftjes rood wordt en niet bruin gebruiken NO-AD. Die bevalt prima. We hebben 'm gister weer getest op het strand.
Je moet wel regelmatig blijven smeren. Ook met producten die beweren dat 1x aanbrengen voldoende is.
Zeker als je naar het strand gaat schuur je het er namelijk af. En als je het aanbrengt moet je het niet te ver uitsmeren. Je moet eigenlijk een laagje zien zitten en dat moet intrekken.
Vaak smeren wij nederlanders te ver uit, ons bin zunig natuurlijk.

Anneque
Ook no ad

Twee moeilijke huidjes hier, NoAd gaat prima. Ook bij de makkelijke huidjes trouwens ;-)

Yta Chalne
Afhankelijk

Het is toch vooral heel erg afhankelijk van haar huid. Factor 50 lijkt me altijd prima geschikt voor lichte kinderen, zelf kan ik er niet mee in de zon zitten, wel in de schaduw. Let in elk geval op, zoals AMK al zegt, dat lang niet iedereen het soort huid heeft waarbij je aan 1x smeren genoeg hebt, ook niet als het erop staat (vision, p20). Ook dan zijn er mensen die vaak moeten smeren en vooral uit de zon moeten blijven. En op het water is het gevaar nog groter: daar dus gewoon een shirtje aantrekken én insmeren.

amk
En van de consumentenbond

een test in 2008:

Volgens de Consumentenbond beschermen alle zonnebrandmiddelen goed tegen UVA- en UVB-straling. Dat wil zeggen dat de SPF van de zonnebrandcremes minimaal de waarde is die op de verpakking wordt weergegeven. De meeste middelen bevatten een hogere factor dan op de verpakking staat aangegeven. De Hema heeft zelfs een factor 36 bij een zonnebrand waarop factor 20 staat vermeld.

Dus voor de factor hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon kiezen wat lekker smeert, waar je tegen kunt, en vooral ruim smeren.

Rembrand
Drie kinderen met rood haar en ik zelf ook.

Op nummer 1 met stip : Vision factor 30.
Op nummer 2 : Lidl eigen merk factor 50 ( smeert minder lekker uit ).
M.

albana
Strand

Klopt, hier een blonde dame die ook spierwit is (huid van opa die roodharig is) en alleen maar verbrand en sproeten krijgt...Die smeer ik elke dag van top tot teen in d'r nakie in met P20.Ook nu ze al 16 is...hoewel het grootste gedeelte doet ze zelf,de rug en billen en schouders doe ik...
Maar aan het strand is ook onze ervaring dat het eraf schuurt...door het zand w.s.en dan minder werkt na een halve dag, dus dan smeren we opnieuw als ze in de schaduw zit. Nu wel met bikini aan natuurlijk. Zowiezo op erg warme zonnige dagen moet ze zowiezo om 12 uur tot een uurtje of 3 uit ze palle zon blijven van ons. Als ze dan buiten is of loopt zoekt ze automatisch de schaduw wel op..met zwemmen hoedje op etc. Dat gaat vanzelf en ik herken het, ik doe het ook en mijn vader en broer ook (wij zijn de witten). Wij worden ook allemaal 'naar' als we teveel warmte/zon krijgen. Ziek,misselijk,verhoging etc. De laatste dagen hebben we veel binnen gezeten dus...16 jarige moest werken buiten (op camping),maar kreeg zelfs daar permissie om dat vanuit de schaduw te doen....dat gaat vanzelf,mensen zien zo wel dat ze niet geschikt is om in de zon te werken.
groeten albana

albana
Oo en vergeet vooral....

En voor de mensen met nu nog kleine kinderen: Vergeet ook vooral niet tussen de haren en de wenkrauwen en de oren in de smeren. Is oudste 1 keer overkomen toen ze als kind op kamp was met school,hadden ze dat vergeten. En nog steeds voelt ze die plekken als de zomer weer komt...zó verbrand was ze op d'r hoofd en oren! En ze heeft een dikke bos haar dat je bijna niet kan geloven dat daar zon door komt,maar jawel hoor...
groeten albana

Jacoline29
Op dit moment

gebruik ik zwitsal 50 voor de kinderen en mezelf(heb chemo,dus moet hoge factor smeren en pet op).Heb nu ook zwitsal factor 30 in huis,die wil ik nu gebruiken,kids zijn nl al lekker bruin geworden.kinderen zijn 8,6 en 3 1/2.

Genista
Kijk ook eens in het archief :-)

Want het onderwerp is weerkerend. Hier hebben vier van de vijf gezinsleden een huid waarmee ze zeer moeten oppassen en wij hebben na een hoop geklungel met andere merken Vision factor 30 omarmd voor het hele gezin. En nóóit meer een probleem (allergische reacties op andere merken gehad). Nu zal het vast ook schelen dat we op zulke hete dagen niet op het strand te vinden zijn, daar zitten we liever als het een stuk koeler is. En zoals Albana ook zegt: op het heetst van de dag liever in de schaduw en nog liever naar binnen. En áltijd een pet/hoed op.

Temet
No ad

Ook hier No Ad, voro kinderen, factor 50. Is niet duur, ruikt wel lekker en smeert prettig.

Mijn kinderen kunnen overigens wel wat hebben, met dank aan hun Aziatische vader, maar smeren doe ik toch (en dreumes krijgt hoedje op).

Groeten,

Temet

Chantie
Iemand ervaring met kruidvat eigen merk?

hallo

ik ben heel erg benieuwd of iemand ervaring heeft met het eigen merk van kruidvat ??

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.